COMPETIȚIE DE TEQBALL SPRIJINITĂ DE INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN MUREȘ

Distribuie pe:

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, reprezentată prin prof. drd. Sabin-Gavril PĂȘCAN, inspector școlar general, și prof. ILLÉS ILDIKÓ, inspector școlar general adjunct, în baza parteneriatului existent între Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Asociația Club Sportiv Teqball Mureș, a participat, în cursul săptămânii trecute, la competiția de Teqball, desfășurată la Liceul Tehnologic „Domokos Kazmer" din Sovata.

Asociația Club Sportiv Teqball Mureș, reprezentată de domnul Teodor LUCA, în calitate de președinte, are ca obiectiv principal organizarea Competiției „Romanian Teqball Challenger Series" - etapa a II-a, în perioada 23-25 aprilie 2021, și înființarea Centrului Național de Dezvoltare în Teqball din România, în scopul popularizării acestuia și în județul Mureș.

La eveniment au fost prezenți: Gabriel-Valeriu DUNDUC, inspector școlar pentru educație fizică și sport; Camelia IRIMIE-MATEI, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație; Kiss Ferenc, viceprimar al orașului Sovata; Vass Ferencz, director al Liceului Tehnologic „Domokos Kazmer" din Sovata; Kovacs István, director adjunct al Liceului Tehnologic „Domokos Kazmer" din Sovata, iar din partea Teqball România: Luca Teodor - președinte; Vlad Podar - director proiect; Szántó Loránt - președintele comisiei tehnice și arbitraj; Hajdó Nóra - jucătoare de Teqball; Koffol Gábor - jucător de Teqball; Lázár Zsolt - campion mondial la Teqball/proba de dublu; Szécsi Barna - campion mondial la Teqball/proba de simplu și la proba de dublu; Invitat special: Keresztes Zsolt/FITEQ - para teqball.

Competiția a continuat la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Târgu-Mureș.

Integrarea acestui tip de sport este o inițiativă binevenită în rândul elevilor din județul nostru. Jucătorii (elevii) își dezvoltă abilitățile tehnice, concentrarea și rezistența la efort. Elevii se pot bucura de aceleași beneficii pe care le aduce acest sport jucătorilor profesioniști: distracție, mișcare, dezvoltarea reflexelor, mobilității, întărirea musculaturii și scăderea în greutate. Sportul devine mai ușor când este distractiv!, a declarat prof. drd. Sabin-Gavril PĂȘCAN, inspector școlar general la IȘJ Mureș.

Lasă un comentariu