NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ - A FOST APROBAT AJUTORUL DE MINIMIS PENTRU SUSȚINEREA CRESCĂTORILOR DE PORCI DE REPRODUCȚIE DIN RASELE BAZNA ȘI/SAU MANGALIȚA

Distribuie pe:

Zilele trecute, în ședință de Guvern, a fost adoptată Hotărârea pentru completarea art.7 din HG nr. 365/2020 privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna și/sau Mangalița”, pentru perioada 2020-2022, precum și a unor măsuri de aplicare a acesteia.

Având în vedere necesitatea continuării sprijinirii crescătorilor de scroafe din rasele Bazna și Mangalița, este necesară bugetarea schemei pentru anul 2021, astfel încât să se continue susținerea producției de porci și animale de reproducție. Prin actul normativ se aprobă valoarea schemei de ajutor de minimis, pentru anul 2021, respectiv 700 mii lei. Resursele financiare se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2021.

Potrivit datelor din evidența Agenției Naționale pentru Zootehnie, în Registrul Genealogic sunt înscrise 1.030 capete de scroafe din rasele Bazna și Mangalița, deținute de circa 55 de beneficiari, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lasă un comentariu