ROMULUS MICLEA 41!

Distribuie pe:

Talent, seriozitate, simplitate, caracter și perseverență! Cam așa l-aș descrie pe sărbătoritul zilei din 5 aprilie, Romulus Daniel Miclea, și care a bifat frumoasa vârstă de 41 de ani. „Romică", cum îl alintă cunoscuții din lumea fotbalistică mureșeană și nu numai, a evoluat, de-a lungul carierei sale sportive, la echipe precum: AS Armata Târgu- Mureș, Metalul Reșița, Universitatea Craiova, Politehnica Iași, Gaz Metan Mediaș, iar spre finalul carierei sportive a revenit pe meleagurile natale, la AS Armata Târgu-Mureș și apoi la câteva echipe de liga IV județeană, dar simultan și-a consolidat și continuat cariera de antrenor la grupele juvenile a unor cluburi locale. Talentul și pasiunea sărbătoritului pentru fotbal se regăsesc în execuțiile memorabile ce au făcut ca prin evoluțiile sale din teren să devină un idol al multora, fie că vorbim de Bănia craioveană sau de Copoul ieșean, unde și astăzi, la 5-10 ani distanță de la evoluțiile sub culorile celor două grupări, să facă a se vorbi doar la superlativ de el. La ceas aniversar, Romică, pe lângă tradiționalul: „La mulți ani sănătoși și fericiți!" îți mulțumim pentru reușitele tale sportive și sperăm ca prin munca ta de antrenor să ai șansa să descoperi cât mai mulți jucători de talia ta sportivă și, de ce nu... să te mai revedem cât de curând în teren, într-un duel de 90 minute, fiindcă avem ce învăța de la evoluțiile tale!

 

AVERTISMENTUL LUI ADI VASILE, DUPĂ VICTORIA CSM-ULUI CU CSKA MOSCOVA: „DEJA, PENTRU NOI, E UN LUCRU NEOBIȘNUIT"

Adi Vasile, antrenorul bucureștencelor, a tras concluzii după ce CSM a câștigat prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin. Antrenorul se gândește deja la returul de la Moscova, unde rusoaicele vor fi susținute de fani. „Deja, pentru noi, este un lucru neobișnuit", spune tehnicianul. „Prima repriză a fost aproape perfectă. Oricât de mult ne-am dori, e foarte greu să repeți o asemenea repriză în care ești la cel mai înalt nivel. O să jucăm cu public, lucru care deja, pentru noi, este neobișnuit, să avem gălăgie în sală. Va fi un retur foarte echilibrat. Se va juca pe durata tuturor celor 60 de minute. Este unul dintre acele meciuri în care toată munca pe care ai depus-o pe parcursul anului trebuie să se reflecteze în acel meci", a spus Adi Vasile, după meciul cu CSKA Moscova.

 

„TIGROAICELE" DEVIN FAVORITE LA CALIFICARE, DUPĂ UN MECI EXCELENT

CSM București a obținut o victorie, cu 32 -27, contra echipei CSKA Moscova, în manșa tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin. A fost un meci pe care „tigroaicele" l-au controlat în marea majoritate a timpului. Cristina Neagu a fost mereu marcată de rusoaice, dar au urcat la rampă Dembele, Crina Pintea, Omoregie și Lazovic, iar paradele lui Grubisic au făcut ca CSM să conducă la pauză cu 20-12. A fost diferență și mai mare după un start lansat și în partea a doua, dar rusoaiele au redus din handicap, spre final, profitând de relaxarea bucureștencelor. Însă, Cristina Neagu a fost irezistibilă pe final și CSM s-a impus cu 32-27. Returul este programat pe 11 aprilie, la Moscova.

 

ROMÂNIA CUCEREȘTE MEDALII ÎN PRIMA ZI A EUROPENELOR DE HALTERE

Sportiva româncă Monica Csengeri a cucerit, sâmbătă, trei medalii de aur, în limitele categoriei 49 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Moscova. Csengeri, legitimată la CSM Bistrița, s-a impus la stilul smuls, cu 86 kg, iar la aruncat cu 103 kg, clasându-se pe primul loc, și la total cu 189 kg. Tot la categoria 49 kg, Mihaela Cambei, de la CSM Onești, a luat argintul la aruncat, cu 100 kg, și a cucerit bronzul la total, cu 180 kg. La 45 kg, Cosmina Adriana Pană (CSM Bacău) a obținut argintul la stilul aruncat, cu rezultatul de 84 kg. La smuls, Pană a terminat pe locul V, cu 66 kg, iar la total a încheiat concursul pe IV, cu 150 kg. România participă cu 9 sportivi, dintre care 7 fete, la competiția de la Moscova, care se va încheia la 11 aprilie.

 

DANIEL PANCU ȘTIE UNDE S-A FĂCUT DIFERENȚA LA EREVAN

Daniel Pancu a dezvăluit secretul victoriei Armeniei în fața României - diferența a fost făcută de noul staff ales de federația de la Erevan. Armenii au numit un selecționer spaniol, Joaquin Caparros, care este însoțit de secundul Luciano Martin, dar și de un preparator fizic, Javier Minano, care a lucrat și la Real Madrid, la fel ca Pablo Llanes, un fizioterapeut și medic osteopat. „Eu am avut ocazia să lucrez cu cei care se ocupă de naționala Armeniei. Eu am încredere mare în spanioli. La refacere fizică nu cred că sunt alții mai buni. Înainte, dacă întâlneai Armenia sau Macedonia, în al doilea joc, era clar, era diferență fizică totală. Acum i-am întâlnit după al treilea joc. Dacă am fi jucat cu ei al treilea meci, acum câțiva ani, erau morți! Eu aș fi pregătit foarte bine meciurile cu Armenia și Macedonia de Nord, și cu Germania băgam alți jucători, să-i menajez pe unii, că nu aveam mari speranțe contra nemților", a declarat Daniel Pancu la Digi Sport Special.

 

MARCA, DESPRE ARMENIA LUI DON JOAQUIN

Cunoscutul cotidian Marca alocă un spațiu important performanței reușite de Armenia în acest debut de preliminarii pentru CM 2022 din Qatar. Armenia, condusă de antrenorul spaniol Joaquin Caparros, are 9 puncte din tot atâtea posibile, după trei jocuri disputate, celelalte victime, în afara României (scor 3-2), fiind Liechtenstein (1-0) și Islanda (2-0). Spaniolii apreciază că antrenorul „Caparros face un adevărat miracol de când a preluat echipa națională, acum un an - are contract până la finele acestei faze de calificare. Echipa a jucat, sub regimul lui Caparros, 9 meciuri și are 6 victorii, două egaluri și o singură înfrângere, cu Macedonia de Nord, lucru care nu s-a întâmplat, acestei echipe naționale, niciodată în istoria sa! Aflată pe locul 97 din 211 în clasamentul FIFA, echipa lui don Joaquin a promovat în Liga Națiunilor". Spaniolii remarcă faptul că posesia în prima repriză a aparținut mai mult României, dar Niță s-a opus ocaziilor gazdelor. „A doua parte a început de-a dreptul nebun, cu golul debutantului Spertsyan, dar bucuria oamenilor lui Caparros nu a durat prea mult. Cicâldău, de ambele dăți, din pasa lui Bancu, a reușit o dublă și a redus la tăcere mulțimea zgomotoasă de pe stadion. Jocul a fost complicat, pentru români, de cartonașul roșu primit de Pușcaș, iar apoi au venit golul căpitanului Haroyan și al lui Barseghyan, din penalty. Și totul fără prezența megastarului Mkhitaryan, accidentat", au scris cei de la Marca.

 

E NOUA SENZAȚIE A TENISULUI ROMÂNESC?

Jucătoarea de tenis Andreea Prisăcariu (21 de ani, locul 589 WTA) a câștigat finala turneului ITF 15K, desfășurat în Antalya (Turcia), anunță CS Dinamo, conform news.ro. Andreea Prisăcariu a obținut victoria în două seturi 6-3, 7-5, cu Ane Mintegi Del Olmo (Spania, 17 ani / 766 WTA). În luna februarie, Andreea a mai câștigat un turneu ITF 15K, desfășurat în Antalya. În paralel cu tenisul, Andreea Prisăcariu cochetează cu modelling-ul, contul ei de Instagram fiind plin de fotografii provocatoare.

 

MINAUR BAIA MARE A ÎNVINS-O A DOUA OARĂ PE DUNĂREA BRĂILA ȘI E ÎN SEMIFINALELE EHF EUROPEAN LEAGUE

CS Minaur Baia Mare s-a calificat în semifinalele competiției de handbal feminin EHF European League, după ce a învins-o pe HC Dunărea Brăila și în manșa secundă a sferturilor de finală, cu 27-25 (13-14), sâmbătă, în Sala „Lascăr Pană'" din Baia Mare. Minaur își asigurase, în mare măsură, prezența în faza următoare, în urma victoriei de la Brăila, cu 31-24. Turneul final al competiției este programat pe 8 și 9 mai.

 

Lasă un comentariu