“PUTEAM CÂȘTIGA! SUNTEM DECIȘI SĂ LE FACEM VIAȚA GREA TUTUROR”. ADRIAN MUTU, PRIMA REACȚIE DUPĂ REMIZA CU OLANDA

Distribuie pe:

România U21 - Olanda U21 1-1; Adrian Mutu (42 de ani) s-a declarat mulțumit de evoluția naționalei mici în primul meci de la Euro 2021 U21. Selecționerul consideră că România U21 merita victoria cu Olanda U21. “Poate meritam mai mult, după ce s-a jucat. Sper ca băieții să aibă de acum mai multă încredere în valoarea lor, pentru că eu am crezut și cred cu tărie în dorința lor de afirmare. De altfel, le-am spus asta de la început. Nu am venit aici în vacanță, vrem să punem probleme oricărui adversar, chiar dacă suntem cotați cu șansa a treia la acest turneu final. Suntem deciși să le facem viața grea tuturor”, a spus Adrian Mutu, la conferința de presă de după meci, organizată prin Zoom. Adrian Mutu, prima reacție după remiza cu Olanda: “Am parte de băieți disciplinați. Poziționarea din teren a fost perfectă!”. Mutu a scos în evidență și modul în care jucătorii săi au pus în practică tot ce s-a pregătit pe la antrenamente. “De când am preluat echipa, am constatat că am parte de niște băieți disciplinați, ascultători. S-a văzut și azi, după poziționarea din teren, că a fost perfectă. Sigur, mai apar și variabile, dar așezarea lor a fost foarte bună. Mi-a plăcut tupeul cu care am atacat, dorința de afirmare, pe final puteam câștiga acest meci”, a mai spus Mutu. Grupele EURO 2021: Grupa A - Ungaria, Germania, ROMÂNIA, Olanda; Grupa B - Slovenia, Spania, Cehia, Italia; Grupa C - Rusia, Islanda, Franța, Danemarca; Grupa D - Portugalia, Croația, Anglia, Elveția. Programul României U21 la Euro 2021: s-a jucat - România U21 - Olanda U21 1-1; 27 martie, 19.00: Ungaria U21 - România U21; 30 martie, 19.00: Germania U21 - România U21.

 

CUM EXPLICĂ ANDREI CIOBANU GOLUL FABULOS DIN ROMÂNIA U21 - OLANDA U21: “DOMNUL HAGI A STAT MULT CU MINE”

Andrei Ciobanu a fost cel mai bun tricolor din meciul România U21 - Olanda U21, scor 1-1, iar la final a vorbit despre șansele naționalei la Euro 2021. Andrei Ciobanu, care a marcat un eurogol la Budapesta, a recunoscut că Gheorghe Hagi l-a învățat cum să șuteze: “Este un rezultat bun, ne continuăm visul la Campionatul European, sperăm să luăm cele trei puncte cu Ungaria. Este un rezultat corect, ei au avut posesia, dar noi am fost cu ocaziile. De la amândoi (n.r. Mutu și Hagi) am învățat, mă bucur foarte mult că îi am profesori. Domnul Hagi a stat foarte mult cu mine după antrenamente, la Viitorul”, a spus Ciobanu, după remiza cu Țările de Jos. Următorul meci al României este programat pe 27 martie, de la 19.00, împotriva Ungariei, în timp ce pe 30 martie, de la aceeași oră, se dispută meciul cu Germania. Liderul grupei A este Germania, care s-a impus fără drept de apel în fața Ungariei, reprezentanta țării gazdă, cu 3-0.

 

A FOST DESEMNAT CLUBUL DECENIULUI 2011-2020! ROMÂNIA ARE O SINGURĂ REPREZENTANTĂ ÎN TOP 100

FC Barcelona a fost aleasă pentru a doua oară consecutiv echipa deceniului! Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS) a anunțat clasamentul pentru perioada 2011-2020. FCSB este singurul club din România din Top 100. Gruparea catalană a fost desemnată de trei ori echipa anului în ultimii 10 ani și a obținut 2.877 de puncte în ancheta IFFHS. Real Madrid le-a suflat în ceafă celor de la FC Barcelona, cu 2.782 de puncte, iar Bayern München, cea mai bună formație din 2020, a încheiat podiumul, cu 2.594. FCSB este singura reprezentantă a României în Top 100. Liderul Ligii 1 ocupă poziția a 44-a, cu 1.504,5 puncte, iar CFR Cluj este pe locul 101 (1.142 de puncte). PSG și Atletico Madrid sunt pe locurile 4, respectiv 5, iar Juventus a prins doar poziția a 6-a. Următoarele patru locuri au fost acontate de echipe din Premier League: Chelsea, Manchester City, Manchester United și Arsenal. Celtic și Napoli sunt primele cluburi din afara Top 10, iar Dinamo Kiev, trupa pregătită de Mircea Lucescu, ocupă un excelent loc 34. Primele 100 de locuri ale ierarhiei IFFHS sunt ocupate de 66 de cluburi europene, 29 de echipe de pe continentul american, 3 din Africa și doar 2 din Asia. Mai jos de poziția 100 se regăsesc formații cu nume precum Galatasaray (111), Lille (113) sau Everton (129). Echipa Deceniului anunțată de IFFHS: Neuer - Lahm, Ramos, Van Dijk, Marcelo - Modric, Kroos, Iniesta - Messi, Lewandowski, Ronaldo.

 

PILOTUL CARE VA AMENINȚA SUPREMAȚIA LUI LEWIS HAMILTON

Campionul mondial din Formula 1 în anul 2009, Jenson Button (41 de ani), pariază pe un duel între Max Verstappen (Red Bull Racing) și Lewis Hamilton (Mercedes) pentru titlul din noul sezon al “Marelui Circ”. Jenson Button a prefațat noul sezon din Formula 1, care va începe pe 28 martie, în Bahrain: “Va avea ceva concurență sezonul acesta, ceea ce cred că își și dorește. Are un coechipier de valoare (n.r. Valtteri Bottas), dar eu cred că reala amenințare vine din altă parte. Va fi o luptă interesantă. Eu cred că Max Verstappen va fi principalul său rival în 2021. Sigur, Hamilton și Mercedes sunt favoriți, e normal să fie așa. Au câștigat ultimele șapte titluri mondiale. Au experiența de partea lor, dar la fel o are și RedBull. Cred că va fi o luptă foarte interesantă între aceste două echipe, iar acest lucru ar fi fantastic pentru spectacolul din Formula 1 și pentru privitori. Da, consider că este favorit să câștige al optulea titlu mondial și să devină cel mai de succes pilot din istoria Marelui Circ”, a spus Jenson Button, pentru Sky Sports, citat de HotNews.

 

GERMANIA U21 A FĂCUT INSTRUCȚIE CU UNGARIA U21 ÎN GRUPA ROMÂNIEI

Germania U21 a dat de pământ cu Ungaria U21 în prima etapă, scor 3-0, în Grupa A. Nemții s-au dezlănțuit pe tabelă în ultima jumătate de oră. Nmecha a deschis scorul în minutul 61, iar apoi Baku a reușit o dublă în minutele 66 și 73. La final, raportul ocaziilor a fost 20-2 în dreptul nemților. În etapa următoare, Germania U21 va înfrunta Țările de Jos, în timp ce Ungaria va da piept cu România. Dacă meciurile din grupe se joacă la finalul acestei luni, fazele eliminatorii, unde se vor califica primele două clasate din cele patru grupe, sunt programate între 31 mai și 6 iunie.

 

ALBA BLAJ A CEDAT ÎN FINALA CUPEI CHALLENGE

CSM Volei Alba Blaj a fost învinsă de echipa turcă Sistem9 Yeșilyurt Istanbul, cu scorul de 3-0 (25-17, 25-17, 25-12), miercuri, în deplasare, în manșa secundă a finalei Cupei Challenge la volei feminin. Campioana României a cedat în 67 de minute, după ce pierduse cu 0-3 și în prima manșă (62 de minute), pe 17 martie, la Târgu-Mureș. CSM Volei Alba Blaj, care a cucerit cinci titluri de campioană a României și trei Cupe ale României, se află la cea de-a treia finală europeană, după ce le-a pierdut anterior și pe cele ale Ligii Campionilor (2018) și Cupei CEV (2019). Singura echipă din România care a cucerit trofeul Cupei Challenge a fost CSM București, în 2016, după o finală cu Trabzon Idmanocagi (Turcia). Internaționala română Alexia Căruțașu (17 ani) a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, cu 19 puncte reușite pentru echipa învingătoare. Derya Cebecioglu a contribuit cu 11 puncte, iar Jennifer Cross și Lana Scuka, cu câte 9. Ioana Baciu s-a remarcat de la formația ardeleană, cu 9 puncte.

 

 

Lasă un comentariu