BANII DIN PENSIILE CALCULATE GREȘIT VOR FI RECUPERAȚI INTEGRAL!

Distribuie pe:

În ședința de miercuri, 7 aprilie 2021, Camera Deputaților (for decizional) a adoptat proiectul de lege care prevede că pensionarii cărora statul le-a calculat greșit pensiile (în minus) vor primi înapoi banii cuveniți, indiferent cu cât timp în urmă s-a produs greșeala.

În prezent, pensionarilor aflați în astfel de situații li se returnează banii doar pentru ultimii 3 ani.

Astfel, în legea pensiilor a fost introdusă o excepție prin care este anulată prescripția în situația în care pensionarii vor să recupereze sume de bani pe care nu le-au primit din vina greșelilor făcute de casele de pensii:

“În cazul în care, din cauza unei erori materiale, de calcul sau a oricărei greșeli de redactare, omisiune sau mențiuni greșite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare și redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei, termenul general de prescripție nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către casa teritorială de pensii competentă”.

Pentru a intra în vigoare, proiectul mai trebuie promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial. (L.P.)

Lasă un comentariu