SITUAȚIA VACCINĂRILOR ÎN MUNICIPIUL TÂRGU-MUREȘ - 18 MARTIE 2021

Distribuie pe:

“Se împlinesc, astăzi, exact două luni de când, la Târgu-Mureș, au fost deschise primele centre de vaccinare. În această perioadă, Primăria Târgu-Mureș a asigurat, în mod legal și în conformitate cu cerințele Direcției de Sănătate Publică Mureș, infrastructura necesară și funcționalitatea unui număr de 5 centre de vaccinare, cu 51 de fluxuri. În prezent, sunt deschise, la nivelul orașului, conform solicitării DSP, 3 centre de vaccinare cu un total de 11 fluxuri, iar din luna aprilie, ca urmare a discuțiilor avute, va fi dat în folosință un nou centru cu 12 fluxuri”, a declarat Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu-Mureș, în cadrul conferinței de presă.

Alături de Primar, la conferința de presă au participat, ca invitați, domnișoara dr. Cristina Bogățan - medic în cadrul cabinetelor școlare, și directorul Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Iuliu Moldovan.

Tema principală a fost prezentarea situației la zi a vaccinării în municipiul Târgu-Mureș, la împlinirea a două luni de la debutul primei etape a vaccinării, și prezentarea datelor tehnice în ce privește debutul celei de-a treia etape de vaccinare, în care este inclusă întreaga populație.

În cadrul conferinței de presă, primarul a subliniat faptul că Primăria a asigurat infrastructura necesară, precum și funcționalitatea unui număr de 5 centre de vaccinare cu 51 de fluxuri (compartimente de vaccinare), respectând toate cerințele de conformitate ale DSP.

Primarul a precizat că în Târgu-Mureș sunt deschise, în prezent, 3 centre de vaccinare cu 11 fluxuri, urmând ca, începând cu luna aprilie, să fie dat în folosință încă un centru cu 12 fluxuri.

Până la ora actuală, la nivelul municipiului Târgu-Mureș au fost imunizate aproximativ 20.400  persoane în centrele fixe, iar un număr de 3.750 de persoane au primit vaccinul prin intermediul echipelor mobile.

Primarul Soós Zoltán a mulțumit pentru implicare atât Prefecturii Mureș, cât și instituțiilor care sunt parte în acest proces, medicilor și personalului auxiliar.

“Le mulțumesc medicilor și personalului auxiliar care deservesc aceste centre, pentru efortul depus în prima linie. Doresc să mulțumesc și colegilor din Primăria Târgu-Mureș, care și-au dedicat timpul, chiar și în zilele de weekend, pentru ca aceste centre să fie funcționale și în parametri de siguranță stabiliți de DSP Mureș. Mulțumesc medicilor și asistenților angajați la Direcția școli, pentru eforturile de a merge dimineața la instituția de învățământ, iar după-masa să meargă la al doilea serviciu... îi putem spune «schimbul 2», la centrele de vaccinare, pentru multe ore. Știu că nu este ușor și aș dori să vă asigur, încă o dată, că noi, ca administrație, vom face tot ce va trebui ca să reușim să readucem normalitatea în viața noastră, cât mai repede!”, a precizat primarul Soós Zoltán în cadrul conferinței de presă.

Lasă un comentariu