EMISIUNE NUMISMATICĂ: 100 DE ANI DE LA ÎNCHEIEREA UNIFICĂRII MONETARE

Distribuie pe:

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 22 martie 2021, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la încheierea unificării monetare.

Aversul monedei redă imaginea Palatului Vechi al Băncii Naționale a României, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, valoarea nominală “10 LEI” și anul de emisiune “2021”, iar reversul prezintă un detaliu al reversului bancnotei de 1 leu, care circula în România în perioada în care s-a realizat unificarea monetară, și inscripția circulară “100 DE ANI DE LA INCHEIEREA UNIFICARII MONETARE”.

Tirajul maxim este de 1.000 de piese, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) pentru o monedă este de 450 de lei, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul oficial www.bnr.ro. (L.P.)

 

Lasă un comentariu