ÎNTRE DEMOCRAȚIA EXCLUSIVISTĂ ȘI CONDAMNAREA LA SUFERINȚĂ ȘI MOARTE

Distribuie pe:

O pandemie, zice definiția, este o epidemie care apare la o scară ce trece granițele internaționale, afectând un număr foarte mare de oameni. Așadar, pandemia de Covid-19 nu are granițe, nu face diferențe de natură politică, afectează și omoară oameni de pe toate continentele, fără nicio deosebire. Mă întreb atunci, văzând acțiunea pripită, înfiorătoare, revoltătoare, de evacuare și mutare fortuită a unor bolnavi dintr-un spital în altul prin București, pentru a le face loc cazurilor grave de infectați cu SARS-CoV-2, de ce guvernarea României nu face tot posibilul pentru a suplimenta stocurile de vaccinuri în scopul imunizării în masă? E lesne de dedus...

Există sute de mii de oameni înscriși, aflați în așteptare de câteva luni, pe platforma națională ROVACCINARE. Aproape 300 de mii au refuzat să se vaccineze cu AstraZeneca și așteaptă un alt vaccin mai puțin riscant, e dreptul lor. Până acum, conform informațiilor  oficiale, au fost vaccinați mai puțin de un milion de oameni, iar pe lista oficială de așteptare se așteaptă cu lunile. Aceste vaccinuri sunt oricum cumpărate, plătite de statul român, din bani publici. Aici este problema!

Dacă pandemia este o problemă a umanității care nu are nici culoare politică, nici granițe, nici interese geostrategice, de unde această obtuzitate și egoism de a se permite procurarea de vaccinuri doar din SUA, Marea Britanie sau UE? Este evident că respectivii producători nu fac față cererii de vaccinuri. Ce este preferabil atunci, să numărăm în continuare morții, asistând neputincioși la incapacitatea secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă, supraaglomerate, sau să găsim soluții urgente pentru a asigura necesarul de vaccinuri, fiindcă oricum le plătim, indiferent unde sunt produse sau de unde sunt importate acestea?

Din păcate, se pare că și în privința molimei, a morții, unii au trasat internațional granițe economice și politice egoiste, exclusiviste, iar pandemia fiind o problemă cu care se confruntă întreaga umanitate, o astfel de atitudine și reacție reprezintă o abordare mai degrabă asimilabilă condamnării la suferință și moarte decât democratică, în spiritul umanismului, al solidarității pentru salvarea umanității. Degeaba ești bățos european dacă te omoară coronavirusul pentru că, din prea multă mândrie, obtuzitate și egoism politic, ai refuzat să achiziționezi necesarul de vaccinuri salvatoare orideunde ar veni acestea.

Lasă un comentariu