DOAMNE, OCROTEȘTE-I PE ROMÂNI. DE ALȚI ROMÂNI!

Distribuie pe:

V-ați gândit, vreodată, că depindeți în mare măsură de unii care lucrează la stat? Numiții bugetari. Care au de multe ori pâinea și cuțitul și care sunt, câteodată, o piedică, un spin în călcâie sau fund, un motiv de enervare, un motiv de dispreț, un motiv de deznădejde sau toate la un loc?

Sunteți atacat, amenințat, ați fost furat? Sunteți nevoiți să aveți parte de un polițist și cam știți ce renume prost pot avea uneori, pentru că nici școala nu mai e școala de poliție, nici anii ani, doar rudele sunt rude și avansările sunt mai dese ca anii bisecți, pe lângă că banii se iau cadou din bugete locale girate de diverși hoți dovediți sau încă judecați. V-a zgâriat careva mașina? Aveți de-a face cu un polițist local. Mergeți la cabinet de medic? Ghinion, e loc cu dai și ia, iar întrebarea universală a pacienților este: ce să dau la medic? Un bună-ziua, cel în alb e plătit din banii voștri, chiar dacă se crede un Dumnezeu și are pretenții. Poate vreți o autorizație? Mergeți la ghișeu și rugați-vă ca madam bugetara să fie în toane bune și că Juan Alonso și-a primit pedeapsa cuvenită în telenovela de succes. Nu ați vrea să ratați nirvana/cerul 9 și să fiți trimiși după dosarul cu șină, timbrul fiscal sau cine știe ce chestie reală sau nu de arătat pisica (neagră).

Aveți nevoie de o operație? Ghinion, echipa chirurgului e mare, toți contribuie să fiți bine și nu ați vrea să vă uite în trup careva vreun burete, programul TV, ceasul sau doza de Cola. Aveți un proces cu angajatorul? Rugați-vă ca judecătorul să nu fie stresat și să nu greșească vreo cifră, gen salariul mediu în perioada care face obiectul chemării în instanță. Aveți un proces pe fapte de corupție? Haideți că judecătorul nu e chiar dracul negru, aveți exact 50 la sută șanse să faceți pușcărie și asta fără să dați ceva ca să vă dea cu suspendare pe motiv că nu s-a scandalizat presa, nu a fost tensiune în comună, aveți bebe, sunteți femeie/mămică/tăticuț sau sunteți o valoare în societate, mai puțin timpul în care furați... banii publici. Dar vreți să participați și la un concurs, la stat? Rugați-vă ca oamenii din comisie să știe contractul colectiv pe ramură, care zice cum e cu rudele, că sunteți ruda cuiva și că la interviu se obține nota corectă, care diferențiază valoarea de pleavă. Vreți învățământ de calitate, adică notă umflată la unele materii care contează pentru intratul la facultate cu medie de la materie și bacalaureat? Vedeți ce profesor e interesat de cadouri și atacați unde trebuie, doar nu vreți să aveți copil ca domnul Goe. Și uite așa, zi de zi, conștientizați că până la Dumnezeu vă mănâncă sfinții și e câteodată nevoie ca românii să fie ocrotiți de alți români. Primii din categoriile enumerate, fie din altele, fie urmași ai sistemului comunist-represiv cu cadouri pentru cei din poliție, servicii, armată, jandarmerie, cărora le plătiți cadourile de lux: pensionare de șmecher, care se întoarce să lucreze la stat, fiind prea leneș sau prost să meargă la privat, norme de hrană umflate de 3 ori și pensiile des nesimțite.

Și mai plătiți pensii speciale și unora care nu merită așa ceva, iar orice individ care a fost primar, prefect, senator sau deputat primește alți bani de la voi, pentru că s-a sacrificat intrând în politică pentru buzunarul propriu. Cine să vă apere de toți specialii ăștia, de toți idioții cu carnet de partid, de toți pensionații la 45 de ani, care au încă 30 de ani de umflat banul din contribuțiile voastre? Cine vă apără de magistrații pensionari? De medicii care au azi netul de 15.000-20.000 și care vor avea și pensia cam la fel de nesimțită? De toți sereiștii readuși la viață din pensiile obținute la 47 de ani de sistemul mizerabil care are nevoie de turnători și informații? Cine să mai apere românul de alți români și de abuzurile făcute pentru alți români? DNA, poliția, justiția, Colegiul medicilor ș.a.m.d.? Dar aici nu lucrează tot bugetari și corb la corb nu-și scoate ochii? Câți bugetari au fost condamnați pentru că alți bugetari i-au găsit vinovați și i-au judecat fără părtinire? Cine poate să creadă că cineva e nebun să creeze un precedent, când mâine îi poate veni rândul, învinuit fiind de aceleași fapte? Și astfel revenim la titlul scriiturii. Doamne, ocrotește-i pe români! De alți români! Sau, Doamne, măcar fă-te!

 

Lasă un comentariu