LOTUL NAȚIONALEI DE HANDBAL FEMININ PENTRU DUBLA CU MACEDONIA DE NORD

Distribuie pe:

Selecționerul echipei naționale de handbal feminin, Adrian Vasile, a convocat 20 de jucătoare pentru dubla cu Macedonia de Nord, din barajul pentru Campionatul Mondial din 2021, potrivit site-ului FRH. CSM București dă cele mai multe jucătoare la lot, șase, urmată de Minaur, cu 4, și SCM Râmnicu Vâlcea, 3. Noutățile, față de turneul preolimpic, sunt interul dreapta Daria Bucur, interii stânga Bianca Tiron și Bianca Bazaliu, precum și pivotul Alexandra Subțirică-Iovănescu. Reunirea jucătoarelor este programată pe 12 aprilie, la București, iar prima manșă cu Macedonia de Nord va avea loc pe 17 aprilie, în Sala Dinamo din Capitală (18:00), returul fiind programat la Skopje, pe 21 aprilie (18:45). Lotul României: portari - Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (Podravka Vegeta Koprivnica), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea); extreme dreapta - Laura Moisă (CSM București), Sonia Seraficeanu (CS Minaur Baia Mare); interi dreapta - Daria Bucur (SCM Râmnicu Vâlcea); centri - Eliza Buceschi (CS Rapid), Cristina Laslo (CS Minaur Baia Mare), Andreea Cristina Popa (CS Minaur Baia Mare), Laura Pristăvița (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud); interi stânga - Bianca Bazaliu (CSM București), Cristina Neagu (CSM București), Gabriela Perianu (CSM București), Anca Polocoșer (CS Minaur Baia Mare), Bianca Tiron (HC Dunărea Brăila); extreme stânga - Cristina Florica (SCM Râmnicu Vâlcea), Ana-Maria Iuganu (SCM Gloria Buzău); pivoți - Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București), Alexandra Subțirică-Iovănescu (SCM Gloria Buzău). Staff-ul tehnic - Adrian Vasile - antrenor principal, Bent Dahl - antrenor secund, Jaume Fort Mauri - antrenor cu portarii, Ștefan Ciuntu - preparator fizic, Florin Ciocoiu - doctor, Cristinel Gigiu - kinetoterapeut, Claudiu Mărășteanu - masor, Ioan Radu Cheregi - performance analist, Nicoleta Alexandrescu - conducător delegație.

 

ACUZAȚII GRAVE LA SECȚIA DE GIMNASTICĂ RITMICĂ DE LA STEAUA

Andra Ioana Rusu, una dintre sportive, a dezvăluit tratamentul la care ar fi fost supusă de către antrenoarea Adriana Teocan, precum și de prietenul acesteia, Daniel. Andra Rusu susține că antrenoarea de la club le-ar fi aplicat pedepse crunte sportivelor, multe dintre ele fiind copile. “Ea țipa foarte tare la noi, ne scotea din sală, ne trăgea de păr. Ne pedepsea, făcând o pregătire fizică foarte dură! De exemplu, săream de pe o parte pe alta a băncii, iar din cauza acestei pregătiri am făcut vânătăi, iar o colegă și-a rupt degetul. Săream cât voia ea. Dacă ne opream, ne punea să facem de la început. Eu mi-am rupt degetul, sărind cu sacii! Făceam cât voia ea, dacă făceam incorect ne punea să o luăm de la început. Dacă se sătura, ne scotea din sală!”, a dezvăluit sportiva de la Steaua. Rusu susține că nu a avut parte nici de condiții optime de antrenament. “M-a pus să fac o răsturnare lentă și să fac exerciții și să număr pașii. Ea a spus că nu fac bine și că s-a săturat. Mi-a spus să ies din sală, să îi prezint scuze și că m-am comportat urât. Când nu era pandemia de COVID, m-a scos din sală. Eu plângeam în hol, a venit și m-a luat de coc, a zis că trebuie să îmi fie rușine și că m-am comportat urât. Da, de multe ori. Pe toate fetițele (n.r - întrebată dacă a fost înjurată sau i s-a vorbit vulgar)”, a mai spus sportiva. Părinții sportivei se pare că ar fi luat atitudine și s-au dus să stea de vorbă cu antrenoarea. “După scandalul dintre mamă și antrenoare, când am intrat în sală și am început antrenamentul, Adriana m-a ignorat, iar Daniel s-a uitat foarte urât la mine. Nicio fetiță nu mă lăsa să mă antrenez pe covor, m-am antrenat pe preș! La intrare în sală nu m-au lăsat să mă antrenez pe covor, ci lângă. N-am avut voie pe covor! Unele dintre fete, da, mă priveau cu ostilitate”, a mai spus Andra. “Pe unele le gâdila prin locurile prin care nu trebuia s-o facă!” Acuzațiile dure nu s-au îndreptat doar spre Adriana Teocan, ci și spre prietenul acesteia. “Daniel (n.r - iubitul Adrianei Teocan) stătea acolo, pe unele le mai gâdila. Păi, venea la ele și se juca cu ele și le gâdila prin locurile prin care nu trebuia să o facă! Se mai juca cu ele. Cu mine nu! Unora, printre care și mie, ne mai arăta ce trebuie să facem! Am rămas o dată singure cu el, când Adriana Teocan era plecată cu alte fete mai mari la un concurs. Ne-a arătat ce trebuie să facem”, a mai spus Andra, la GSP Live.

 

CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ DESPRE SEARA DE COȘMAR” A LUI HAȚEGAN: A ANULAT «GLUMA DE PENALTY»“

Manchester City - Borussia Dortmund 2-1. Ovidiu Hațegan a fost criticat de presa internațională pentru deciziile luate în meciul de pe Etihad Stadium. Centralul român a acordat un penalty controversat în minutul 29, anulat apoi după consultarea VAR. Gafa a fost imediat taxată de jurnaliștii din străinătate. Ovidiu Hațegan, în atenția presei internaționale după City - Dortmund: “Și-a început seara de coșmar”. “Kevin De Bruyne a deschis scorul după o eroare oribilă a lui Emre Can, apoi arbitrul român Ovidiu Hațegan și-a început seara de coșmar. El a acordat un penalty pentru City, revocat după ce a văzut VAR, iar apoi nu a permis un gol al lui Jude Bellingham pentru un fault la Ederson, când acesta a atins clar mingea primul”, notează Football-Italia. “Cei din Bundesliga se vor simți îngrijorați pentru că nu s-au întors în Germania cu un avantaj, după o decizie controversată a arbitrului Ovidiu Hațegan”, scriu cei de la talksport.com. Nici nemții de la Bild nu l-au menajat pe centralul român: “Jucătorul naționalei (n.r. - Germaniei, Emre Can) a ridicat călcâiul pentru o lovitură de pedeapsă, l-a atins pe Rodrigo, care a căzut teatral. După ce a consultat arbitrajul video, arbitrul Hațegan a anulat «gluma de penalti». Portarul lui City, Ederson, a scăpat mingea, puternicul Bellingham atinge minge. Arbitrul Hațegan fluieră un gol ca și făcut. Pentru că mingea nu era în poartă, iar faza nu a putut fi verificată”, a scris sursa mai sus citată. Manchester City s-a impus la limită în fața celor de la Borussia Dortmund, 2-1, în prima manșă a sferturilor de finală ale UEFA Champions League. Calificarea se va decide în returul din Germania. În minutul 19, o pasă greșită la mijlocul terenului a lui Emre Can a declanșat un contraatac devastator al lui Manchester City, încheiat cu unul dintre cele mai simple goluri din cariera lui Kevin De Bruyne. Belgianul a îndeplinit o simplă formalitate din interiorul careului mic, fără nicio șansă pentru goalkeeper-ul lui Dortmund. Repriza secundă a debutat cu o șansă mare, ratată de Erling Haaland, care “l-a făcut mare” pe portarul lui Manchester City. La jumătatea celui de-al doilea act, Phil Foden a ratat cea mai mare ocazie a meciului pentru englezi. Șutul său, de la câțiva metri, a fost respins de Marwin Hitz. Marco Reus a restabilit egalitatea în minutul 84, din pasa lui Haaland, însă “cetățenii” și-au adjudecat victoria, în ultimul minut de joc, grație reușitei lui Phil Foden, care a fructificat pasa autorului primului gol, Kevin De Bruyne. Scorul final, 2-1, ține deschisă soarta calificării pentru returul de la Dortmund.

 

I-AM PUS DEGETELE LA URECHI, CÂND A AUZIT POCNETUL DE PISTOL”. FASCINANTA POVESTE A ANAMARIEI NESTERIUC

Anamaria Nesteriuc, cea mai bună atletă din țară în probele de 60 și 100 m garduri, își împarte timpul între pasiunea pentru sport, moștenită din familie, și cea pentru nutriție. Sportiva profesează la o clinică din Cluj-Napoca. La 27 de ani, Anamaria Nesteriuc nu își vede viața fără atletism, sportul pe care îl practică de la 12 ani, datorită mamei sale, care îi este și antrenoare. “Mi-am petrecut copilăria pe stadion, pe vremea aceea, părinții mei erau amândoi antrenori de atletism și, neavând cu cine să mă lase acasă, mă luau cu ei pe stadion”, spune sprintera, pentru Sportsnet. Până acum, Ana are 15 titluri de campioană națională în sală și în aer liber, în probele de 60 m garduri și 100 m garduri și este de două ori campioană balcanică în proba de 60 m garduri. Mama sportivei, Doinița Nesteriuc, fostă atletă în proba de garduri, își pregătește fata încă de când aceasta a pășit în lumea atletismului. “Era în cărucior, eram în Cluj-Napoca, atunci a auzit primul pocnet de pistol, i-am pus degetele la urechi să nu se sperie, deja la al treilea s-a obișnuit”, povestește Doinița Nesteriuc, antrenoarea Anamariei Nesteriuc. Încă de când era însărcinată, Doiniței Nesteriuc i s-a spus că fata sa îi va călca pe urme. Ea povestește o întâmplare petrecută în acea perioadă, în care și antrena. “Când eram însărcinată în cinci luni și jumătate, m-am supărat puțin pe trei băieți din grupă care făceau prostioare din punct de vedere tehnic și am încercat să le arăt cum este corect. Eu lucram cot la cot cu copiii. Am agățat primul gard, l-am agățat pe al doilea și la al treilea am căzut pe burtă. Nu am pățit nimic, dar colegii mei din stadion au amuțit. Unul dintre ei mi-a zis «fiică-ta o să ajungă campioană în această probă» și până la urmă s-a adeverit”, continuă Doinița Nesteriuc, pentru sursa mai sus citată. Pe lângă atletism, Ana mai are și o altă pasiune. De un an este nutriționist la o clinică din Cluj-Napoca. “Eu mă ocup, bineînțeles, și de partea alimentară și lucrez cu o clinică, îmi fac programul ca să pot merge și la antrenamente”, afirmă Anamaria Nesteriuc. Mama are cel mai mult de “suferit” din pricina noului job al fetei sale. “M-a omorât și acasă, stă numai cu ochii pe mine, «ai grijă ce combinații faci, nu pune uleiul acesta, nu face aia». E pasiunea ei. Inițial, a vrut să facă farmacie, după care a descoperit această specializare tot în cadrul facultății de farmacie”, mai spune Doinița Nesteriuc, antrenoarea Anamariei Nesteriuc. Anamaria Nesteriuc are un palmares impresionant în proba sa preferată din atletism, gardurile. Sportiva este de 8 ori campioană națională în sală la 60 m garduri și de 7 ori în aer liber la 100 m garduri. Are și două titluri de campioană balcanică în sală. De asemenea, deține zeci de medalii de argint și bronz la campionatele balcanice de sală și în aer liber. În 2017, la Campionatul Mondial Universitar, a câștigat medalia de bronz cu ștafeta de 4x400m și s-a clasat pe locul 5 în proba de 100 m garduri. La Campionatele europene indoor și outdoor a ajuns până în semifinale. În 2021, s-a întors acasă de la Ostrava, unde a participat la un concurs alături de atleți importanți din Europa, cu medalia de argint, în proba de 60 m garduri, iar la Openul Serbiei a câștigat aurul în aceeași probă.

 

Lasă un comentariu