CINE CÂȘTIGĂ ÎN URMA MOLIMELOR?

Distribuie pe:

În ultimii ani, omenirea a avut parte de încercări dramatice, provocate de molime, printre animalele domestice, iar, în urmă cu un an, printre oameni. S-au cheltuit sume imense pentru eradicarea virusului provocator, dar s-a întreprins prea puțin pentru descoperirea cauzelor care au dus la apariția acestuia. La început, a fost Pesta Aviară, o epidemie care a provocat pagube imense, mai ales în gospodăriile populației. Veterinarii intrau în curțile cetățenilor și le confiscau orătăniile, le ucideau, indiferent dacă erau bolnave sau nu. Multe familii din mediul rural au rămas fără o sursă de hrană sigură, fiind obligate să cumpere ouă și carne de la supermarketuri străine. Apoi, în 2017, a apărut Pesta Porcină Africană, în județul Satu Mare, adusă de mistreți din Ucraina sau Ungaria. Pe moment, extinderea s-a oprit. În 2018, Pesta Porcină Africană a făcut ravagii, în special în județul Tulcea, adusă de porcii mistreți din Ucraina. Treptat, molima s-a extins și în alte județe, provocând pagube imense, marea majoritate tot în gospodăriile populației, dar și în complexele industriale. Atunci, au fost despăgubiți de stat peste 700.000 de proprietari, în valoare de 200.000.000 lei. Bolnavi sau nu, suspectați că în zonă a apărut un caz de Pestă Porcină Africană, veterinarii, îmbrăcați în combinezoane albe, intrau în bătătura omului sărman și îi confiscau porcul de Crăciun, îl ucideau, carnea o ardeau sau o îngropau. Au rămas, din nou, mulți cetățeni fără o sursă sigură de alimente, fiind obligați să se aprovizioneze cu carne de porc importată din Polonia, Germania sau din rezerva de stat a Statelor Unite, împrospătată periodic. A fost jale multă în multe gospodării și mulți și-au pus întrebarea: Oare nu s-a pus în practică un scenariu care să încurajeze importul de carne de porc din Germania și valorificarea prin supermarketurile din România?

Suspiciunea avea un temei, fiindcă s-a atacat și industria internă de producere a cărnii de porc în complexele industriale, puține câte au mai rămas, după ce România a ajuns colonia economică a Occidentului. Politicieni corupți, cozi de topor vândute pentru un pumn de arginți, serviciile românești de contra spionaj n-au reușit să descopere cauzele molimelor provocate de Pesta Aviară și Pesta Porcină Africană. Oricum, producția agricolă din România a început să deranjeze companiile străine, fiindcă, din exportator de produse agroalimentare, România a devenit un importator important, subvențiile acordate de UE se întorc în visteriile companiilor străine, ajunse majoritare în comerțul alimentar. Să luăm în calcul numai situația din Târgu-Mureș, unde, în fiecare cartier, există două - trei supermarketuri străine. Nu am voie să le pomenesc numele, pentru a nu fi acuzat că le fac antireclamă. La fel, aproape în fiecare comună, au apărut magazine alimentare, filiale ale acestor complexe străine. Producătorii români foarte greu pot intra în aceste lanțuri de magazine, chiar dacă produsele lor sunt mai sănătoase.

Se spune că sătenii s-au domnit, au devenit orășeni și nu mai cresc animale în gospodărie, fiind mult mai convenabil să se aprovizioneze de la complexe comerciale mari, dovadă că tot timpul aceste magazine sunt pline de cumpărători.

Pe vremuri, în satele mureșene, carnea de pasăre și de porc obținute în gospodăria proprie, reprezenta o sursă valoroasă de proteină. Cât de sărac era un cetățean, își permitea luxul să sacrifice un porc gras de Crăciun, un miel de Paști și o galiță pentru masa de Duminică, când, de regulă, se pregătea o supă de tăiței de casă sau găluște din griș. Pentru noi, ardelenii, slănina și carnea de la borcan, omleta alături de fasole, varză murată, salată, urzici, ștevie asigurau un meniu sănătos. Se trăia mai sănătos și mai ieftin. De la cooperativă te aprovizionai doar cu zahăr, ulei, chibrituri și alte mărunțișuri. Veți spune că lumea s-a modernizat, că nu ne mai putem hrăni la fel precum bunicii noștri. Bine, bine, dar nici să ne hrănim cu alimente, carne, legume și fructe produse pe alte meleaguri, să întreținem agricultura și industria alimentară a străinilor nu-i o treabă sănătoasă. În plus, mai vine și câte o molimă provocată de viruși și ne dă peste cap toată rânduiala. Iarăși și iarăși mă întreb: Oare molima adusă în lume de Coronavirusul Covid 19 nu este adusă peste omenire cu un anumit scop ascuns, pentru a fabrica bani? Oricum, vaccinurile produse de companiile străine cineva le achită, ele nu pot fi fabricate și distribuite gratis? În plus, să ne gândim la cheltuielile provocate cu aprovizionările de izolete, măști, dezinfectante, salarii pentru personalul medical etc. etc. Prețul pentru eradicarea Coronavirusului este prea mare, sufocant pentru omenire. S-a dat peste cap toată rânduiala din lume, în toate sectoarele. Să vezi cum vin niște oameni îmbrăcați în costume de cosmonaut și te duc, fără să știi că te mai întorci acasă, indiferent că ești bătrân sau tânăr. Te cutremuri, mai ales când auzi o Șoșoacă pusă pe spectacol, spunând că virusul este o glumă, că nu există. Din nefericire, acesta există și nu-și alege victimele. Important pentru noi este să aflăm cauzele care au dus la apariția acestor virusuri și cine profită de pe urma lor?

Se știe, doare că virusurile n-au pereți celulari și nici un metabolism propriu, nu pot produce energie și nu sintetizează proteine. Înlăuntrul lor se găsește un genom, un set de gene și alte informații ereditare. Pentru înmulțire au nevoie să se infiltreze într-o celulă gazdă, pe care o obligă să execute replicarea materialului genetic viral. De unde au apărut și cauzele care au favorizat o pandemie, nu cunoaște nimeni sau nu se vrea adevărul, sunt doar presupuneri. Rămân la convingerea că a fost produs într-un laborator militar și scăpat de sub control… Virușii sunt un avertisment că nu ne putem juca de-a Divinitatea.

Lasă un comentariu