CANOTORII MUREȘENI, MEDALIAȚI LA NAȚIONALELE DE ERGOMETRU

Distribuie pe:

Sala Sporturilor din Târgu-Mureș a găzduit, sâmbătă, 13 martie, întrecerile Campionatului Național pe ergometru, prima competiție din calendarul pe 2021 a Federației Române de Canotaj. Sportivii de la CS Mureșul au avut o prestație foarte bună, reușind să câștige 8 medalii, dintre care 2 de aur, 3 de argint și 3 de bronz. Medaliile de aur au fost obținute la categoria masters de către Ionel Brustur la grupa de vârstă 43 de ani și Szikszai Janos Bruno, la 54 de ani. Medaliile de argint au fost cucerite de Ancuța Adelina Ungurean la junioare I, Florin Adrian Ciocoi la masters, 54 de ani și Gal Gyozo la masters, grupa de vârstă 67 de ani. Au urcat pe-a treia treaptă a podiumului de premiere, adjudecându-și medaliile de bronz, Marian Șuteu și Horia Filip Mureșan la dublu seniori, Tobias Bela și Andrei Poenaru la juniori III, respectiv Patrick Andrei Suciu și Hanzi Zsolt, la juniori, categoria ușoară. Foarte aproape de o medalie s-a aflat și Sorin Gheorghiu, care a terminat pe locul IV la masters, categoria 59 de ani. Canotorii mureșeni sunt pregătiți de antrenoarea Claudia Balint. Competiția, organizată de CS Mureșul, în parteneriat cu Federația Română de Canotaj și cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Mureș, s-a desfășurat în condiții excelente, respectându-se toate normele privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2. (S.C.)

 

ANDREA MIKLOS, LA UN PAS DE CALIFICAREA LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO

Cea mai bună atletă din România în proba de 400 metri, Andrea Miklos (21 de ani), mai are câteva sutimi până la realizarea baremul olimpic pentru Jocurile de la Tokyo. De altfel, sportivii au promise premii frumoase pentru medalii obținute acolo. Și Simona Halep și-a propus o medalie.

În urmă cu 5 ani, la doar 17 ani, sportiva a participat la Olimpiada de la Rio în proba de ștafetă. “Am început sezonul la Viena, când am alergat 52.63, după care am continuat cu alte concursuri, printre care și Naționalele, apoi în Belgia, în Serbia, peste tot am obținut doar victorii”, a spus Andrea Miklos. Andrea nu e singura din familia Miklos pasionată de atletism. Mătușa ei a fost campioană la “garduri” și lungime. Fata s-a apucat de atletism la 9 ani și de 12 ani e pregătită de aceeași antrenoare, Kanizsay Magdolna. Deși este foarte tânără, Andrea a bifat deja o participare la Jocurile Olimpice de la Rio, în proba de ștafetă, și e la un pas să ajungă din nou la Olimpiadă. “Baremul olimpic este 51,35, având în vedere că am alergat sub 52 în sală, consider că este foarte posibil să ating acest barem. Calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo mi-ar da foarte mare încredere pe viitor”, a mai spus Andrea. Pentru a-și urma visul în atletism, tânăra a renunțat la aproape tot și recunoaște că în afară de antrenamente și concursuri nu prea mai are timp de altceva. “Când mai am puțin timp, mi-l petrec în familie, îmi place să merg la cumpărături, recunosc, îmi plac foarte mult parfumurile, prietenul meu știe foarte bine, pe el îl înnebunesc mereu cu asta. Trebuie să îți faci și poftele, că dacă nu, înnebunești! Nu aș putea spune că am o dietă specială, mănânc din orice, însă moderat, încerc să duc o viață echilibrată și să mănânc cât de cât sănătos”, a mai spus Miklos, pentru SportsNet.

 

ANDREA MIKLOS, LOCUL ȘASE LA CAMPIONATUL EUROPEAN DIN 2021

La Campionatul European în sală de la Torun, românca a reușit cel mai bun rezultat al delegației României. Andrea

s-a clasat pe locul șase în finala de la 400 m, cu timpul de 52,10 secunde. În calificări, sportiva a scos 52,57 secunde, iar în semifinale a alergat 52,41 secunde. Două dintre atletele calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Florentina Iușco și Daniela Stanciu, au încheiat competiția din Polonia pe locurile opt, la săritura în lungime, respectiv cinci la cea în înălțime. În afară de cele trei atlete, România a mai avut un atlet, pe Gabriel Bitan, calificat în finala de la săritura în lungime, unde a ocupat locul opt. Andrea Miklos este multiplă campioană națională în proba de 400 m, iar printre cele mai importante performanțe internaționale ale sale se numără medalia de aur obținută la Festivalul Olimpic al Tineretului European, 400 m plat, în 2015, la Tbilisi, și titlul continental la CE U18, 400 m plat, în 2016, tot la Tbilisi. Două medalii de argint la europenele U20, 400 m plat, 2017 și 2018, de la Grosseto, respectiv Tampere și alte două medalii de bronz la Campionatul Mondial în sală, ștafeta 4x400 m plat, în 2016, la Portland și la europenele U23 de la Galve, 400 m plat, în 2019, completează CV-ul impresionant al Andreei. La Campionatele Mondiale de la Portland, din 2016, Andrea Miklos era încă junioară, ea fiind mezina delegației României.

 

MIREL RĂDOI A CONVOCAT DOAR DOI ATACANȚI PENTRU TREI MECIURI ȘI UN SINGUR FUNDAȘ DREAPTA DE MESERIE

Marți am aflat că selecționerul Mirel Rădoi are COVID-19, iar azi a fost anunțat lotul României pentru meciurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, de la finalul acestei luni. Iar Rădoi vine cu unele surprize față de convocările făcute în 2020. Marea noutate este Ovidiu Popescu, de la FCSB. De fapt singura. Deși pentru prima dată vom disputa o tripă în decurs de o săptămână, lotul cuprinde 24 de fotbaliști, dintre care numai doi atacanți, pe Keșeru și pe George Pușcaș. Pușcaș vine după o perioadă în care a fost măcinat de accidentări și abia a revenit pe gazon. Este adevărat, cu gol! Dar faptul că sunt doar doi, iar pe lista adițională atacant este doar Ivan lasă de înțeles că vom aborda prudent meciurile de calificare la CM 2022 din Qatar. Retragerea lui Tătărușanu lasă deschisă lupta pentru postul de titular în poartă și nu e simplu de anticipat cine va fi alesul, Lazar sau Niță. Statistica arată că împreună cei trei au doar trei meciuri pentru naționala României, două fostul portar al FCSB-ului, iar una goal-keeper-ul astrei Giurgiu. La fundași dreapta doar Mogoș are această “meserie”, iar Burcă și Ovidiu Popescu par soluții secundare. Revenit pe teren, Chiricheș ar trebui să fie punctul fix, probabil în două meciuri. Linia de mijloc este singura în care n-ar trebui să fie probleme după ce strainierii au avut, ca niciodată, realizări în ultima perioadă. Dintre cei 11 mijlocași chemați, doar trei, Tănase, Coman și Cicâldău, sunt din campionatul intern. Compețiție din care au fost selecționați opt fotbaliști, plus toți cei 5 de pe lista de așteptare. Alți 5 fotbaliști se află pe lista de rezervă, la care se va apela dacă apar probleme medicale la cei care duminică trebuie să se prezinte la baza de la Mogoșoaia: Florin Iacob, Cristian Manea, Adrian Păun, Alexandru Mateiu, Andrei Ivan.

 

GIGI MULȚESCU, ANUNȚAT OFICIAL ÎN FUNCȚIA DE ANTRENOR PRINCIPAL AL LUI DINAMO!

Dinamo a anunțat, prin intermediul site-ului oficial, numirea lui Gigi Mulțescu în funcția de antrenor principal al echipei, poziție rămasă vacantă după despărțirea de Ionel Gane. Gigi Mulțescu, care deja era în club, a semnat un contract de antrenor până la finalul acestui sezon. “Noul antrenor principal al echipei Dinamo București este Gheorghe Mulțescu, a anunțat directorul general interimar al clubului, Constantin Eftimescu. Un nume de legendă în istoria clubului nostru, un profesionist incontestabil și un campion al fotbalului dinamovist, Gheorghe Mulțescu a semnat un contract până la finalul sezonului competițional 2020-2021 și a preluat echipa în această după-amiază, la ora 17.00, în cantonamentul de la Săftica”, se arată pe site-ul lui Dinamo. Gigi Mulțescu va începe, astfel, al cincilea mandat de antrenor la Dinamo, echipă pe care a pregătit-o ultima dată în vara anului trecut, până în etapa a doua a acestei stagiuni, când a venit Cosmin Contra. Echipa din “Ștefan cel Mare”, care nu a mai câștigat în Liga 1 de șapte etape, de la 1-0 cu UTA pe 31 ianuarie, va disputa primul meci cu noul antrenor principal pe 20 martie, de la ora 21.30, în direct la Digi Sport 1, împotriva ultimei clasate Poli Iași, în Copou. Înaintea anunțului oficial al clubului Dinamo, Gigi Mulțescu a fost la Săftica, unde a explicat de ce nu a putut refuza propunerea de a antrena echipa. “Este o nouă provocare din partea echipei mele de suflet, pentru care am mai făcut acest gest. Va fi mai greu acum, pentru că timpul lucrează împotriva noastră. Nu mai este timp, s-au pierdut puncte. Am emoții ca la început, pentru că este vorba de soarta echipei. Sunt speranțe că putem salva echipa, trebuie să le jucăm bine pe toate. Acum este vorba de soarta echipei”, a declarat Gigi Mulțescu.

 

BUCUREȘTIUL, DIN NOU ÎN PERICOL SĂ FIE EXCLUS DE LA EURO!

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a făcut un anunț îngrijorător pentru București în privința găzduirii meciurilor de la Euro 2021. Forul european intenționează să se țină de cuvânt și să organizeze turneul final în 12 orașe în această vară, dar a lansat un avertisment. “Avem mai multe scenarii, dar unul pentru care garantez este acela că nu există opțiunea ca meciurile de la Euro 2021 să se joace cu porțile închise. Nu luăm în calcul această variantă, iar fiecare oraș gazdă trebuie să dea asigurări că vor fi fani în tribună la meciuri”, a declarat Ceferin, conform Sky Sports. Asta înseamnă că unele orașe vor fi excluse dacă nu vor permite accesul suporterilor din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Spre deosebire de alte țări, autoritățile din România nu au acceptat deocamdată ca fanii să asiste la meciurile de fotbal în acest sezon. Astfel, FRF are termen până pe 7 aprilie pentru a lua o decizie în acest sens. Este termenul limită anunțat de UEFA, care are programat un Comitet Executiv pe 19 aprilie, cu o zi înainte de Congresul UEFA care va lua decizia finală. “Scenariul ideal este ca turneul final să se desfășoare conform planului inițial, în 12 orașe, dar dacă nu este posibil, meciurile se vor disputa doar acolo unde sunt întrunite toate condițiile”, a precizat Aleksander Ceferin. Arena Națională va găzdui patru meciuri de la Euro 2021, iar stadioanele Rapid Arena, Steaua și Arcul de Triumf vor fi arene de antrenament.

 

UNGARIA U18 - ROMÂNIA U18 1-1

În perioada 15-18 martie, naționala de fotbal U18 a României se află în țara vecină, unde va disputa două jocuri de pregătire. Juniorii născuți în 2003, pregătiți de Adrian Văsîi, au remizat, scor 1-1, în primul duel cu selecționata similară a Ungariei. Gazdele au deschis scorul prin Erdei (min. 9), în timp ce România a marcat prin Rareș Ilie (min. 76). Următorul meci este programat pe 18 martie, de la ora 12:00, pe Nagyerdei Stadium.

Lasă un comentariu