POLIȚIȘTII DIRECȚIEI GENERALE ANTICORUPȚIE VOR FI INSTRUIȚI DE F.B.I.

Distribuie pe:

Polițiștii Direcției Generale Anticorupție vor fi pregătiți în domeniul combaterii corupției, de către agenți F.B.I., în cadrul a două webinarii la care vor participa și specialiști din Slovenia, Kosovo și Republica Moldova.

Specialiști ai Academiei Internaționale de Poliție (International Law Enforcement Academy - I.L.E.A.) vor coordona cursurile de pregătire profesională a DGA. La pregătire vor participa  16 polițiști anticorupție. Cursurile sunt organizate de I.L.E.A.  Budapesta, cu sprijinul Ambasadei S.U.A. la București. Va fi un webinar în martie și un webinar în aprilie, informează un comunicat al DGA.

Primul webinar, cu tema “Forum pentru dezvoltare și politici executive în domeniul legislației anticorupție”, va avea loc în perioada 22 - 25 martie 2021.

Cursul se va axa pe metodele de colectare și analiză a informațiilor, pe investigarea infracțiunilor de corupție, pe leadership-ul strategic, precum și pe cooperarea internațională pentru identificarea, investigarea și urmărirea penală a faptelor de corupție.

Participanții vor studia cele mai bune metode de prevenire și combatere a corupției. De asemenea, vor avea ocazia să dezbată modalități de îmbunătățire a cadrului legislativ și să dezvolte noi abordări. Cursanții vor putea să dezvolte și parteneriate în lupta comună împotriva corupției la nivel global.

 

Al doilea webinar va avea ca temă  Corupția publică și controlul intern”

Cel de-al doilea webinar va fi organizat în perioada 20 - 21 aprilie 2021 și va avea ca temă “Corupția publică și controlul intern”, fiind centrat pe etica angajaților și pe procedurile interne de natură disciplinară.

Sesiunea va include discuții și exerciții privind normele de etică pentru agențiile de aplicare a legii, precum standardele de comportament pe care trebuie să le impună și să le mențină managerii, pentru a se asigura că personalul are o atitudine adecvată.

Reducerea motivației de a comite acte de corupție, reevaluarea periodică a polițiștilor și raportările financiare vor reprezenta, de asemenea, subiecte de interes în cadrul acestui curs.

Academia Internațională de Aplicare a Legii (ILEA) Budapesta, coordonată de F.B.I., oferă instruire regională în domeniul justiției penale, pentru a îmbunătăți legislația, aplicarea legii și instituțiile democratice din țările participante.

Serviciile Județene Anticorupție desfășoară constant o activitate pentru promovarea integrității, în cadrul  proiectelor aflate în derulare cu parteneri ai Direcției Generale Anticorupție.

 

Lasă un comentariu