PARTENERII CARE SE IUBESC, PREDISPUȘI SĂ SE... ÎNGRAȘE

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Carolina de Nord, citați de descopera.ro, susțin că partenerii care se iubesc cu adevărat și sunt mulțumiți de relația lor sunt mai predispuși... să se îngrașe.

“În studiul nostru, am urmărit greutatea a peste 8.000 de persoane și am ajuns la concluzia că o femeie căsătorită poate câștiga în medie 11 kilograme în primii 5-6 ani de căsătorie, iar femeile care locuiau cu partenerii lor, dar care nu erau căsătorite, s-au îngrășat în medie 10 kilograme, în schimb femeile care nu locuiau cu partenerii lor s-au îngrășat doar 6 kilograme.

De asemenea, bărbații s-au îngrășat de-a lungul tranziției de la a fi singuri la a fi într-o relație, astfel: cei care au conviețuit cu partenerele lor mai mult de 2 ani au fost de două ori mai predispuși să se îngrașe cu peste 11 kilograme decât cei care nu locuiau cu iubitele lor.

Prin urmare, am ajuns la concluzia că există o asociere puternică între relațiile romantice și numărul kilogramelor. Cu toate acestea, a existat și o scădere semnificativă a fumatului și a abuzului de alcool, ceea ce arată disponibilitatea cuplurilor de a urma un stil de viață mai sănătos.

Urmărind sănătatea emoțională și nivelul de stres, am constatat că cei căsătoriți recent și care erau fericiți erau de două ori mai predispuși să se îngrașe, în timp ce cuplurile care au raportat că nu sunt la fel de fericite erau mai puțin susceptibile să adune kilogramele.

De ce se îngrașă mai mult partenerii care se iubesc cu adevărat și sunt fericiți? Deoarece nu au nevoie să atragă un alt partener și se simt bine așa cum sunt! Pe de altă parte, partenerii care se simt nefericiți în relațiile lor nu se îngrașă din cauza... stresului.

Mai mult, am constatat că această creștere în greutate este contagioasă în cuplurile căsătorite. Dacă un partener se îngrașă, celălalt are cu 37% șanse mai mari să se îngrașe și el. Acest lucru se datorează faptului că adoptă aceleași obiceiuri, petrecând mult timp împreună.

În realizarea studiului, am ținut cont și de mediul social, de obiceiurile și activitățile comune ale cuplurilor, constatând că această creștere în greutate la dublu provine din influența psihologică reciprocă a celor doi în ceea ce privește obiceiurile alimentare.

Pentru a ajuta la combaterea obezității, este vital ca partenerii să se influențeze reciproc în moduri pozitive, cu obiceiuri alimentare și stiluri de viață sănătoase, pentru a se bucura de compania celuilalt pentru tot restul vieții”, afirmă oamenii de știință americani. (L.P.)

Lasă un comentariu