GUVERNUL VINE ÎN AJUTORUL PENSIONARILOR ȘI AL ROMÂNILOR CU PROBLEME MATERIALE. CE PREVEDE PLANUL

Distribuie pe:

În această perioadă dificilă pentru noi toți, Guvernul Florin Cîțu este preocupat de diminuarea efectelor nefaste ale pandemiei în rândul persoanelor vulnerabile. Mii de români sunt în risc major din acest punct de vedere, iar un număr însemnat de persoane cu nevoi speciale nu au beneficiat până acum de susținere din partea statului.

Pentru a veni concret în sprijinul acestora, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a demarat o campanie națională destinată românilor cu probleme sociale și materiale, atât prin ajutoare directe, cât și prin acțiuni de susținere în vederea obținerii de locuri de muncă.

Deciziile adoptate de guvernanți vizează susținerea persoanelor vârstnice de peste 65 de ani, care nu beneficiază de pensie sau alte venituri, prin acordarea de ajutoare sociale.

De asemenea, vor fi diversificate toate formele de servicii sociale minime obligatorii dedicate seniorilor noștri cu dificultăți, deoarece riscul de sărăcie și excluziune socială este major pentru această categorie a populației”, a transmis astăzi deputata PNL Cristina Burciu.

Pentru românii apți de muncă, din familiile care primesc ajutor social, Guvernul a hotărât prelungirea acordării acestor drepturi cu încă șase luni, după ce ei se angajează, fapt ce stimulează în aceeași măsură și angajatorii, având ca efect crearea de noi locuri de muncă, mai evidențiază Cristina Burciu.

“Beneficiarii de venit minim garantat sunt, la rândul lor, sprijiniți pentru a se integra pe piața muncii, prin acordarea de bonificații pentru acoperirea cheltuielilor de transport, în cazul în care participă la cursuri de formare profesională. (...) (evz.ro)

Lasă un comentariu