PENTRU STUDENȚII FACULTĂȚII DE MEDICINĂ, UN NOU PROIECT DE CERCETARE

Distribuie pe:

Echipa Departamentului de Consiliere, Orientare Profesională și Informare Studenți (DCOPIS) din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș invită studenții de la Facultatea de Medicină să participe la un proiect de cercetare, în cadrul căruia vor avea oportunitatea de a învăța strategii utile și ușor de aplicat pentru gestionarea mai bună a emoțiilor și dezvoltarea rezilienței la stres.

Este vorba despre un proiect inovativ care combină cele mai eficiente modalități standard de intervenție psihoterapeutică cognitiv-comportamentală cu tehnicile bazate pe Realitate Virtuală.

“Te confrunți adesea cu îngrijorări și emoții intense? Simți faptul că această perioadă pandemică, generată de virusul SARS-CoV-2, ți-a provocat emoții negative și îngrijorări marcante? Te simți stresat/ă și gândurile cu privire la viitor devin, uneori, supărătoare? Performanța în sarcinile academice ți-a scăzut considerabil, mai ales în ultima perioadă? Dacă ești student/ă la Facultatea de Medicină, în cadrul universității noastre, și ai răspuns cu “da” la oricare dintre aceste întrebări, echipa DCOPIS îți lansează invitația de a participa la un proiect de cercetare inovativ în cadrul căruia vei avea oportunitatea de a învăța strategii utile și ușor de aplicat pentru gestionarea mai bună a emoțiilor și dezvoltarea rezilienței la stres”, a explicat șef de lucrări dr. Cosmin POPA, psiholog clinician și psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, coordonator al proiectului. Potrivit coordonatorului DCOPIS, cele mai recente cercetări arată faptul că intervențiile psihologice și cele de dezvoltare personală, augmentate cu tehnologia din Realitatea Virtual, sunt promițătoare și pot completa cu succes metodele clasice, facilitând schimbarea la nivel emoțional, pe termen lung, informează Compartimentul Relații Publice UMFST.

 

Lasă un comentariu