CINCI CENTRE DE VACCINARE NOI AU DEVENIT OPERAȚIONALE ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

Începând de marți, 13 aprilie, în județul Mureș și-au început activitatea alte cinci noi centre de vaccinare. Acestea sunt situate în următoarele localități: Reghin, Sâncraiu de Mureș, Deda, Sângeorgiu de Mureș și Sângeorgiu de Pădure. La această dată, județul Mureș are un număr de 19 centre de vaccinare disponibile pentru persoanele cuprinse în etapele II și III.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel: “M-am întâlnit cu echipele medicale din centrele de vaccinare deschise la Sâncraiu de Mureș și Sângeorgiu de Mureș, iar în următoarele zile voi ajunge și în celelalte centre deschise astăzi. Alături de eforturile făcute de administrațiile locale pentru amenajarea centrelor, resursa umană are un rol extrem de important în derularea activității de vaccinare. Tocmai de aceea, am ținut să le mulțumesc medicilor, asistenților și registratorilor. I-am încurajat și le-am reamintit că mureșenii își pun speranța în eforturile lor, la fel cum noi, toți, ne dorim ca vaccinarea să ne readucă normalitatea. Vă îndemn să alegeți unul dintre centrele de vaccinare din județ și să vă vaccinați cu toată încrederea.”

Un număr de 5.928 doze de vaccin împotriva Covid-19 au ajuns ieri în județul Mureș. Dintre acestea, 4.248 aparțin producătorului Pfizer, 1.360 de doze sunt Astra Zeneca, iar 320 dintre vaccinuri sunt produse de Moderna.

Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Mureș, de la startul campaniei de vaccinare, până la data de 12 aprilie 2021, 102.755 doze de vaccin au intrat în județul Mureș. Dintre acestea, 83.825 au fost doze din vaccinul produs de compania Pfizer, 13.330 produse de Astra Zeneca și 5.600 de doze au aparținut companiei Moderna.

Până la data de 12 aprilie, 98.506 doze de vaccin au fost administrate în județul Mureș. Din numărul total al dozelor administrate, 41.819 persoane au primit ambele doze ale vaccinului.

Raportat la cele 98.506 doze administrate, au fost înregistrate 28 de reacții adverse comune/minore.

Cele 19 centre de vaccinare din județul Mureș pentru care se pot face programări sau înscrieri pe listele de așteptare sunt:

Târgu-Mureș - Casa de Cultură “Mihai Eminescu” - strada Nicolae Grigorescu nr. 19 (Pfizer); Sala de sport de la Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” - strada Bărăganului nr. 2B (Moderna); Sala de sport de la Gimnaziul “Tudor Vladimirescu” - Tudor - strada Cutezanței nr. 51 (Pfizer); Casa de Oaspeți a Primăriei - strada Plutelor nr. 2 (Vaxzevria - Astra Zeneca).

Reghin - Sala de sport - Parcul Tineretului (Pfizer); Casa de Cultură “Eugen Nicoară” - strada Spitalului nr. 11 (Vaxzevria - Astra Zeneca).

Sighișoara - Școala Gimnazială “Zaharia Boiu” - Sala de Sport - strada Crizantemelor nr. 20 (Pfizer).

Târnaveni - Sala Victoria - strada Victor Babeș nr. 1 (Pfizer).

Luduș - Sala de sport a orașului - strada Pieței nr. 1 (Pfizer).

Iernut - Sala de sport a orașului - strada Iuliu Maniu nr. 4 (Vaxzevria - Astra Zeneca).

Sărmașu - Sala de sport a orașului - strada Dezrobirii nr. 5 (Vaxzevria - Astra Zeneca).

Ungheni - Căminul Cultural nr. 110/B (Vaxzevria - Astra Zeneca).

Miercurea Nirajului - Căminul Cultural - strada Sântandrei nr. 69 (Pfizer).

Deda - Sala de sport, nr. 476 (Pfizer).

Sângeorgiu de Mureș - Hala Sângeorgiu de Mureș - strada Râtul Morii nr. 1.297 (Pfizer).

Sâncraiu de Mureș - Casa de Cultură - strada Principală nr. 188 (Pfizer).

Sângeorgiu de Pădure - Grădinița Sângeorgiu de Pădure - strada Gh. Doja nr. 17 (Pfizer).

Râciu - Casa de Cultură - strada Gh. Șincai nr. 71 (Pfizer).

Gurghiu - Căminul Cultural - strada Eroilor nr. 6 (Pfizer).

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

* persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;

* persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);

* persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni. În următoarele zile va fi anunțată data de la care vaccinarea fără programare va fi disponibilă.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numărul de suport alocat județului Mureș: 021.414.44.65.

Pentru crearea unui cont în platforma națională de vaccinare și programare, Serviciul de Telecomunicații Speciale a creat un tutorial video care cuprinde pașii necesari, aici: https://www.youtube.com/watch?v=yW7wTATwsUg

Lasă un comentariu