ATENȚIE, PĂRINȚI! SE PREGĂTEȘTE VACCINAREA COPIILOR ANTI-COVID-19

Distribuie pe:

Începând din toamnă, campania de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea fi extinsă și la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Valeriu Gheorghiță a precizat că din toamnă ar începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani împotriva COVID-19.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că peste 1.000 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, chiar dacă s-au vaccinat cu ambele doze. Din fericire, persoanele au făcut o formă ușoară a bolii.

“Am văzut că (…) Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a obține autorizare și indicație pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

Ceea ce înseamnă că într-un interval de circa două luni este foarte probabil să avem această autorizare și de la FDA și cu siguranță și de la Agenția Europeană a Medicamentului. Cred că din toamnă, din trimestrul al treilea, am putea să avem această indicație și să și facem acest tip de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea anti COVID-19

Medicul Valeriu Gheorghiță a arătat că 1.080 de persoane s-au infectat cu COVID-19 după ce s-au vaccinat. Coordonatorul a mai spus că ei au dezvoltat o formă ușoară a bolii sau erau asimptomatici.

“După a doua vaccinare, circa 1.080 de persoane s-au infectat cu Covid-19, ceea ce înseamnă 0,19 la sută din numărul total al celor care au efectuat cele două doze și intervalul mediu de diagnostic de la cea de a doua doză era între 10 și 14 zile.

Noi știm că beneficiile după doza de rapel sunt undeva după ziua zece, ceea ce înseamnă că momentul expunerii era mult mai devreme față de când se împlinesc aceste beneficii maximale”, a precizat Gheorghiță.

Vaccinarea protejează împotriva formelor severe ale bolii

Gheorghiță a mai precizat că persoanele depistate cu noul coronavirus au făcut testări periodice și nu prezentau simptomatologia specifică.

“Majoritatea au fost forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme ușoare. Acele persoane fiind diagnosticate de cele mai multe ori cu ocazia unor testări periodice și nu pentru că aveau o simptomatologie caracteristică de COVID-19.

Inclusiv în Israel, din acele cazuri care au fost diagnosticate cu infecție SARS-Cov-2 după cea de-a doua doză și care statistic aveau tulpină sud-africană, pentru că și în Israel predominantă e tulpina britanică, nu erau neapărat cazuri de severitate crescută. Vaccinarea este importantă pentru prevenirea formei severe chiar și în aceste variante virale”, a conchis coordonatorul campaniei de vaccinare.

Lasă un comentariu