LEGEA PRIVIND CONSTITUIREA UNUI STOC DE GRÂU ÎN REZERVA DE STAT, PROMULGATĂ

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea privind aprobarea OUG 137/2020 referitoare la acumularea în vederea constituirii ca stoc-rezervă de stat a unei cantități de grâu pentru panificație.

Este vorba despre o canti-tate de 100.000 de tone de grâu pentru panificație, urgență determinată de necesitatea prevenirii unor dificultăți în ceea ce privește asigurarea necesarului de grâu pentru consumul de pâine pe cap de locuitor în cazul persistenței unor perioade de criză cu potențial de recurență.

 

89 DE PERSOANE INFECTATE CU SARS-COV-2 AU MURIT ÎN ULTIMELE 24 DE ORE; DE LA ÎNCEPUTUL PANDEMIEI - 21.787 DE DECESE

Conform GCS, este vorba despre 45 bărbați și 44 femei, persoane internate în spitalele din județele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și din București.

Cinci decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, opt la categoria de vârstă 50-59 ani, 26 la categoria de vârstă 60-69 ani, 37 la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 la categoria de peste 80 de ani.

 

CONDIȚIILE DE INTRARE ÎN ELVEȚIA ȘI LIECHTENSTEIN, REVIZUITE

Potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile elvețiene, începând de luni, ora 00.00, România va fi inclusă pe lista statelor/regiunilor cu grad ridicat de risc epidemiologic. Astfel, toate persoanele (cu excepția copiilor sub 12 ani) care în ultimele 10 zile anterior intrării pe teritoriul Confederației Elvețiene

s-au aflat, pentru mai mult de 24 de ore, pe teritoriul unor state/regiuni cu grad ridicat de risc epidemiologic, printre care și România, trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular de tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior.

 

 

Lasă un comentariu