ÎN ACEST AN, SĂ LE SPUNEM ADIO PERSOANELOR TOXICE!

Distribuie pe:

Anul 2020, anul pandemiei de Covid-19, a fost, într-un fel sau altul, greu pentru fiecare dintre noi, dar nici pentru noul an nu avem nici cel mai mic indiciu despre ce va aduce ziua de mâine.

În această situație, psihologii, în general, citați de csid.ro, ne sfătuiesc să facem tot posibilul pentru a renunța la orice ne apasă și ne ține pe loc, să avem încredere în noi înșine și să le spunem adio persoanelor toxice.

În opinia psihologilor, merităm să fim înconjurați doar de oameni care ne evidențiază cele mai bune calități, care ne fac să zâmbim și care ne inspiră să ne realizăm visurile.

Adio, celor care nu știu să îți ceară scuze

Oamenii care cred că ei nu pot face greșeli sau care refuză să fie trași la răspundere pentru acțiunile și vorbele lor nu au ce să caute în viața ta! Ferește-te de cei care îți spun că ești prea sensibil, că nu percepi realitatea. Cei care țin la tine ar trebui să aprecieze că îți faci griji, iar faptul că ai un suflet bun nu ar trebui să fie considerată o slăbiciune.

Prin urmare, în 2021, spune-le adio celor care nu știu să îți ceară scuze sau să facă sacrificii de dragul relației voastre, la fel ca și celor care îți ignoră sentimentele sau care te șantajează emoțional.

Adio, celor care profită de tine

Spune-le adio și celor care îți scriu sau te sună doar atunci când au nevoie de ceva sau pentru a se plânge de propriile probleme. Nu ai nevoie de cei care profită de tine și care îți sunt alături doar dacă au ceva de câștigat.

Aceștia te păcălesc să faci ceea ce tu nu vrei. De exemplu, te obligă să vizionezi un anumit film sau să mergi în restaurante care le plac doar lor. Nu uita că părerea ta este foarte importantă, iar cei care țin la tine ar trebui să știe cât de valoroasă este. Persoanele narcisiste, care se preocupă doar de propriile decizii, nu ar trebui să facă parte din viața și anturajul tău.

Adio, celor care te... invidiază

Spune-le adio și oamenilor care îți fac complimente ambigue și îți oferă impresii false sau care te fac să te simți nesemnificativ și inferior. În niciun caz nu ar trebui să mai continui să vorbești cu cineva care simte bucurie doar atunci când te umilește.

Fugi de acei “prieteni” care nu știu să te felicite din tot sufletul pentru realizările tale, ci se bucură, de fapt, atunci când nu ai succes. Pentru aceștia, vocea invidiei este mai puternică decât orice și nu se vor schimba niciodată... (L.P.)

Lasă un comentariu