STIMULENT LUNAR DE RISC DE 2.500 DE LEI PENTRU PERIOADA DE URGENȚĂ

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 274, din 18 martie 2021, a fost publicată Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) nr. 18/2021, privind modificarea și completarea art. 8 din OUG nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului Covid-19, în perioada stării de urgență.

Potrivit noului act normativ, se va acorda un stimulent de risc în cuantum de 2.500 de lei brut pe lună, pe perioada stării de urgență, pentru personalul care furnizează servicii de asistență medicală comunitară, care a acordat servicii de îngrijire medicală și monitorizare medico-socială, de aprovizionare a persoanelor aflate în carantină, inclusiv implementarea de activități prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. a) și c) din OUG nr. nr. 43/2020, precum și pentru personalul medical, medico-sanitar și auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie, laboratoarele de analize medicale, laboratoarele de imagistică medicală, ambulatoriile de specialitate și cabinetele stomatologice, indiferent de forma de organizare a acestor cabinete, laboratoare și ambulatorii de specialitate, precum și din farmaciile comunitare, furnizorii de servicii medicale aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate, care au activat în timpul stării de urgență și care au avut în evidență sau sub tratament pacienți suspecți sau confirmați cu Covid-19, ori dacă personalul respectiv a fost confirmat cu Covid-19 în urma activității desfășurate.

Categoriile de persoane prevăzute mai sus beneficiază de un singur stimulent de risc acordat lunar pe durata stării de urgență, chiar dacă acestea își desfășoară activitatea în una sau mai multe unități angajatoare, după cum urmează: un stimulent de risc pentru categoriile de personal care au activat în perioada 16 martie - 14 aprilie 2020, și un stimulent de risc pentru categoriile de personal care au activat în perioada 15 aprilie - 14 mai 2020.

OUG nr. 18/2021 a intrat în vigoare la data de 18 martie 2021, odată cu publicarea în Monitorul Oficial. (L.P.)

Lasă un comentariu