ȘCOALA ONLINE

Distribuie pe:

Mie, în perioda online, mi-a fost foarte dor de doamna învățatoare și de abia așteptam să merg la școală.

Nu a fost la fel ca atunci când eram în clasă, am simțit lipsa colegilor mei, mi-a fost puțin greu și cred că niciunui copil nu i-a fost ușor, dar am reușit să învăț foarte multe cu ajutorul doamnei învățătoare, care este foarte bună și înțelegătoare. De asemenea, m-au ajutat mult părinții și bunicii mei, care m-au îngrijit tot timpul, s-au jucat cu mine și au avut grijă să nu fiu foarte tristă, pentru că nu mă puteam juca cu colegii mei.

În acea perioadă, după orele online, îmi ocupam timpul cu: cititul, desenul, joaca și cu alte activități. Cel mai mult îmi plăcea când doamna învățătoare ne dădea temă la AVAP. De asemenea, mi-a plăcut și că am învățat tabla înmulțirii.

Sper ca niciodată să nu mai facem școală online, pentru că îmi place să merg la școală.

AMELIA POJAN, Colegiul Național ,,Unirea”, Tg.Mureș

 

Acum un an, viața noastră, așa cum o știam, s-a schimbat brusc. Am încetat să mergem la școală. A venit pandemia, iar școlile au rămas pustii. Ne-am confruntat cu o situație nouă: școala online. În primele săptămâni, a fost mai greu, nu doar pentru elevi, ci și pentru profesori. A trebuit să învățăm, peste noapte, cum să intrăm la oră pe Zoom sau unde să trimitem temele. Abia după o lună am reușit să mă adaptez. Apoi, în toamnă, la începutul școlii, m-am simțit fericită că o să merg din nou la școală. Era neobișnuit, după 3 luni în fața calculatorului. Dar bucuria a durat doar trei săptămâni. Am revenit la școala online.

O problemă pe care mulți copii o au este lipsa internetului. Apoi, mulți elevi nu înțeleg lecția, pentru că explicațiile profesorilor se aud întrerupt. Elevii care la școală erau activi și implicați, în online stau cu camerele închise la ore. La școală nu exista această problemă. Acolo nu puteai lipsi, din cauză că nu aveai internet, și nu te puteai juca pe telefon.

Acum, după 1 an în online, m-aș simți total de pe altă planetă când aș intra pe ușa școlii.

Cred că materia mea preferată este Istoria. Îmi place, pentru că e interesant să aflii cum au apărut popoarele și s-au răspândit în întreaga lume, cum a evoluat societatea umană, cum au apărut religiile și despre cultura și civilizația popoarelor.

Cartea mea preferată este “În tandem”, scrisă de Jacqueline Wilson, în care e vorba despre două gemene, ca mine și sora mea, despre cât de diferite pot fi gemenele. Cumva, am simțit că această carte a fost scrisă special pentru noi. O recomand, pentru că este o carte sensibilă, haioasă și este și ilustrată.

Alte cărți pe care le-am citit și pe care le recomand sunt: ,,Distanța dintre mine și cireș” (Paola Peretti), “Dă mai departe” (Catherine Ryan Hide), “Între cer și pământ” (David Almond), “Pilotând în ploaie” (Garth Stein) și “Când mă vei întâlni” (Rebecca Stead). Ele vorbesc despre viața copiilor, despre emoțiile sau experiențele lor, cărți din care putem învăța multe lucruri sau să ne dezvoltăm imaginația.

BRIANA FARKAS, Școala Gimnazială “Dacia” Târgu-Mureș

Lasă un comentariu