CU “COTCODACUL” PE LA TELEVIZOR...

Distribuie pe:

Câtă zdroabă și cât zbucium, câtă retorică și demagogie inutile, spectacol al cabotinilor politici care plimbă emisiunile de televiziune, în loc să stea prin guvern, acolo unde conduc ministere, și să rezolve problemele pe care ei înșiși le atacă cu mânie și înfierbântare.

Zice ministrul Muncii că, în România zilelor noastre, în sistemul de stat avem angajați privilegiați, dar cu “vitejie” nu dă numele instituțiilor în cauză pentru a nu-i deranja pe respectivii, cu venituri de (atenție!) 50 de mii de lei pe lună, compuse și din diverse sporuri consistente care ajung și la 80 la sută din cuantumul total al salariului. În plus, că pensiile speciale la respectivele categorii ajung să se situeze valoric peste nivelul salariilor persoanelor active. Adică, privilegiații ies la pensie având o pensie mai mare chiar decât salariul avut în perioada activă, ceea ce nu se întâmplă altundeva prin lume, suntem pe deplin originali într-o astfel de nerozie.

Bravos, națiune, halal să-ți fie, vorba lui nenea Iancu! Ai circa cinci milioane de pensionari, dintre care mai mult de jumătate au pensii situate între 1.200 - 1.500 lei pe lună, mulți alții sub această valoare, iar vreo 10 la sută privilegiați și profitori iau pensii speciale cât toți ceilalți la un loc. Că doar ei sunt și cei care decid, între noi fie vorba...

În loc să fie tranșat prin voință și majoritate politică acest subiect, o dată pentru totdeauna, echitabil, aplicându-se nediscriminatoriu principiul contributivității, prin raportare la orice categorie profesională, în calcularea pensiilor la modul general, cei care ar trebui să decidă o țin, de formă, cu “cotcodacul” pe la tembelizor.

Păi, cum să rezolvi problema, cotcodăcită și mult prea gureșă guvernare? Dacă nu ai curajul măcar să faci vorbire în spațiul public despre instituțiile respectivilor salariați și pensionari de lux. Despre cine este vorba sau vă este frică, aveți musca pe căciulă, că tot pe mâna lor o să ajungeți, la o adică, și tot ei vă dau sentința cu ciocanul?!

 

Lasă un comentariu