ELITE ALE ȘCOLII MUREȘENE - UN NOU PREMIU PENTRU RAREȘ FLORIN ORMENIȘAN

Distribuie pe:

Organizatorii Concursului GIVEAWAY, dedicat primei ediții a Simpozionului online “APA - ESENȚA VIEȚII (AquaSensTim'21)”, coordonat de Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului din cadrul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului - UNIVERSITATEA POLITEHNICĂ TIMIȘOARA, au prezentat premianții. Primul elev declarat câștigător este Rareș Florin ORMENIȘAN, din clasa a X-a de la Liceul Teoretic “GHEORGHE MARINESCU” din Târgu-Mureș.

Mesajul transmis în acest an de UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu) - “Valuing water- Prețuiește apa” - a fost preluat în cadrul Simpozionului AquaSensTim - editia I - Apa prețuită în centrul vieții îmbunătățite (ApaVie) și a devenit apelul lansat la conștiința fiecăruia dintre noi despre valoarea apei. Pentru oameni diferiți, apa poate înseamnă altceva, continuă mesajul UNEP, dar APA înseamnă VIAȚĂ pentru TOȚI, iar cunoașterea și preocupările noastre pentru apă ar trebui să fie incluse în etosul educației cetățenești, în felul nostru de a fi.

“Chimia pentru mine are o importanță majoră. În viziunea mea, aceasta reprezintă viitorul meu, deoarece îmi doresc să devin profesor de chimie, o meserie nobilă ce presupune responsabilitate de a modela mintea unui viitor adult. Sunt onorat și bucuros să particip la concursurile sau activitățile ce au ca subiect această știință incredibilă. Așa am ajuns să particip și la acțiunea organizată de Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului de la Timișoara, cu ocazia marcării Zilei Mondiale a Apei. Activitatea a avut un rol educativ, făcându-ne să conștientizăm importanța apei pe planeta noastră . Mai apoi am devenit interesat de această facultate și am început să urmăresc site-urile de prezentare ale acesteia. Așa am aflat de giveaway-ul organizat de această instituție de învățământ universitar.

Am avut norocul de a câștiga acest concurs, dar, și mai important, de a scrie câteva rânduri despre mine pentru o instituție academică din România, care desfășoară activități interesante pentru a ne atrage pe noi, liceenii, către un domeniu vast, acela al chimiei.

Mulțumesc Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului de la Timișoara pentru posibilitatea de a participa la activitățile de conștientizare a importanței apei pe planeta noastră! De asemenea, țin să-i mulțumesc doamnei profesoare Daniela CÎMPEAN pentru toată îndrumarea acordată!”, a spus Rareș Florin ORMENIȘAN.

Lasă un comentariu