GÂNDURI DE BUN RĂMAS

Distribuie pe:

“Ei sunt colegii mei.

După liceu nu ne-am întâlnit mult, dar în gânduri, intens! Plecaseră devreme și Geta, și Dorina și Rozalia și Maia… Și Doamna dirigintă, Maria Sămărghițan.

Aici, în fotografie, suntem toți. După o ședință cu Părinții... Simi e jos, în dreapta.

Acum e Pe Cale… Ne va aștepta în Veșnicie, pentru ultima fotografie de grup…

Drum bun, Dragul nostru coleg!

Dumnezeu să te aibă în pază!”

Silvia Negruțiu (Moldovan)

“Te-ai înălțat spre locul cu verdeață în hohote de ghiocei, precum puful unei păpădii...

Pentru tine, Simioane, primăvara va fi, de-acum, fără de sfârșit...” Ionel Buta

“Au fost cei mai frumoși ani, anii de liceu pedagogic, când rezolvam împreună sute de probleme la aritmetică pentru o notă de 10: TU, eu, Meri și Aurică.

Dar au trecut repede... și fiecare ne-am îndreptat pașii pe drumuri diferite până când într-o zi ne-am reîntâlnit la IȘJ Mureș, tu inspector școlar, noi învățătoare și responsabile de cerc pedagogic: Geta, Meri, Rafila, Doina, subsemnata Aurelia Ținteșan și lista ar putea continua.

Ne-ai prezentat cu multă mândrie colegilor tăi inspectori: “Aceste fete au fost și sunt colegele mele!”

Dar ai ales să pleci...

Acum nu pot decât să-ți aprind o lumânare pentru veșnicie.

Drum lin spre lumina cerului, Simi!” Aurelia Ținteșan (Pol)

“Ce trist să pleci când natura se trezește la viață și când mai aveai atât de multe de trăit!

Când mă gândesc la Simion, văd cu ochii minții un băiat înalt și frumos, puțin timid și ușor ezitant, dar foarte plăcut și manierat. Așa mi-l amintesc din anii de liceu.

Viața ne-a îndepărtat, dar în răstimpuri am aflat de frumoasa lui carieră profesională.

Simi a avut o vocație de dascăl nedezmințită, și-a urmat cu stăruință și efort pasiunea pentru  istorie și nobila sarcină de a educa generații de copii. Iar roadele muncii lui i-au adus împlinirea.

Sincere condoleanțe familiei!” Elisabeta Lazăr (Ludușan)

“Dragă Simi, ne vom aminti mereu de tine, cei care am rămas din generația școlii de dascăli, promoția 1977! Vei fi mereu în inimile și gândurile noastre, același coleg și prieten generos, ambițios, luptător, amabil, plăcut, comunicativ, așa cum te știm noi.

Pentru tine, lupta și alergarea s-a terminat, dar ești plecat în veșnicie, unde poate ne vom întâlni cu toții mai devreme sau mai târziu. Până atunci să îți găsești liniștea, iar Dumnezeu să te odihnească!

Să ai un drum lin spre cer, iar familia să își găsească alinare!” Rafila Forsea (Ilieș)

“Dumnezeu să-ți găsească, în Împărăția Lui, un loc frumos și liniștit, așa cum a fost sufletul tău”. Dina Laurenț (Ujică)

“Da, se duce în loc cu verdeață, loc unde toți ajungem, loc care ne amintește că suntem muritori, de aceea suntem așa triști.

E trist când ne moare un coleg, căci odată cu el moare și o părticică din noi, dar te năpădesc amintirile liceului, a unei perioade din viață de care ne amintim cu drag.

Cu cei trei băieți ai clasei, am făcut naveta în toți cei cinci ani, fie vreme bună-rea, uneori și ca «trubaduri», cu viorile după noi.

Alergam spre școală, apoi după ore alergam spre gară, zi de zi, împărtășindu-ne gândurile, bucuriile, necazurile.

Simi dragă, ai reușit să ne reprezinți și prin urmarea facultății, apoi ca inspector școlar de specialitate, iar în ultimii 15 ani ca director al unui liceu, ales de zeci de elevi, pe care noi, învățătorii, colegii tăi, i-am educat”. Maria Rezi (Luka)

 

Lasă un comentariu