DORMIȚI ROMÂNI, NU ARE NICIUN ROST SĂ MERGEȚI LA VOT!

Distribuie pe:

Brașovul este aproape de finalizarea, cu succes, a unui aeroport realizat de la zero. Al nostru, “Transilvania”, gestionat de Consiliul Județean Mureș, se află în prăbușire consecventă. Președintele Consiliului Județean, Péter Ferenc, este însă prioritar preocupat de problemele pretinsului “Ținut Secuiesc” și de inaugurarea unor monumente.

Zilele trecute, a declarat că, la nivelul Uniunii Europene, s-a comis o nedreptate istorică față de minorități, întrucât nu este validată inițiativa cetățenească europeană “Minority SafePack” și nu se permite segregaționismul, autonomia teritorială pe criterii etnice. În acest sens, împreună cu mai mulți președinți ai consiliilor județene și primari ai UDMR, au semnat o declarație comună, solicitând repunerea pe rol a proiectului separatist.

Îi ține isonul primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán, care își transmite, pe cale publicitară, mesajele, în presa centrală, preluând tupeist și fără a indica sursa, proiectele pur demagogice privitoare la aeroport și hub-ul logistic, platforma multimodală (cu care, de altfel, primăria nu are nicio treabă), proiecte pe care le-a anunțat și expus explicit în campania electorală, prin candidatura sa, consilierul județean PMP, Mihaela Daciana Natea.

Dincolo de activitatea frenetică a celor doi aleși ai UDMR, exclusiv în presa locală, controlată prin contracte de publicitate ori prin social media, nu se prea vede ce materializează, totuși, concret și benefic pentru mureșeni. Pardon, au inaugurat statuia lui Bethlen Gábor în centrul municipiului Târgu-Mureș, în timp ce “Monumentul Școlii Ardelene”, aprobat de Consiliul local municipal Târgu-Mureș, cu mai mulți ani în urmă, nu mai preocupă pe nimeni.

Sâmbătă, cei doi s-au pozat împreună, inaugurând, la Sângeorgiu de Mureș, un monument legat de semnificația evenimentelor din luna martie 1990, care, susține Péter Ferenc, a fost ridicat în cinstea “oamenilor din Sângeorgiu de Mureș, Târgu-Mureș și din împrejurimi, care au ținut piept, cu curaj comunității lor, acum 31 de ani”, iar aceștia ar reprezenta “eroii zilelor noastre”. Cei doi demnitari ai statului român au luat parte la ceremonialul inaugurării acestui monument, vegheați de husari și de simbolistica etnic separatistă a așa-zisului Ținut Secuiesc.

Cam despre asta va fi vorba și în perioada următoare în acest județ, dominat și controlat politic de interesele UDMR, în echipă cu cine se nimerește, nu contează stânga-dreapta, banii și interesele să le iasă. Rușine marilor români care îi susțin! Până și istoria o doresc rescrisă, mistificată, ei sunt pretinsele victime din acel cumplit “Martie Negru” pentru români.

Bietul Mihăilă Cofar se răsucește în mormânt!

 

Lasă un comentariu