MONITORUL OFICIAL ÎN FORMAT ELECTRONIC - DISPONIBIL, GRATUIT, PERMANENT

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede că formatul electronic al Monitorului Oficial, Partea I și a II-a, este disponibil în mod gratuit și liber, permanent, acesta fiind accesibil tuturor utilizatorilor în aceeași zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire și imprimare.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art. 18 din Legea pentru organizarea Monitorului Oficial al României, în sensul instituirii gratuității accesului la formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I și Partea a II-a, document portabil, fără filigran sau inscripții suplimentare formatului tipărit, accesibil pentru citire, căutare, salvare, distribuire și imprimare de către orice utilizator.

“Regia Autonomă «Monitorul Oficial» editează Monitorul Oficial al României atât în format tipărit, cât și în format electronic. Formatul tipărit este pus la dispoziția tuturor utilizatorilor contra cost. Formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I și a II-a, este disponibil în mod gratuit și liber, permanent. Formatul electronic gratuit și liber este de document portabil, fără filigran sau inscripții suplimentare formatului tipărit; acesta devine accesibil tuturor utilizatorilor în aceeași zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire și imprimare”, prevede textul legii.

 

TOȚI CONTRIBUABILII POT CONECTA APARATELE DE MARCAT ELECTRONICE FISCALE LA SISTEMUL INFORMATIC AL MF-ANAF

Procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al Ministerului de Finanțe - Agenția Națională de Administrare Fiscală a început ieri, informează ministerul printr-un comunicat. “De astăzi, toți contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF. Este un pas important atât în ceea ce privește digitalizarea administrației fiscale și creșterea gradului de colectare, cât și pentru ușurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiți să depună lunar anumite declarații. Calendarul de implementare a fost realizat în consultare cu asociațiile tehnicienilor de service, astfel încât toți contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fără a exista sancțiuni în următoarele 3 luni. Încurajez toți contribuabilii să se înscrie în SPV (Spațiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Operatorii economici care dețin aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone deservite de rețele de comunicații au obligația să întreprindă demersurile necesare pentru conectarea acestora la sistemul informatic al MF-ANAF.

Termenele limită de conectare pentru aparatele de marcat electronice fiscale sunt: 30 iunie 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili; 30 noiembrie 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.

Obținerea profilului de către distribuitorii autorizați și unitățile acreditate de service în vederea conectării aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic MF-ANAF se poate face prin intermediul contului creat în sistemul Spațiu Privat Virtual de către aceștia. Distribuitorii autorizați și unitățile acreditate de service pot descărca în bloc până la 1.000 de profiluri de conectare, subliniază MF.

CONCURS DE CREAȚIE LITERARĂ DEDICAT SENIORILOR, ORGANIZAT DE BIBLIOTECA METROPOLITANĂ BUCUREȘTI

Un concurs de creație literară, cu tema “Timpul”, adresat seniorilor, va fi organizat, începând de joi, de Primăria Capitalei, prin Biblioteca Metro-politană București, și Centrul municipal pentru Seniori.

Acest demers își propune să încurajeze creația literară în rândurile persoanelor vârstnice, talentate, cu reale înclinații către scris, fie proză (nuvelă, eseu, memorialistică), fie creație poetică. Concursul se va desfășura online, având în vedere regulile sanitare impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Creațiile artistice (texte literare, poezii) se vor încadra în următoarele categorii: non-ficțiune (eseu) - cel puțin un text de maximum 4 pagini; ficțiune (nuvelă) - cel puțin un text de maximum 6 pagini; poezie: 3 - 10 poezii; text de graniță (memorii, amintiri) - cel puțin un text de maximum 10 pagini.

Lucrările vor fi trimise în format electronic pe adresa de e-mail: literaturapentruseniori@cs-mb.ro.

Perioada de desfășurare a concursului este 1 aprilie - 30 septembrie, lucrările urmând a fi primite până pe 31 iulie.

Câștigătorii vor fi anunțați pe site-urile și pe paginile oficiale de Facebook și Instagram ale Centrului pentru Seniori al Municipiului București și ale Bibliotecii Metropolitane București.

Cele mai valoroase lucrări vor fi publicate în volumul “Antologie de creații literare”, din seria “Literatura fără vârstă”, tipărită sub egida Editurii Biblioteca Metropolitană București.

 

LUCIAN BODE: TOȚI SUNTEM EGALI ÎN FAȚA LEGII; ȘI VOICULESCU, ȘI TURCAN

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a subliniat, miercuri, că toți cetățenii sunt egali în fața legii, inclusiv Raluca Turcan și Vlad Voiculescu, care au fost surprinși fără mască de protecție sanitară în spații publice.

“Am spus de fiecare dată și repet: nu sunt adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii. Rolul nostru nu este acela de a sancționa populația, rolul nostru, al structurilor MAI, este de a determina cetățenii să respecte măsurile de protecție sanitară. În aceste condiții, în weekendul trecut, am avut o medie de 103.000 cetățeni verificați pe zi. Amenzile au fost în jur la 8.000 - 8.400 pe zi, deci nu putem spune că scopul nostru este acela de a sancționa cetățenii. Evident că toți suntem egali în fața legii și toți răspundem în fața legii - și Voiculescu, și Turcan. (...) Conform legii, o sancțiune aplicată la Legea 55 - nerespectarea măsurilor de protecție sanitară - poate fi transmisă către cel care a săvârșit respectiva contravenție în termen de 6 luni de la săvârșirea ei”, a declarat ministrul de Interne.

În spațiul public au apărut, zilele trecute, imagini cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, care nu purtau măști de protecție sanitară. (AGERPRES)

 

 

Lasă un comentariu