CEA DE-A XI-A EDIȚIE A MARȘULUI PENTRU VIAȚĂ (II)

Distribuie pe:

Dragostea

Marșul pentru viață și toate acțiunile organizate în Luna pentru viață au un singur scop: schimbarea inimilor. Cu cât mai mulți oameni își vor deschide inimile cu dragoste și căldură către femeile în criză de sarcină și copiii lor, cu atât se vor dezvolta mai multe inițiative concrete pro-viață: centre de sprijin pentru femeile în criză de sarcină în fiecare județ, rețele locale pentru părinții care primesc vestea că ar putea naște un copil cu o problemă de sănătate, programe de suport pentru femeile însărcinate victime ale violenței domestice sau ale traficului de persoane, asociații pentru profesioniști din diferite domenii care sprijină viața etc.

În criza de sarcină, dragostea înseamnă ca femeia să fie ajutată, în loc să fie pedepsită, să fie încurajată, în loc să fie presată, să fie mângâiată, în loc să fie lovită, să fie iubită, în loc să fie urâtă pentru că este însărcinată sau pentru că dorește să aleagă viața pentru copil, să fie felicitată, în loc să fie disprețuită, să i se spună că își construiește viitorul ei și al societății, în loc să i se spună că își distruge viitorul. Într-un cuvânt sprijin și recunoștință, iar copilul să fie privit ca ceea ce este: o binecuvântare unică și de neînlocuit.

De aceea Marșul pentru viață este apolitic și neconfesional și nu militează pentru interzicerea avor-tului. Considerăm că femeile care au făcut avort au nevoie de dragoste și de sprijin specializat pentru a depăși trauma și nu susținem nicio formă de ostracizare a femeilor.

Sprijinul

Fiecare dintre noi poate face ceva. Putem și trebuie să ne unim forțele acolo unde suntem pentru a crea programe, instrumente de sprijin pentru femeile în criză de sarcină și copiii lor și pentru a forma specialiști care să ofere ajutor.

Sunteți manager, coordonator, psiholog, psihoterapeut, asistent social, medic ginecolog, specialist în marketing, specialist în comunicare, specialist în fundraising? Doriți să vă puneți talentele și capacitățile în slujba vieții? Nu mai amânați! Organizați sau participați la o activitate din Luna pentru viață 2021! Veți fi parte din cea mai nobilă și mai frumoasă misiune, de a fi uniți pentru viață!

Dacă nu aveți un cadru instituțional și vreți să faceți un pas înainte în această direcție, ne puteți scrie la comunicare@marsulpentruviata.ro.

***

Reluăm și în acest an apelul ca societatea să creeze diferite instrumente prin care să sprijine femeia în criză de sarcină, precum:

* înființarea de centre de sprijin pentru femeile însărcinate, unde femeile în criză de sarcină să poată beneficia, la cerere, de consiliere psihologică gratuită și de sprijinul unui asistent social specializat în criza de sarcină;

* crearea posibilității legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate crește copilul să îl încredințeze spre adopție imediat după naștere, după modelul adopției începute în perioada de sarcină care este utilizat în SUA, Marea Britanie, Australia;

* valorizarea în societate a tuturor celor implicați în adopție, în vederea eliminării mentalității disprețuitoare la adresa copiilor adoptați, a părinților adoptivi și, mai ales, la adresa mamelor sau părinților care își încredințează copiii spre adopție când dificultăți majore le afectează capacitatea de a se ocupa corespunzător de creșterea acestora;

* legiferarea posibilității, la cererea mamei care a pierdut sarcina, de a înmormânta legal copilul.

ALEXANDRA NADANE Președintele Asociației România pentru viață

 

Sâmbătă, 27 martie, ora 12.00, se va transmite LIVE pe paginile de Facebook: Marșul pentru viață România și Republica Moldova, Marșul pentru viață București, Români pentru viață, Studenți pentru viață și pe canalul de Youtube al Trinitas TV.

În Târgu-Mureș, an de an, din 2012, inițiatorul și organizatorul Marșului pentru viață a fost Protopopiatul Greco-Catolic. Anul acesta ar fi fost a X-a ediție dacă s-ar fi putut organiza!

Dr. CATERINA GRIF, medic primar obstetrică-ginecologie

 

                                                                                                                                                                                                                

Lasă un comentariu