DE ZIUA UNIRII, LA ULMU, IALOVENI, VA FI INAUGURAT BUSTUL LUI MIHAI EMINESCU

Distribuie pe:

Ziua Unirii Basarabiei cu România va fi marcată în localitatea Ulmu din raionul Ialoveni (Republica Moldova) prin inaugurarea bustului “Poetului național”, Mihai Eminescu. Monumentul (Foto: Arhiepiscopia Râmnicului) valorează 20.000 de lei românești și a fost realizat prin contribuția Societății Cultural-Istorice “Mihai Viteazul” din județul Prahova, a autorităților locale din satul Ulmu și a locuitorilor satului. Va fi amplasat în fața Gimnaziului “Mihai Eminescu”, care, în anul curent de învățământ, împlinește o jumătate de veac de activitate.

“Această zi este semnificativă pentru noi, atât din motivul că gimnaziul aniversează 50 de ani de activitate, cât și pentru că marcăm ziua Unirii Basarabiei cu România. Mihai Eminescu este poetul nostru, iar această zi trebuie să fie o sărbătoare pentru toți românii”, a declarat pentru presă directorul gimnaziului “Mihai Eminescu”, Nina Ursu.

Evenimentul va fi onorat de reprezentanți ai Consiliul Județean Prahova și ai Societății Cultural-Istorice “Mihai Viteazul” din Ploiești, România. (M.C.)

Lasă un comentariu