SEMNALĂM

Distribuie pe:

Sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, la Editura Ardealul din Târgu-Mureș, a apărut “Cronicar în Tranziție”, volumul III, autor Vasile Bota.

Lansarea cărții, ce cuprinde Editorialele publicate de autor în cotidianul “Cuvântul liber” din Târgu-Mureș, în perioada 2015-2020, va avea loc în momentul când restricțiile impuse de pandemie vor permite.

Volumul III se poate procura de la magazinul Apicola din Târgu-Mureș.

Inginer agronom de prestigiu, preot ortodox cu har și jurnalist talentat - Vasile Bota se împlinește sub acest spectru triadic, în care preocupările sale nu se rezumă doar la exercitarea îndatoririlor profesionale, ci devin pasiuni - iar acest lucru este evident pentru oricine. Așa se face că publicistica sa, originală, de o nuanță distinctă, se inspiră din trei izvoare sacre ale omenirii: muncile câmpului, sub cerul liber, pe care păstorii și țăranii și le-au asumat de la începutul lumii, religia, care le-a dat oamenilor credință și curaj în existență, și comunicarea, care i-a ajutat să-și exprime coerent ideile, să se sfătuiască și să ia decizii împreună, pentru a înfrunta solidar primejdii de tot felul și a ieși cu bine din vremurile de restriște. Cărțile sale de “cronicar în tranziție”, cum cu modestie își intitulează epopeea “trilogială”, plusează printr-un larg evantai de teme abordate, toate însă în legătură cu ultimele trei decenii de agonie ale vieții politice, social-economice și religioase autohtone, traversate parcă, de la un capăt la celălalt, de obsesiva interogație: Oare tranziția românească când se va sfârși?!

Lasă un comentariu