PROIECT PILOT - A ÎNCEPUT VACCINAREA ÎN CABINETELE MEDICILOR DE FAMILIE

Distribuie pe:

Vaccinarea contra COVID-19 în cabinetele medicilor de familie a început în județul Timiș, anunță Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). S-a decis demararea programului în Timiș, deoarece acesta este județul cu cele mai multe locuri disponibile în platforma de programare.

A început vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. Imunizarea în cabinetele medicilor de familie din Timiș este un proiect pilot ce urmează să fie extins în toată țara, de la începutul lunii viitoare.

“De Ziua Mondială a Sănătății, 50 de medici de familie din județul Timiș au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienții înscriși pe liste. În cabinetele medicilor de familie se administrează vaccinul produs de AstraZeneca și sunt respectate toate măsurile de siguranță și criteriile de prioritizare”, informează CNCAV.

Decizia de a începe vaccinarea în Timiș are în vedere locurile libere disponibile în platforma de vaccinare. Aici sunt disponibile circa 12.500 de vaccinuri, toate cu AstraZeneca.

Ce trebuie să știți despre vaccinarea în cabinetele medicilor de familie

Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică. Mai exact, planificarea administrării vaccinului e posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită. Au prioritate cei înscriși la medicul de familie respectiv, persoane cu vârste peste 65 de ani, cu boli cronice/dizabilități indiferent de vârstă. După vaccinarea zilnică a celor din grupele prioritare pot fi imunizate toate persoanele care își exprimă dorința în acest sens.

Peste 3.000 de medici de familie din cei 10.000 care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate vor participa, la nivel național, la campania de vaccinare. Aceștia vor vaccina în cabinetele lor, a declarat, marți, Valeriu Gheorghiță.

În cabinetele medicilor de familie vor fi distribuite vaccinuri pentru care se poate asigura lanțul de frig. Este vorba de AstraZeneca și Johnson&Johnson. (evz.ro)

Lasă un comentariu