MECANISM NATURAL DE PREVENIRE A ALERGIILOR, ASTMULUI ȘI BOLILOR AUTOIMUNE

Distribuie pe:

Cercetătorii australieni de la Universitatea Națională, citați de descopera.ro, susțin că au găsit o proteină care ar putea oferi soluția pentru împiedicarea organismului uman să dezvolte alergii, boli autoimune și astm.

“În studiul nostru, am constatat că proteina, numită neuritină, determină un proces în sistemul imunitar, care declanșează un mecanism natural de apărare împotriva reacțiilor alergice.

După cinci ani de cercetare a sistemului imunitar, am descoperit că neuritina împiedică organismul să producă imunoglobulină E (IgE) în exces, un anticorp ce provoacă reacții alergice prin eliberarea de histamine.

Astfel, am demonstrat că neuritina este unul dintre mecanismele proprii sistemului nostru imunitar de prevenire a autoimunității și alergiei, iar acum, că avem dovada, putem să continuăm să valorificăm acest lucru pentru tratament.

Acesta ar putea fi mai mult decât un nou medicament. Ar putea fi o abordare complet nouă pentru tratarea alergiilor și a bolilor autoimune.

Dacă această abordare se dovedește a fi un succes, nu va fi nevoie să epuizăm celulele imune importante și nici să amortizăm întregul sistem imunitar, în schimb, va trebui doar să utilizăm proteinele pe care propriul corp le folosește pentru a asigura toleranță imună.

Este o descoperire aproape incredibilă. Am observat că în absența neuritinei există o susceptibilitate crescută la deces din cauza anafilaxiei, ceea ce subliniază rolul său în prevenirea alergiilor care pun viața în pericol.

Atât alergiile, cât și bolile autoimune sunt în creștere și sperăm că acest tratament ne va oferi o nouă modalitate de a lupta împotriva lor”, afirmă oamenii de știință australieni. (L.P.)

 

Lasă un comentariu