REACȚIA CRISTINEI NEAGU DUPĂ ACUZELE LANSATE DE JOVANKA RADICEVIC. “ÎMI VĂD CU SERIOZITATE DE CARIERĂ”

Distribuie pe:

Cristina Neagu (32 de ani) a reacționat după acuzele lansate, în presa din Muntenegru, de Jovanka Radicevic. “Sportul se joacă pe teren. Terenul este locul unde victoriile și înfrângerile se succed și doar acela este locul unde trebuie să se întâmple asta. Cred că după atâția ani de carieră la cel mai înalt nivel, mă cunoașteți deja și știți că mă feresc de polemici și îmi văd cu seriozitate de cariera pe care mi-am construit-o cu extrem de multă muncă și chiar sacrificii”, a spus Neagu. Cristina a mai lăsat clar de înțeles că fosta ei colegă de la CSM București a lansat minciuni în presa din țara natală. “De fiecare dată când intru pe teren, joc până la ultima fărâmă de energie, lucru care s-a întâmplat și la turneul preolimpic în care am luptat alături de România pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Iubesc și respect sportul pe care îl practic și cred că fair play-ul mă definește. Iar lucrul ăsta va rămâne neschimbat”, a mai spus Neagu, pentru FR de Handbal. Și Alexandru Dedu, președinte FRH, a reacționat. “Este regretabil faptul că imaginea unei jucătoare de talia Cristinei Neagu este afectată în felul acesta. Cristina este o adevărată campioană, care s-a luptat până în ultima secundă pentru calificare, într-un meci în care a fost evident că nu era vorba de nimic altceva decât de o competiție între profesioniști de cea mai înaltă clasă. Cristina și-a pus de multe ori în pericol chiar și sănătatea, mereu pentru același vis, ca steagul României să fie reprezentat cu cinste. Perpetuarea unei informații neverificate îi afectează grav imaginea și rugăm toate instituțiile media care au preluat această informație să își ceară scuze public față de singura sportivă care a fost numită de 4 ori cea mai bună handbalistă a lumii”, a spus Dedu, prin intermediul unui comunicat adresat mass-media. “Am jucat lângă Cristina și am împărțit aceeași cameră la echipa națională. Nu pot pune semnul egalității între ea și nicio altă jucătoare. Un exemplu de profesionist 100%, de muncă și respect pentru handbal și tot ceea ce ține de fenomen. M-a inspirat și m-a motivat și atunci, continuă să o facă și acum. Nici nu era nevoie să vorbesc cu ea ca să știu că așa ceva nu poate fi adevărat. Din păcate, trăim într-o lume a răstălmăcitului cuvintelor și a scandalurilor. Îmi pare enorm de rău că și Cris trece prin asta acum. Nu e deloc fair!”, a spus și Cristina Vărzaru, secretar general al federației.

 

“A FOST UN THRILLER!” MIREL RĂDOI, PRIMELE CONCLUZII DUPĂ VICTORIA CU MACEDONIA: CĂDEREA DIN FINAL, “UN BLACKOUT TOTAL”

România a început cu o victorie campania de calificare la Campionatul Mondial, 3-2 cu Macedonia, meci în care, însă, a avut emoții, adversarul reușind să egaleze la doi cu două goluri marcate în 120 de secunde. La finalul partidei, Mirel Rădoi a recunoscut că a trăit un adevărat “thriller” de pe bancă și a evidențiat jocul Macedoniei și al veteranului Goran Pandev. “Chiar a fost un thriller. În seara asta mi s-a părut totul prea ușor, că merge totul bine și am avut mari emoții, ne-a trecut glonțul pe la cap. Într-un minut puteam risipi cele 80 de minute în care am jucat foarte bine. Am întâlnit un adversar redutabil, o echipă calificată la Euro. Îl felicit pe Goran Pandev, nu am mai văzut un jucător la vârsta asta să nu piardă nicio minge, să protejeze atât de bine, să găsească spații”, a declarat Mirel Rădoi, la ProTV. Ziua meciului a fost prima în care Mirel Rădoi a fost fizic alături de jucători, în ultimele 11 zile aflându-se în izolare, infectat cu COVID-19. Selecționerul a recunoscut că a traversat o perioadă dificilă, dar staff-ul tehnic i-a suplinit absența cu brio. “N-am putut fi lângă băieți, dar am fost în permanentă legătură cu ei. Am văzut antrenamentele, am avut discuții cu băieții, plus că cei care au rămas din staff știau principiile. Sunt lucruri foarte clare. Mă bucur că am putut fi alături de băieți, meritul este al băieților și al staff-ului. Nu e deloc meritul meu”, a transmis Mirel Rădoi. Căderea din finalul meciului, când, de la 2-0 pentru România în minutul 82, scorul a devenit 2-2 în decurs de două minute, este, deocamdată, inexplicabilă pentru Mirel Rădoi, iar momentul i-a reamintit selecționerul de unul asemănător, celebrul meci cu Middlesbrough, pierdut de FCSB în semifinalele Cupei UEFA. “Am fost în două minute o echipă cu un blackout total. N-am putut reacționa, pur și simplu n-am putut reacționa. Îi înțeleg, am trecut printr-o astfel de experiență, episodul Middlesbrough. Mă bucur că am reușit să ne liniștim 40 de secunde și ne-am dat seama că va fi un meci ca la box, ori noi, ori ei, era clar că meciul nu se va termina 2-2”, a spus selecționerul. După victoria cu Macedonia, pentru România urmează meciul cu Germania, care s-a impus cu Islanda în prima etapă, 3-0, duminică, de la 21.45.

 

CSM ȘI LADIES TÂRGU-MUREȘ AU PĂRĂSIT CUPA ROMÂNIEI LA FOTBAL FEMININ

Divizionarele secunde CSM Târgu-Mureș și Ladies Târgu-Mureș au ratat calificarea în optimile de finală ale Cupei României la fotbal feminin, după ce au pierdut la scor partidele susținute, miercuri, în 16-imile de finală ale competiției. CSM a fost învinsă, în deplasare, cu 8-2 de ACS Măgura, echipă din eșalonul trei, iar Ladies Târgu-Mureș a fost surclasată cu 8-0 de formația de primă ligă, Heniu Prundu Bârgăului.

 

FLORIN TĂNASE A DEZVĂLUIT “SECRETUL” FORMEI SALE: “MI-A DAT CE AVEAM NEVOIE”

România a învins Macedonia de Nord, scor 3-2, în primul meci din preliminariile Mondialului din 2022, meci în care Florin Tănase a “spart gheața” în tricoul primei reprezentative. Autorul primului gol al partidei, în care România a condus 2-0, dar a fost egalată după două goluri marcate în minutele 82 și 83, a recunoscut, la interviul de după joc, că nu se aștepta la revenirea Macedoniei, și că prezența lui Mirel Rădoi pe bancă a fost o surpriză, având în vedere că selecționerul s-a confruntat în ultimele 11 zile cu probleme cauzate de COVID-19. “S-a dovedit că 2-0 e cel mai periculos scor, dar suntem fericiți că am câștigat și am început cu dreptul această campanie. Surpriza mai mare a fost revenirea lui Mister, nu știam că va veni. Noi am mai marcat goluri, dânsul nu a mai avut COVID. Ne așteptam să facem un joc bun, ne doream foarte mult cele trei puncte, dar nu ne așteptam să revină cei din Macedonia”, a declarat Florin Tănase, la ProTV. Golul marcat cu Macedonia de Nord a confirmat forma excelentă pe care o traversează Florin Tănase în acest sezon, care se datorează, conform spuselor mijlocașului, încrederii primite atât din partea antrenorilor de la echipa de club, cât și a staff-ului tehnic de la echipa națională. “Eu mă simt bine, cresc de la meci la meci, mă bucur că am reușit și primul gol la echipa națională, pe care vreau să-l dedic maseurului echipei naționale, care traversează momente mai grele, i-a plecat fratele. Acum mi se dă încredere și e normal ca evoluțiile mele să fie bune. Mister mi-a dat încrederea de care aveam nevoie. Aveam trei ani la ultimul Mondial”, a transmis Florin Tănase. După victoria cu Macedonia, pentru România urmează meciul cu Germania, care s-a impus cu Islanda în prima etapă, 3-0, duminică, de la 21.45, joc în care Florin Tănase speră să marcheze din nou și să aducă cel puțin un punct naționalei: “Sper să scoatem punct sau puncte cu Germania, dacă aș marca, ar fi cum a fost și astăzi, frumos”.

 

CE ÎI AȘTEAPTĂ PE TRICOLORI ÎN PARTIDA CU GERMANIA. LOW A PUS PARAFA DUPĂ MECIUL CU ISLANDA: “FOTBAL MINUNAT!”

Selecționerul Germaniei, Joachim Low, a vorbit la finele partidei cu Islanda (3-0), din prima etapă a Grupei J a preliminariilor CM 2022, despre felul în care elevii săi s-au impus în partida de la Duisburg. Goretzka (`3), Havertz (`7) și Gundogan ('57) au fost marcatorii nemților în victoria care a părut lejeră. Antrenorul neamț, campion mondial în 2014, spune că nu a fost o ecuație simplă de rezolvat, dar per total, jucătorii săi au realizat un “fotbal minunat”. “Știam că vor sta foarte sus și din acest motiv am fost obligați să-i forțăm să ne lase spații. Cred că am reușit să facem ce ne-am propus mai mult de 60 de minute. Ne-am creat foarte multe oportunități de a înscrie, printr-un fotbal minunat. În actul secund, elevii mei au mai dat câteva pase înapoi și jocul nostru și-a mai pierdut din dinamism. Nu a fost cea mai bună evoluție a noastră, dar era important să avem un start cu dreptul în actuala campanie de calificare la Campionatul Mondial. Și asta am și realizat”, a spus Joachim Low, potrivit site-ului UEFA. România, care aseară s-a impus, scor 3-2 cu Macedonia de Nord, pe Național Arena, va întâlni duminică, la București, selecționata Germaniei, de la 21.45, într-un meci din runda a doua a Grupei J, contând pentru preliminariile CM 2022.

 

SIMONA HALEP ȘI-A AFLAT ADVERSARA DIN TURUL 3, DE LA MIAMI OPEN

Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în turul 3 la Miami Open (WTA), dotat cu premii totale de 3.260.190 de dolari, joi, după ce a învins-o pe Caroline Garcia (Franța) cu 3-6, 6-4, 6-0. Sportiva noastră și-a asigurat un cec de 26.000 de dolari și 65 de puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta pe letona Anastasija Sevastova, sâmbătă, de la ora 16.00, care a învins-o pe Cori Gauff (SUA), cap de serie numărul 31, scor 1-6, 6-2, 6-3. Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) și Anastasija Sevastova (30 de ani, 57 WTA) s-au mai întâlnit de 9 ori până acum în circuit, iar campioana noastră conduce cu 6-3 la “directe”. Ultimul duel dintre cele două a avut loc în 2018, la Doha, când Simona Halep s-a impus cu 6-4, 6-3.

 

Lasă un comentariu