AEP PREIA PREȘEDINȚIA ASOCIAȚIEI OFICIALILOR ELECTORALI EUROPENI

Distribuie pe:

Autoritatea Electorală Permanentă informează că joi preia președinția Asociației Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), în cadrul reuniunii online a Comitetului Executiv al Asociației.

Conducerea ACEEEO este preluată de președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, pentru un mandat de un an, iar rolul de membru al Comitetului Executiv al ACEEEO este asumat de Zsombor Vajda, vicepreședinte al AEP.

În acest context, AEP va organiza Adunarea Generală a ACEEEO în luna septembrie 2021.

“Evenimentul are o conotație specială, dată fiind aniversarea a 30 de ani de existență a prestigioasei organizații. Temele principale ale conferinței vor fi implicarea tinerilor în procesele electorale și finanțarea campaniilor și partidelor politice”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, preluarea președinției ACEEEO de către AEP “denotă angajamentul instituției față de valorile democrației și bunei guvernări, precum și determinarea de a promova schimbul de bune practici”.

ACEEEO este o asociație regională, înființată în 1991, și cuprinde 25 de state din Uniunea Europeană, Europa Centrală și de Est. AEP este membru de drept al ACEEEO din anul 2004, participând astfel în 2005 la prima conferință anuală a organizației. Asociația promovează alegerile libere, corecte și transparente în regiune și organizează conferințe anuale care dezbat subiecte precum transparența actului electoral, reflectarea alegerilor în presă, procese electorale, reforma finanțării campaniilor electorale și participarea cetățenilor la procesul electoral. ACEEEO oferă asistență și expertiză electorală atât membrilor săi, cât și altor state și, de asemenea, organizează seminarii, ateliere de lucru și conferințe internaționale. (AGERPRES)

Lasă un comentariu