REACȚIA FEDERAȚIEI MAGHIARE DE FOTBAL, DUPĂ GREȘELILE DE ARBITRAJ ȘI ACUZAȚIILE DE RASISM DE LA MECIUL CU ROMÂNIA U21

Distribuie pe:

România U21 a învins Ungaria U21 în a doua rundă din grupele EURO 2021, scor 2-1, la capătul unui meci marcat de greșeli de arbitraj și acuzații de rasism. La scurt timp după joc, căpitanul naționalei României U21, Marius Marin, a postat pe contul său de Instagram mesajul: “Țiganii ăștia, cum ne strigați voi pe teren, v-au bătut 2-1. Hai, România!”. Ulterior, mesajul a fost șters. “În ciuda victoriei, jurnaliștii și managerii din România au fost mai îngrijorați de arbitraj. Ei au spus că arbitrul belgian Lawrence Visser a făcut două greșeli care au afectat rezultatul: un penalty în minutul 50 la Andrei Ciobanu, și un fault la acțiunea premergătoarea golului Ungariei”, a scris publicația maghiară “Nemzeti Sport”, care a amintit și de acuzațiile lui Marius Marin. Sursa citată a solicitat un punct de vedere al Federației Maghiare de Fotbal, după incidentele de pe Boszik Arena. Forul de la Budapesta s-a limitat să transmită că, la rândul său, a fost nevoit să șteargă mai multe comentarii jignitoare apărute pe rețelele de socializare, după triumful României în fața Ungariei. “Deși în acest meci s-au văzut îmbunătățiri față de precedentul joc din grupă, naționala Ungariei nu a reușit, din nefericire, să își atingă obiectivul, acela de a câștiga. În ceea ce privește celelalte evenimente din meci, nu considerăm că are rost să le mai discutăm acum. Trebuie adăugat că multe comentarii lipsite de fair-play de pe rețelele de socializare au fost șterse după meci. Responsabilitatea jucătorilor este una foarte mare în această privință”, a transmis departamentul de comunicare al Federației Maghiare de Fotbal. România se va califica în mod cert în sferturile turneului final, evident, cu o victorie în ultima rundă, când întâlnește Germania, joc programat marți, de la ora 19.00, indiferent de rezultatul celuilalt meci din grupă. În acest caz, selecționata lui Adrian Mutu ar face șapte puncte, două peste cele cinci pe care le poate acumula Olanda dacă obține o victorie cu Ungaria. România poate ieși din grupă și cu o remiză în fața Germaniei, însă are nevoie să marcheze de cel puțin două ori. La 0-0, s-ar face un clasament în trei, iar “tricolorii” ar fi eliminați, dacă Olanda bate Ungaria, din cauza golaverajului general inferior în comparație cu al nemților. În cazul unui 1-1, România s-ar califica doar dacă Olanda câștigă partida cu Ungaria cu 1-0. În cazul unei înfrângeri în ultima etapă în fața Germaniei, șansele României la calificare nu sunt zero, însă pentru accederea în sferturi este nevoie ca Olanda să piardă sau să remizeze cu Ungaria.

 

AUR PENTRU LUPTĂTORUL MUREȘEAN BIRO KRISZTIAN, ÎN BULGARIA

România a cucerit 15 medalii, dintre care 10 de aur, 1 de argint și 4 de bronz, la puternicul turneu internațional de lupte “Petko Sirakov-Ivan Iliev” de la Varna, din Bulgaria, competiție rezervată sportivilor cu vârsta sub 21 de ani. Printre performerii delegației tricolore s-a numărat și Biro Krisztian, de la CSS Tg.-Mureș, care a cucerit medalia de aur la lupte libere, categoria 74 kg. Sportivul mureșean este component de bază al lotului național, fiind multiplu campion național și medaliat cu argint la Campionatele Mondiale de cadeți din 2019.

 

ȘAPTE MEDALII CUCERITE DE LUPTĂTORII MUREȘENI LA CUPA ROMÂNIEI

Municipiul Pitești a găzduit, zilele trecute, întrecerile Cupei României la lupte pentru cadeți, competiție la care sportivii mureșeni au cucerit 7 medalii, dintre care 5 de aur, 1 de argint și 1 de bronz. Au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere Bojte Benjamin (CS Mureșul) la categoria 55 kg, Andrei Păcurar (CSS Reghin) la 48 kg, Robert Biblia (CSS Reghin) la 65 kg, Georgiana Lircă (CSS Tg.-Mureș) la 57 kg și Mihaela Rad (CSS Reghin) la 49 kg. Medalia de argint a fost obținută de Marc Tănase (CS Mureșul) la 71 kg, iar cea de bronz a fost câștigată de Gombos Roland (CSS Tg.-Mureș) la 45 kg.

 

EȘEC PENTRU ECHIPELE MUREȘENE ÎN LIGA 3 LA FOTBAL

La finalul săptămânii trecute s-au derulat meciurile din cadrul etapei a 13-a, seria 9, Liga 3 la fotbal. Formațiile mureșene nu au avut sorți de izbândă, chiar dacă au evoluat pe teren propriu. Echipa Unirea Ungheni a pierdut cu 2-3 în fața formației Alba Iulia, iar Avântul Reghin a fost învinsă cu 2-1 de Cugir. Alte rezultate: Industria Galda - CS Hunedoara 0-1, Ocna Mureș - Sănătatea Cluj 2-2 și Arieșul Turda - Unirea Dej 2-2. În clasament conduce Unirea Dej cu 31 de puncte, urmată de Cugir, 29 de puncte. Formația Unirea Ungheni ocupă locul 3 cu 23 de puncte, iar Avântul Reghin se află pe locul 4 cu 20 de puncte. În următoarea etapă, Unirea Ungheni va întâni în deplasare formația Unirea Dej (02.04. - ora 17.00), iar Avântul Reghin se confruntă, tot în deplasare, cu Sănătatea Cluj (03.04. - 17.00).

 

NICOLAE STANCIU A EXPLICAT RATAREA DIN FINALUL MECIULUI CU GERMANIA

România a fost învinsă de Germania cu 0-1, după un meci mare făcut de portarul Florin Niță. La finalul partidei, Nicolae Stanciu, cel care a avut șansa egalării în minutul 90, a remarcat jocul României din partea a doua, însă a recunoscut superioritatea Germaniei. “Știam că ne așteaptă un meci greu, care ne va epuiza fizic. Cred că în repriza a doua am arătat mai bine, am avut și ocazii clare. Nu știu dacă am mulțumit pe toată lumea, nici noi nu suntem mulțumiți pentru că am pierdut.

Germania e favorită, este echipa cea mai puternică, dar de multe ori am reușit să jucăm de la egal la egal. Am simțit că putem egala. Toată lumea era supărată în vestiar, pentru că simțeam că putem mai mult”, a declarat Nicolae Stanciu, la ProTV. Mijlocașul Slaviei Praga a explicat și ratarea din finalul meciului, când a încercat să-l surprindă pe Manuel Neuer cu un șut la colțul lung, deși avea varianta unei centrări, pe care o aștepta George Pușcaș în fața porții. “Eram concentrat să iau fața fundașului, nu l-am văzut pe Pușcaș, am încercat să dau pe scurt, îmi pare rău că am ratat. Dar trebuie să mergem înainte și să rămânem cu ce a fost bun din acest meci”, a recunoscut Nicolae Stanciu. După 0-1 cu Germania, pentru România urmează deplasarea din Armenia, pentru jocul programat miercuri, de la ora 19.00. Nicolae Stanciu a transmis că victoria din Armenia este esențială pentru păstrarea șanselor la locul doi. “Trebuie să ne câștigăm celelalte meciuri. Să batem în Armenia. E obligatoriu să câștigăm în Armenia, să facem șase puncte”, a transmis Nicolae Stanciu. România este pe locul patru în grupa J, cu trei puncte, la egalitate cu Macedonia, care are golaveraj superior, și la trei lungimi în spatele Armeniei, care a produs surpriza în această rundă, 2-0 cu Islanda, și selecționata lui Joachim Low, cu maximum de puncte.

 

LEO MESSI, DIN NOU NUMĂRUL 1!

Leo Messi (33 de ani), atacantul argentinian al lui FC Barcelona, a fost cel mai bun jucător în primul trimestru al anului 2021, arată un studiu realizat de Observatorul pentru fotbal (CIES). CIES a conceput o metodologie inovatoare pentru a compara performanța fotbaliștilor independent de postul ocupat. Ultimul studiu publicat de CIES îi prezintă pe jucătorii de câmp cu cel mai bun punctaj pentru meciurile de campionat disputate după 1 ianuarie 2021 pentru fiecare din cele 98 de echipe din cele cinci mari campionate ale Europei. Au fost luați în calcul doar jucătorii care au disputat cel puțin două treimi din minute în această perioadă. Valoarea cea mai înaltă în absolut a fost înregistrată pentru Messi: 92,5 din 100. După eliminarea din Liga Campionilor, atacantul argentinian și Barca se pot concentra asupra câștigării campionatului și a Cupei Spaniei. Ei nu sunt avantajați de plecarea lui Luis Suarez la Atletico Madrid, atacantul uruguayan având cel mai bun indice pentru Colchoneros (84,3). Tot în La Liga, ies în evidență excelentele performanțe ale lui Nabil Fekir la Betis Sevilla (87,6). În Bundesliga, cel mai ridicat indice de performanță a fost măsurat pentru Robert Lewandowski, atacantul polonez al lui Bayern München (89,5). În Premier League, cel mai bun indice îl are Jorginho, mijlocașul brazilian al lui Chelsea. Cristiano Ronaldo, atacantul portughez al lui Juventus Torino, este pe prima poziție în Serie A (89,3). Fundașul chilian al lui AS Monaco, Guillermo Maripan (86,3), este primul în Ligue 1.

 

 

Lasă un comentariu