IN MEMORIAM LAZĂR LĂDARIU

Distribuie pe:

Societatea Cultural-Patriotică “Avram Iancu” filiala Mureș a omagiat, la sediul ei din Târgu-Mureș, pe acela care a fost, până nu cu mult timp în urmă, jurnalistul, poetul, eseistul, omul de cultură, parlamentarul, marele patriot român, prietenul nostru, al tuturor celor care l-au cunoscut, LAZĂR LĂDARIU, născut la 25.03.1939, în marea zi de sărbătoare a creștinătății, Buna Vestire.

Despre cel care s-a dus să se odihnească în raiurile cerești a vorbit un alt mare om de cultură, domnul VALENTIN MARICA, prieten apropiat al celui decedat. Domnia Sa ne-a reamintit câteva date din biografia defunctului, de la data când a plecat din sat pentru a se școli și împlini în viață, până la plecarea sa din lume, subliniind faptul că, întotdeauna, Lazăr Lădariu, în toate funcțiile și calitățile deținute (universitar, parlamentar, poet și prozator, redactor-șef etc.) a fost, în primul rând, un OM al CINSTEI, al ONOAREI și, mai ales, al ADEVĂRULUI, conștient de menirea lui în lume, BUN CREȘTIN, un mare PATRIOT român. Și, așa precum numai dânsul știe, domnul Marica a făcut o analiză, în termeni foarte laudativi, a poeziei lui Lazăr Lădariu, scoțând în evidență faptul că ea este una matură, elegantă, profundă, expresivă, plină de adânci înțelesuri, de fior și înfiorare, apreciată și gustată întotdeauna de toți cititorii ei.

Despre viața și activitatea parlamentară al lui Lazăr Lădariu au vorbit prof. ADRIAN MOISOIU, jrs. BERȚA IOAN, iar “Clipa de Poezie” a fost susținută de poeții: dr. DORIAN MARCOCI, jrs. RAȚIU SILVIU și prof. MIRCEA DORIN ISTRATE. Au citit din opera celui omagiat: jrs. NARCIS SOCACIU, prof. PERȚE FLOAREA și ing. CECĂLĂCEAN EMIL.

Întreaga activitate a fost resimțită de numeroasa asistență prezentă, ca fiind una de mare trăire emoțională, un omagiu binemeritat spre a nu trece în negura uitării a celui care a fost LAZĂR LĂDARIU, un model de om adevărat, trăitor într-o epocă atât de frământată ca cea de acum.

În preambulul activității, un grup de membri ai Societății Cultural-Patriotice “Avram Iancu” filiala Mureș (Berța Ioan, Tomșa Mihai, Floarea Perțe, Emil Cecălăcean) au desfășurat un steag tricolor și au depus buchete de flori la mormântul neuitatului Lazăr Lădariu, cel care, pentru noi, va avea întotdeauna un loc de mare cinste în odaia de duminică a sufletului românesc.

 

Lasă un comentariu