VIZITA DE LUCRU A MINISTRULUI DEZVOLTĂRII, CSEKE ATTILA

Distribuie pe:

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a făcut o vizită de lucru în județul Mureș, la invitația C.J. Mureș, în finalul săptămânii trecute. La conferința de presă organizată în curtea interioară a Palatului Administrativ, cu participarea ministrului Cseke Attila, a președintelui C.J.Mureș, Peter Ferenc, și a primarului Soos Zoltan, au fost făcute cunoscute aspecte legate de investițiile mai importante care se află în curs de finalizare, sau vor începe în județul Mureș. În cursul zilei au fost vizitate câteva investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării. A fost semnat contractul pentru construirea unei săli de sport cu 180 de locuri la Sângeorgiu de Pădure, a fost predat comunității locale noul cămin cultural din Călimănești. La Târgu-Mureș s-a semnat contractul de execuție pentru consolidarea și extinderea pavilionului administrativ al ISU Târgu-Mureș, investiție de 10,6 milioane lei din bugetul Ministerului Dezvoltării. Ministrul Dezvoltării a avut o întâlnire cu președintele C.J. Mureș, prefectul județului Mureș și toți primarii județului Mureș, prilej cu care ministrul a prezentat problemele de finanțare. Urma să se deplaseze pentru a vedea la fața locului două investiții: bazinul de înot, cu stadiul de execuție de 98% și care, în curând, va fi finalizat, cât și investiția la patinoar, începută în anul 2007, care a fost întreruptă în 2013, datorită lipsei finanțării și a blocajelor datorate proprietății de teren. Prin HCL, care a decis trecerea terenului în proprietatea statului, investiția, în valoare de 68 milioane de lei, va putea fi finalizată. Ministrul Dezvoltării s-a deplasat și în municipiul Reghin pentru a vedea stadiul lucrărilor la o hală agro-alimentară în valoare de 8,1 milioane de lei, cu grad de execuție, până la ora actuală, de 75%. Alte proiecte care sunt în derulare în județ, susținute tot din bugetul Ministerului Dezvoltării, se referă la reabilitarea clădirii Tribunalului și a Curții de Apel Mureș, la Târnăveni, Casa de Cultură în fază de finalizare, la Sânpaul un așezământ cultural. Se află în procedură de licitație două bazine de înot cu caracter didactic la Miercurea Niraj și Sângeorgiu de Pădure, un cinematograf în municipiul Reghin, un proiect de construcție de cămin studențesc cu 182 locuri pentru U.M.F.S.T. Târgu-Mureș, investiție de 24,5 milioane de lei.

OPORTUNITĂȚI DE FINANȚARE

În programul național de construcții de creșe, au fost propuse trei proiecte tipuri de creșe, care vor fi construite de Ministerul Dezvoltării, pentru 4-5 grupe de copii, 6-7 grupe de copii, 10-11 grupe de copii. Autoritățile locale au fost invitate să identifice terenurile unde ele pot fi construite, în funcție de numărul copiilor, din zone și cartiere de locuințe. Autorităților locale le-a fost prezentată și finanțarea cadastrală a localităților. Finanțarea la nivel național este de 160.000 de lei pentru 2.371 de UAT-uri, pentru a rezolva problemele de proprietate în comunitățile locale.

E bine... Dar am impresia că târgumureșenii ar dori să afle ceva despre centura de legătură din strada Livezeni la Ernei, despre troleibuze și tramvaie în Târgu-Mureș, mocănița în interes turistic pe traseul Târgu-Mureș - Sovata, cale ferată pe ruta Sighișoara - Târgu-Mureș - Cluj-Napoca, cu linie ferată dublă și electrificată, linie dublă și electrificată pe traseul Deda - Războieni. Dacă e să ne ocupăm de probleme serioase...

 

Lasă un comentariu