CUVINTELE “MAMĂ” ȘI “TATĂ” - “IZGONITE” DIN VOCABULAR?!…

Distribuie pe:

Parlamentul European a elaborat un ghid prin care termeni precum “tată”, “mamă”, “gay”, “trans” sau “lesbiană” sunt interziși spre folosire. Noul ghid întocmit în PE este destinat funcționarilor din instituțiile europene și promovează noul trend progresist-sexist, informează publicația italiană Il Giornale, citată de stiripesurse.ro.

Obiectivul este să se impună neo-limbajul gândirii unice progresive asupra întregii clase birocratice a Uniunii Europene, a elitei, adoptând un așa-numit limbaj “incluziv”, care să respecte minoritățile etnice și de gen (LGBT).

În realitate, este vorba de un nou vocabular dedicat oficialilor, asistenților, purtătorilor de cuvânt și politicienilor, care trebuie adoptat pentru a ține pasul cu vremurile culturii și corectitudinii politice predominante.

Mai presus de toate, atenția este maximă față de cuvintele care, de acum înainte, nu ar mai trebui folosite, în special față de comunitatea LGBT:

Este absolut interzis să se spună “homosexuali și lesbiene” și spațiu pentru expresiile mai acomodative “homosexuali, oameni homosexuali, persoane lesbiene”. În cazul expresiei “căsătorie homosexuală”, ea trebuie înlocuită cu termenul “căsătorie egalitară”.

În noul limbaj este incorect să vorbești despre “drepturile homosexuale”: ele trebuie înlocuite cu “tratamentul echitabil și egal”.

În noul limbaj avem “sex atribuit la naștere” și nu “sex biologic”.

De asemenea, este greșit să vorbim despre “schimbarea de sex”, care devine acum o “tranziție de gen”, iar termeni precum “tată” și “mamă” devin, simplu, “părinți”, mai generic. (sursa - stiripesurse.ro) (I.S.)

 

 

 

Lasă un comentariu