PE URMELE... TRACO-GETO-DACILOR

Distribuie pe:

Motto: Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie, /Tânără mireasă, mamă cu amor! /Fiii tăi trăiască numai în frăție /Ca a nopții stele, ca a zilei zori”.

Mihai Eminescu (1850-1889), poet Nepereche și Universal

• “Poporul român”, prin strămoșii săi, își are rădăcini de patru ori milenare, și acest lucru este mândria și puterea noastră”. (Nicolae Iorga - “Originea, firea și destinul neamului românesc”, Enciclopedia României).

“Urmașii geto-dacilor trăiesc și astăzi și locuiesc acolo unde au trăit și părinții lor, vorbesc în limba în care glăsuiau de demult părinții lor”. (Huszti Andras - “Românii în Evul Mediu” - Afirmație făcută la Viena, în anul 1791). Mai există autori unguri care vorbesc despre originea românilor, cum ar fi: Tuhutum, o căpetenie a ungurilor care vorbește de “bunătatea vlahilor” de dincolo de păduri. Simon Geza în “Gesta Hunnorum și Hungarorum” și Anonymus în “Gesta Hungarorum” confirmă originea și existența noastră în timp și spațiu.

***

• “În urmă cu peste două milenii, marele preot și filosof Deceneu, mentorul și sfătuitorul regelui Burebista, instruia poporul în toate ramurile filosofiei, căci el era un maestru priceput. El i-a învățat morala, i-a instruit în științele fizicii, i-a învățat logica, făcându-i cu mintea superiori celorlalte popoare, demonstrându-le teoria celor 12 semne ale zodiacului, le-a arătat orbita Lunii și cum globul de foc al Soarelui întrece măsura globului pământesc și le-a expus sub ce nume și sub ce semne cele 346 de stele trec în drumul lor cel repede de la răsărit și până la apus, spre a se apropia sau îndepărta de polul ceresc”. (Iordanes, “Getica”, XI,69,70).

***

• La Tărtăria există un monument pe care se află următoarea inscripție: “Tărtăria-5500 i.hr. - primul mesaj scris din istoria omenirii”. Istoria unui popor nu se distruge numai cu buldozerul și excavatorul, așa cum s-a întâmplat la Turdaș, Tărtăria, Șibot, Ocnele Mari, Cluj, Alba Iulia sau Iași, ci și prin promovări antinaționale de unii profesori sau responsabili de cultura românească.

P.S. Popor român! Ne distrugem istoria noi, singuri; nu suntem în stare să ne aprofundăm propriile valori, ba chiar mai mult le anihilăm. Vin scriitorii străini, și chiar ungurii, să ne pună istoria pe masă, iar noi tot sub masă vrem să stăm, cum spuneau odinioară părinții noștri. Domnilor guvernanți, prin legile pe care le faceți ați închis “robinetul intelectual al Bisericii”; ungurii acționează în toate manifestațiile lor contra noastră, cu Dumnezeu în frunte, prin preoții lor. Ați auzit de Deceneu care a fost primul profesor, preot, filosof din care ne tragem “intelighenția”? Sunt azi reprezentanți ai Biserici care vă pot ajuta și pot ajuta ȚARA, dar... trebuie să-i căutați și să le dăm credit... nu discredit.

• P.S. Barbu Ștefănescu Delavrancea: “Patriotismul este simțământul cel mai activ și covârșitor al generațiilor actuale, care binecuvântează părinții, moșii și strămoșii mai mult ca pe ele, adeseori învrăjbite în vrăjmășii, dar totodată unite în amintirea celor din trecut”.

Lasă un comentariu