PROGRAMUL RABLA 2021: SE MAJOREAZĂ PRIMA DE CASARE CU 1.000 DE LEI?!

Distribuie pe:

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de DiGi24, a anunțat că prima de casare în programul Rabla 2021 va crește semnificativ. Astfel, în loc de 6.500 de lei, șoferii care vor să achiziționeze o mașină nouă vor primi 7.500 de lei.

“Aproximativ 1.500 de euro va fi prima de casare care se va plăti acelor persoane care predau o mașină înmatriculată. Astfel, se scot din circulație mașinile vechi, poluante și sunt cumpărate mașini noi. Prima de casare oferită prin intermediul Programului Rabla era aceeași de ani de zile.

Tot în cadrul programului Rabla 2021, se majorează și ecobonusurile care îi vizează pe cei care vor mașini hibrid. Valoarea acestora va crește acum de la 2.500 de lei la 3.000 de lei. Anul acesta, și cei care își doresc un autoturism pe gaz petrolier lichefiat (GPL) primesc mai mulți bani de la stat: de la 1.000 la 1.500 de lei. Un viitor posesor de mașină nouă poate primi de la stat o subvenție de până la 2.250 de euro, prin cumularea primei de casare cu ecobonusul.

În ultimii ani, tichetele acordate prin programul Rabla au fost epuizate rapid, iar bugetul a fost suplimentat în toamnă. Anul acesta, bugetul rezervat programului a fost majorat cu aproximativ 10%, de la 405 la 440 de milioane de lei, lucru ce se traduce printr-un număr mai mare de autoturisme noi care pot fi achiziționate cu prima de casare de la stat.

Bugetul rezervat programului Rabla Plus, care prevede tichete de casare pentru cei care își cumpără mașini plug-in hybrid sau electrice, se dublează în 2021. Anul acesta va ajunge la aproape 400 de milioane de lei. Prima de casare însă, rămâne neschimbată. Astfel, se acordă aproape 10.000 de euro (45.000 de lei) pentru mașini electrice și 4.500 de euro pentru vehiculele plug-in hybrid.

Vrem cât mai multe mașini electrice care să circule pe șoselele României. La această oră, doar 1% dintre autoturismele care circulă pe șoselele patriei sunt electrice, dar Guvernul intenționează să încurajeze achiziționarea de mașini cu emisii poluante reduse sau cu emisii zero”, declară ministrul Barna. (L.P.)

 

 

Lasă un comentariu