20.700 DE MUREȘENI S-AU ÎNSCRIS PE LISTELE DE AȘTEPTARE PENTRU PROGRAMAREA LA VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19

Distribuie pe:

19 CENTRE DE VACCINARE ÎN JUDEȚUL MUREȘ, ÎNCEPÂND CU LUNA APRILIE

De la startul etapei a III-a a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, un număr de 20.700 de mureșeni s-au înscris pe listele de așteptare dedicate programării la vaccinare. Începând cu luna aprilie, odată cu deschiderea a 6 noi centre de vaccinare, județul Mureș va avea un număr de 19 centre de vaccinare disponibile pentru persoanele cuprinse în etapele II și III. Centrele noi care se vor deschide în luna aprilie sunt situate în Târgu-Mureș, Reghin, Sâncraiu de Mureș, Deda, Sângeorgiu de Mureș și Sângeorgiu de Pădure.

Cele 19 centre de vaccinare din județul Mureș pentru care se pot face programări sau înscrieri pe listele de așteptare sunt:

* Târgu-Mureș: Casa de Cultură “Mihai Eminescu” - strada Nicolae Grigorescu nr. 19; - Sala de sport de la Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” - strada Bărăganului nr. 2B; - Sala de sport de la Gimnaziul “Tudor Vladimirescu” - Tudor - strada Cutezanței nr. 51; - Casa de Oaspeți a Primăriei - strada Plutelor nr. 2.

* Reghin: Sala de sport Reghin - Parcul Tineretului; - Casa de Cultură “Eugen Nicoară” Reghin - strada Spitalului nr. 11.

* Sighișoara - Școala Gimnazială “Zaharia Boiu” - Sala de Sport - strada Crizantemelor nr. 20.

* Târnăveni - Sala Victoria Târnăveni - strada Victor Babeș nr. 1.

* Luduș - Sala de sport a orașului Luduș - strada Pieței nr. 1.

* Iernut - Sala de sport a orașului Iernut - strada Iuliu Maniu nr. 4.

* Sărmașu - Sala de sport a orașului Sărmașu - strada Dezrobirii nr. 5.

* Ungheni - Căminul Cultural Ungheni - orașul Ungheni nr. 110/B.

* Miercurea Nirajului - Căminul Cultural Miercurea Nirajului - strada Sântandrei nr. 69.

* Deda - Sala de sport Deda, sat Deda nr. 476.

* Sângeorgiu de Mureș - Hala Sângeorgiu de Mureș - strada Râtul Morii nr. 1.297.

* Sâncraiu de Mureș - Casa de Cultură Sâncraiu de Mureș - strada Principală nr. 188.

* Sângeorgiu de Pădure - Grădinița Sângeorgiu de Pădure - strada Gh. Doja nr. 17.

* Râciu - Casa de Cultură Râciu - strada Gh. Șincai nr. 71.

* Gurghiu - Căminul Cultural Gurghiu - strada Eroilor nr. 6.

Odată cu deschiderea posibilității de programare pentru populația generală, în platforma de programare au devenit vizibile pentru beneficiari atât centrele de vaccinare deja existente, cât și cele care vor fi operaționalizate în luna aprilie 2021. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de așteptare.

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

* persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;

* persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);

* persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Beneficiarul are posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de așteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populației cu risc și 25% lucrători din domenii esențiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numărul de suport alocat județului Mureș: 021.414.44.65.

Pentru crearea unui cont în platforma națională de vaccinare și programare, Serviciul de Telecomunicații Speciale a creat un tutorial video care cuprinde pașii necesari, aici: https://www.youtube.com/watch?v=yW7wTATwsUg

 

 

Lasă un comentariu