OLTENII SE GÂNDESC DEJA LA FINALA CUPEI ROMÂNIEI DUPĂ TRAGEREA LA SORȚI: “NU AVEM VOIE SĂ NU NE CALIFICĂM”

Distribuie pe:

Universitatea Craiova va înfrunta Viitorul Pandurii Tg. Jiu în semifinalele Cupei României, iar președintele oltenilor, Sorin Cârțu, este sigur că echipa din Liga 1 va ajunge în finală. Universitatea Craiova va da peste singura echipă din Liga 2 rămasă în competiție, iar Sorin Cârțu spune că jucătorii sunt obligați să ajungă în finală: “E clar că suntem favoriți, nu avem voie să nu ne calificăm. Până la urmă joacă locul 3 din Divizia A cu locul 3 din Divizia B. Mai mult decât atât, se joacă în dublă manșă, nu e doar un meci, deci suntem favoriți. Dacă se juca un singur meci, poate era altceva. Cupa a fost tot timpul un obiectiv pentru noi, este clar că vrem să o câștigăm. Este obiectivul principal acum”, a spus Sorin Cârțu. Rezultatele tragerii la sorți pentru semifinalele Cupei României: Astra Giurgiu - Dinamo și Universitatea Craiova - Viitorul Pandurii Tg. Jiu (Liga 2). Meciurile tur din semifinalele Cupei României vor avea loc în perioada 13-15 aprilie, iar jocurile retur se vor disputa în intervalul 11-13 mai. În acest sezon se dispută ediția cu numărul 83 a Cupei României.

 

EL E ANTRENORUL CEL MAI POTRIVIT PENTRU DINAMO, DUPĂ CE GANE ȘI-A ANUNȚAT DEMISIA: TE BAȚI LA EVITAREA RETROGRADĂRII”

Jerry Gane și-a anunțat demisia de la Dinamo imediat după înfrângerea cu FC Argeș, scor 1-2, iar fanii-acționari caută acum un nume potrivit să preia echipa. Cel mai vehiculat dintre acestea este Gigi Mulțescu. Tehnicianul de 69 de ani a mai pregătit Dinamo chiar în acest sezon, iar Ionel Dănciulescu crede în el, dar vine și cu o propunere. Discuția din studioul Fotbal Club, dintre Ionel Dănciulescu și Ion Crăciunescu, pe subiectul revenirii lui Mulțescu la Dinamo / Ion Crăciunescu: “Gigi Mulțescu a fost variantă bună oricând, așa pare.” Ionel Dănciulescu: “E nevoie de un antrenor cu experiență, care știe să gestioneze situații de genul acesta, mai ales că echipa e într-o situație grea, te bați la evitarea retrogradării.” Ion Crăciunescu: “El a fost și a mai rezistat la astea.” Ionel Dănciulescu: “Sau poate fi o variantă cu Gigi Mulțescu și cu un alt antrenor, să fie un mix de doi dinamoviști care știu ce înseamnă Dinamo. Eu aș fi vrut să mai fi rămas Gane”. Ion Crăciunescu: “E greu să rămâi când știi că totul e sub semnul incertitudinii. N-aș fi vrut să fiu în pielea lui Jerry Gane, prin ceea ce a trecut el. E greu.”

“Foarte greu de digerat. I-am anunțat și pe băieți, a fost ultimul meci. Eu mă opresc aici, le-am mulțumit pentru toate momentele bune pe care le-am avut împreună. E nevoie de o schimbare. Dacă am fi câștigat, da, aș fi rămas. Suporterii au dreptate atunci când echipa nu merge. Tot ei m-au rugat în iarnă să rămân. Acum știu că au fost supărați. Încă n-am vorbit cu cei din DDB, dar voi vorbi”, a spus Gane imediat după meci. Având în vedere experiența vastă pe care o are, cel poreclit de către Mircea Rednic “SMURD-ul” ar putea fi persoana potrivită să salveze Dinamo, aflată pe locul 14 din 16 echipe. Gigi Mulțescu a antrenat ultima dată Dinamo din 14 iulie 2020 până în 26 august 2020. El îl înlocuise pe Mihalcea pe banca echipei din Ștefan cel Mare. După plecarea lui Mulțescu, a venit Cosmin Contra la Dinamo, alături de secundul Jerry Gane. Contra a plecat pe 3 decembrie și Gane a rămas “principal”. Mulțescu și-a început cariera de antrenor chiar la Dinamo, echipă pe care a pregătit-o în 4 mandate.

 

CINE VA CONDUCE NAȚIONALA ROMÂNIEI ÎN LOCUL LUI MIREL RĂDOI

Selecționerul României, Mirel Rădoi, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și ar putea rata debutul naționalei în preliminariile CM 2022. În cazul în care Mirel Rădoi nu se va vindeca până la meciul cu Macedonia de Nord din 25 martie, România va fi condusă de Nicolae Dică și Florin Constantinovici, anunță Ziare.com. Dică este secundul lui Mirel Rădoi, iar Florin Constantinovici se află din 2004 în cadrul FRF. În staff-ul tehnic se mai află Leo Toader, antrenorul de portari.

Selecționerul Mirel Rădoi are COVID-19

Rădoi va efectua o nouă testare, în speranța că rezultatul este unul fals pozitiv. Ulterior se va retesta în fiecare zi până când va avea două teste negative pentru a putea reveni alături de echipă. Din păcate, există posibilitatea ca selecționerul să nu poată pregăti personal niciunul dintre cele trei meciuri oficiale care ne așteaptă și în cel mai bun caz să fie pe bancă la jocul cu Armenia. “Am efectuat luni, 15 martie, un test COVID care, din păcate, a ieșit pozitiv. Nu am simptome acum. Îmi doresc din tot sufletul să fi fost o eroare sau, în cel mai rău caz, ca perioada de 14 zile să fie aproape de final în cazul meu astfel încât să putem începe normal pregătirea partidelor”, a declarat Mirel Rădoi.

 

VICTORII PENTRU CSU TÂRGU-MUREȘ ÎN LIGA I DE BASCHET

Baschetbaliștii mureșeni au câștigat ambele jocuri susținute, la finele săptămânii trecute, la București, în cadrul Ligii I. Sâmbătă, CS Universitar Tg.-Mureș a trecut de Agronomia București, gazda turneului, cu 87-69, iar duminică a învins pe Rapid București, liderul la zi, cu 71-62. În urma celor două victorii, echipa antrenată de George Trif a urcat pe locul 5 în clasament, acumulând 8 puncte din 4 jocuri. Pe primul loc se află Rapid, cu 12 puncte, iar pe doi se clasează Agronomia București, cu 10 puncte, ambele având însă câte 7 partide disputate.

 

ROMÂNIA E GATA SĂ ORGANIZEZE MECIURILE UNUI NOU CAMPIONAT EUROPEAN ÎN ACEST AN, DUPĂ CEL DE FOTBAL

România este pregătită pentru organizarea meciurilor de la Campionatul European de volei feminin, afirmă oficialii Confederației Europene de Volei (CEV) care au inspectat Cluj-Napoca. “Cluj-Napoca se numără printre cele patru orașe organizatoare ale turneului final al Campionatului European feminin de volei din acest an. Cum competiția se apropie cu pași repezi, la finalul săptămânii trecute, o delegație a Confederației Europene de Volei (CEV) a fost prezentă în orașul de la poalele Feleacului pentru a inspecta condițiile de cazare și sala BTarena. Condusă de vicepreședintele CEV, Lubor Halanda, delegația forului continental a mai fost compusă din croata Maja Poljak (de patru ori câștigătoare a Ligii Campionilor), care acum lucrează la CEV și care coordonează întreg evenimentul sportiv din luna august, dar și din doi jurnaliști de la EuroVolley TV. Gazdele lor au fost președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, vicepreședintele forului, Oana Sîrb, secretarul general al federației, Constantin Ispas, și responsabila cu relațiile internaționale din cadrul FRV, Gabriela Bulgariu. În cadrul inspecției, s-a procedat la verificarea hotelurilor în care se vor caza sportivii și oficialii, punându-se accent pe respectarea Regulamentului de Igienă al CEV. Toate hotelurile vizitate au corespuns nivelului solicitat”, se arată într-un comunicat de presă al Federației Române de Volei, remis AGERPRES.

Sala BTarena, din Cluj-Napoca, întrunește toate cerințele

De asemenea, s-a mai inspectat încă o dată sala BTarena din Cluj-Napoca. Aceasta a întrunit, de asemenea, toate cerințele reprezentanților Confederației Europene de Volei. Un al treilea punct al vizitei de lucru a oficialilor CEV a fost întâlnirea acestora cu echipa de Sport Prezentation (SPR).

S-au cerut o serie de clarificări referitoare la modul de prezentare al evenimentului în sală, cu jocuri de lumini, lasere și toate lucrurile ce implică realizarea unui spectacol sportiv cum doar voleiul poate oferi. Toate planurile prezentate au fost acceptate de reprezentanții CEV, care au convenit, în unanimitate, că România este pregătită de organizarea acestei competiții, precizează sursa citată. Turneul final al Campionatului European feminin de volei va avea loc în perioada 18 august-4 septembrie 2021. Meciurile din grupe vor fi organizate în Belgrad (Serbia - Grupa A), Plovdiv (Bulgaria - Grupa B), Zadar (Croația - Grupa C) și Cluj-Napoca (România - Grupa D). Cele 15 partide din seria de la Cluj-Napoca se vor disputa în perioada 18-25 august. România a mai organizat Campionatul European de volei în 1963, când a obținut medalia de aur la masculin și pe cea de bronz la feminin.

 

                                                                                                                                                                                                                                

Lasă un comentariu