PAȘAPORT COVID

Distribuie pe:

Doar persoanele care dețin “pașaport COVID” vor putea circula prin Europa. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas. Comisia Europeană intenționează să finalizeze certificatul digital de vaccinare până la târgul de turism FITUR-2021. Evenimentul se va desfășura la Madrid, începând cu 19 mai. Pașaportul COVID va permite o mai bună mobilitate între statele UE, în contextul pandemiei COVID-19. Margaritis Schinas avertizează că cei care nu vor avea un astfel de document ar fi bine “să nu pornească la drum”. (...)

Comisarul european a făcut aceste declarații după o întâlnire cu secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), Zurab Pololikashvili.

“Ar fi bine să-l avem până atunci pentru a nu pierde vara și pentru inaugurarea FITUR”, a adăugat oficialul european.

Documentul propus de Comisia Europeană va arăta dacă titularul a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, dacă a fost testat (negativ) pentru COVID-19 înaintea călătoriei sau dacă a trecut printr-o infecție cu noul coronavirus.

Comisia Europeană a prezentat, săptămâna trecută, propunerea pentru certificatul digital de vaccinare, valabil la nivelul Uniunii Europene. Măsura se dorește un impuls pentru industria turismului, grav afectată de pandemie.

Cu un astfel de certificat verde digital, o persoană vaccinată într-un stat membru va fi recunoscută și în alt stat membru ca imunizată. Acest aspect ar putea facilita călătoriile, inclusiv în scop turistic, între țări. (evz.ro)

Lasă un comentariu