“PEDALEAZĂ PENTRU UN SCOP BUN”

Distribuie pe:

Anul acesta, pe 17-18 aprilie, se organizează din nou evenimentul bicicliștilor de strângere de fonduri “Pedalează pentru un scop bun” de Fundația Comunitară Mureș.

Participanții se pot înregistra la eveniment folosind aplicația PEDALEAZĂ (IOS, ANDROID). În aplicație, participanții aleg cauza pentru care pedalează și pe care doresc să o susțină, aleg pachetul de start și achită taxa de participare.

În zilele (17-18 aprilie) evenimentului, participanții, cu ajutorul aplicației, vor căuta punctele de control pe raza orașului și vor scana codurile găsite la aceste puncte. Participanții pot căuta punctele între ora 9, 17 aprilie, și ora 20, 18 aprilie, având la dispoziție 5 ore de la pornirea sesiunii de căutare.

Având în vedere situația pandemiei - COVID-19, bicicliștii pot pedala individual, în familie sau în grupuri mici, respectând regulile de distanțare socială.

În cadrul evenimentului pot fi susținute următoarele 10 inițiative:

1. SALVAMONT Mureș: Remorcă specială pentru câinii Asociației Județene de Salvamont Mureș;

2. Asociația Down Mureș: Pedalează pentru Centrul de zi al Asociației Down Mureș;

3. Philothea Klub: Trăiește liber! - Pedalează pentru tabăra Philothea Klub pentru tineri!

4. MuresMobil: Rastel acoperit pentru Gimnaziul Bernady;

5. Grădinița cu P.P. nr. 6 Târgu-Mureș: Pedalăm pentru o grădină senzorială!

6. Asociația Mișcare de Tabără Yuppi: Pedalează pentru copiii bolnavi de diabet ai Yuppi Camp!

7. Proactiv Transilvania: Pedalez pentru tinerii bolnavi de diabet!

8. Asociația Borsika: Nu sună muzica!

9. Asociația Divers: Orașul ajută - oferim acces la sănătate!

10. Asociația Little People România: Nu Mi-e Frică! Pedalez pentru copiii bolnavi de cancer!

Organizatorul finanțează proiectele înscrise cu 20 de lei din pachetul Silver, 30 lei din pachetul Gold, Family 1+1, Family 1+2 și 85% din fondurile de susținere atrase ca donații de fiecare proiect în cadrul evenimentului.

Bicicliștii se pot înregistra individual, sau cu familia, așadar, ne străduim ca evenimentul să fie destinat inclusiv copiilor, oferindu-le mici cadouri.

Premii Tombolă Pedalează:

1. Voucher de 1.000 de lei - oferit de Fundația Comunitară Mureș. Suma se poate folosi la achiziționarea unei biciclete.

2. O cazare pentru 2 persoane pe o noapte, oferită de True Travel.

3. O ședință de zbor - în colaborare cu Zbor de Agrement.

Angajații firmelor se pot înregistra împreună și vor primi tricouri identice, cu logo-ul firmei, oferindu-le oportunitatea ca implicarea lor să fie cât mai apreciată de comunitate.

Inițiativei noastre s-au alăturat mai multe firme mureșene care vor aștepta bicicliștii cu diferite surprize la punctele de control, astfel promovând și compania proprie. Mai mult, sponsorii îndeamnă participanții, oferindu-le unul dintre următoarele premii:

Cea mai mare donație dintr-un foc;

Cel mai bun proiect cu cei mai mulți ambasadori (bicicliști);

Cel mai bun proiect cu cea mai mare sumă strânsă;

Cel mai bun proiect cu cele mai multe donații ca și număr peste 50 de lei.

Sponsorul principal al evenimentului este FomCo Imobiliare:

Viziunea Fomco Imobiliare este de a deveni un dezvoltator imobiliar de succes. Ne dorim ca brandul nostru puternic, susținut și dovedit, să fie unul dintre cele mai bune din această industrie din județul Mureș.

Fomco Imobiliare propune o viziune unică a modului de a-ți petrece viața, în oricare dintre imobilele dezvoltate.

Compania are ca obiectiv menținerea unui standard de calitate ridicat, aplicat produselor și serviciilor sale, fiind în permanență atentă la nevoile reale ale pieței. Întreaga viziune a brandului se reflectă în confortul transmis de fiecare apartament, în spațiile generoase, inteligent compartimentate, în atenția pentru finisajele interioare, dar și pentru spațiile verzi construite în apropierea imobilelor. Toate aceste elemente contribuie la creșterea calității vieții fiecărui proprietar.

Fundația Comunitară Mureș aduce împreună oamenii și companiile care doresc binele comunitar, mobilizând comunitatea pentru implicare. Câteva din principiile ce stau la baza funcționării fundației este de a stimula spiritul filantropic și acțiunile de dezvoltare comunitară din regiune.

Bazele Fundației Comunitare Mureș au fost puse de un grup de nouă tineri care și-au dorit ca împreună să reușească să implice companiile, oamenii, dar și tinerii din oraș în dezvoltarea comunității în care trăiesc. Totul a început în 2010, pentru ca în 2011, grupul de inițiativă să se formeze legal sub forma unei fundații comunitare și să organizeze și primele sale evenimente de strângere de fonduri.

Încă de la înființare, Fundația Comunitară Mureș a promovat mersul pe bicicletă, nu doar ca mod de transport, ci și ca stil de viață. În 2015, fundația a mobilizat comunitatea bicicliștilor în cadrul evenimentului “Pedalează pentru un scop bun” și a strâns fondurile necesare pentru pornirea Academiei Velo - cursuri de educație rutieră pe bicicletă, pentru adolescenți cu vârste între 14-18 ani. Încă de atunci, fundația se implică în diverse proiecte ce susțin dezvoltarea și implementarea unui transport sustenabil în Târgu-Mureș. Mai multe detalii puteți găsi pe https://www.fcmures.org/.

Persoană de contact: Hunor Imecs- hunorimecs@fcmures.org - 0748/39.75.33.

 

Lasă un comentariu