PROGRAMARE PENTRU VACCINARE

Distribuie pe:

În cursul acestei săptămâni, am fost contactat de un cititor al ziarului, care se află într-o altă localitate, cu rugămintea de a afla ce fel de vaccin se utilizează la Casa de Cultură “Mihai Eminescu”. O rudă de-a sa, o persoană mai în vârstă, și-a exprimat dorința de a se vaccina, dar preferă vaccinul Pfizer. Cititorul mărturisește, în continuare, că a intrat pe platforma pentru programare la vaccinare, pe internet, a ales centrul de vaccinare, dar nu se specifică ce fel de vaccin se folosește, din cele trei. Îmi spunea, în continuare, că centrul de vaccinare de la Casa de Cultură “Mihai Eminescu” figurează cu două fluxuri, la care te poți înscrie la alegere, pe liste fiind peste 3.000 de persoane înscrise, la fiecare flux organizat. A ales un flux cu număr mai mare de persoane înscrise și și-a înscris rudenia pe lista de așteptare, dar nu știe cu care vaccin va fi vaccinată. A încercat să afle ceva de la DSP, dar nu i se răspunde la telefon și nu știe de unde să afle. Am promis că voi face un drum la acel centru de vaccinare pentru a afla răspunsul.

LA CENTRUL DE VACCINARE DE LA CASA DE CULTURĂ “MIHAI EMINESCU”

Punctele de vaccinare sunt amenajate în holul de la parter, unde se aflau birourile. Traseul de urmat pentru a ajunge la destinație este marcat, astfel că, o iau spre stânga. Văd un afiș, pe o ușă, care mă face să înțeleg că acolo se vaccinează cu Moderna. Văd alte două uși, deschise, destinate tot vaccinărilor, fiindcă în interior se afla personal medical, dar fără nicio specificație despre vaccin. La al patrulea punct de vaccinare stăteau, în șir indian, vreo opt persoane. În hol, în dreptul unei mese de birou, pe care se aflau liste de persoane, se afla, presupun, o registratoare medicală, care mă întreabă imediat dacă am venit pentru vaccinare. Răspund că mă interesez pentru cineva, să aflu ce fel de vaccin se utilizează, deoarece persoana dorește să se vaccineze doar cu vaccinul Pfizer. Mi se răspunde că la acel centru de vaccinare se folosește doar Pfizer. Așa încât, transmit cele aflate persoanei interesate. Dar, în caz că dorește o programare pentru vaccinare, dacă îmi transmite datele, pot să o înscriu pe listă. Mi s-au transmis datele, astfel că în ziua următoare m-am întors la centrul de vaccinare.

EVIDENȚA SE ȚINE LA BUCUREȘTI

Întors la acel centru de vaccinare, o anunț pe doamnă că doresc să înscriu o persoană pentru vaccinare. De la ea aflu amănunte. Planificarea nu se poate face decât prin platforma de vaccinare, de pe internet. Evidența se ține la București. Tot de acolo se primesc la centrele de vaccinare listele de persoane și dozele de vaccin. La centrele de vaccinare nu se pot face programări.

M-am lămurit, dar...

MAI GREU DE ÎNȚELES

Este foarte normal ca pentru o campanie națională de vaccinare să se stabilească o modalitate de lucru, menită să asigure buna desfășurare a activității. Este o activitate care, sub aspect teoretic, se însușește în învățământul superior, în cadrul materiei “organizarea muncii”. Dar, probabil, s-a scăpat din vedere faptul că nu toată lumea știe să lucreze pe un calculator, și nu se descurcă. Dacă vrea să se înscrie pentru vaccinare, nu are această posibilitate. În această idee, presupunând că în aceste centre de vaccinare se află cel puțin un calculator, conectat la internet, nu văd nicio dificultate în a oferi asistență și acestor persoane și de a le înscrie în listele de așteptare pentru vaccinare, de către personalul medical.

Lasă un comentariu