,,CARTEA ESTE CEA MAI BUNĂ ARMĂ ÎMPOTRIVA INTOLERANȚEI ȘI IGNORANȚEI” (LYNDON BAINES JOHNSON)

Distribuie pe:

AI CARTE, AI PARTE!”

Numele meu este MARA CUCUEET și sunt elevă în clasa a doua la Colegiul Național “Unirea” din Târgu-Mureș.

Citatul de mai sus este proverbul care, după părerea mea, descrie minunata carte “Matilda”, scrisă de Roald Dahl.

V-o recomand deoarece este foarte captivantă, cu multe întâmplări hazlii, dar și cu evenimente din care eu am învățat. Abia așteptam să termin orele de școală și să citesc!

În carte este vorba despre o fetiță pe nume Matilda, care era foarte inteligentă și care avea niște părinți foarte răi, cărora nu le plăcea să o vadă citind și învățând. Mai departe, vă las pe voi să descoperiți prin ce aventuri trece Matilda! Sper că v-am făcut curioși și că veți citi și voi cartea! Și de ce nu, să o recomandați la rândul vostru altora! Spor la citit!

 

O PRIVIRE SPRE ȘCOALA DIN CAMERA MEA

Trecem printr-o perioadă destul de dificilă, a școlii online, a diverselor restricții, dar, indiferent de situație, trebuie să acceptăm și să ne adaptăm.

Școala online poate părea un lucru dificil, însă nu este foarte greu dacă încerci să ții pasul cu tehnologia și oferi interes fiecărei provocări. Îmi place că pot face orele de acasă pentru că nu mai sunt atâtea certuri și discuții neplăcute cu colegii de clasă. Sunt acasă, într-un mediu familiar, am toate lucrurile necesare și nu trebuie să mă gândesc că întârzii la ore. Nu întâmpin foarte multe dificultăți, singurul lucru deranjant este că după ce se încheie programul încep să mă doară ochii, având în vedere că mai sunt și teme de făcut și port deja ochelari.

Materia mea preferată este Engleza deoarece îmi place foarte mult să conversez în această limbă străină, mi se pare foarte interesantă și știu că ne ajută foarte mult pe viitor, de fapt toată viața, și vreau să învăț să o vorbesc cât mai bine.

În această perioadă am citit câteva cărți fascinante, care m-au învățat niște lucruri care nici nu credeam că sunt posibile sau reale. Cartea mea preferată dintre cele pe care le-am citit recent este “Hoțul de cărți”, de Markus Zusak. Este un roman de ficțiune istorică, cu o scriitură emoționantă și captivantă în același timp, care îți poate schimba viața. E credibilă, plină de pasiune și speranță. Este o poveste despre puterea cuvintelor, despre forța de a crea lumi. Având în vedere că m-a făcut să trec prin toate stările emoționale posibile, mi-a deschis ochii și m-a teleportat într-o perioadă cu totul sfâșietoare, și anume Al Doilea Război Mondial, în Germania nazistă. Deși totul se desfășoară pe un fundal trist, este o poveste frumoasă care mi-a adus aminte că trebuie să lupți pentru ce crezi și îți dorești. O recomand!

VIZI MAIA VERONICA, clasa a VI-a B, Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș

 

ȘCOALA ONLINE PRIN OCHII UNUI ELEV DE CLASA A 2-A

În perioada școlii online, noi, elevii clasei a 2-a am stat acasă. Am făcut școala online și așa am reușit să învățăm lucruri noi și să ne revedem împreună cu doamna învățătoare. Ne era tare tare dor unii de alții. În fiecare zi intram online o oră și jumătate, eram împărțiți pe grupe, făceam orele cele mai importante: Comunicare în Limba română, Matematică, Limba engleză și Sport.

Ora online se desfășura astfel: fiecare elev răspundea pe rând la cerințe și încercam să nu răspundem neîntrebați, ci doar atunci când doamna învățătoare ne spunea pe nume.

Mie mi-a plăcut școala online, mă simțeam aproape ca la școală, doar că orele erau mai scurte și eram acasă. Așteptam cu nerăb dare a doua zi ca să-mi revăd colegii.

Cel mai mult mi-a plăcut atunci când doamna învățătoare ne dădea tema la AVAP (pictură), pentru că eu ador să desenez și să pictez. Proiectele care mi-au plăcut cel mai mult au fost cel cu pădurea, cel 3D, cel de 1 Decembrie și cel cu fulgul de nea; de fapt toate mi-au plăcut. Unele teme erau foarte amuzante, doamna învățătoare întotdeauna știa să ne surprindă în cel mai frumos mod. Ne făcea surprize plăcute: ne punea filmulețe ca să ne ajute să învățăm lucruri noi, povești și muzică. Noi eram foarte încântați.

Când aveam ceva de comunicat sau de prezentat colegilor postam pe platforma online, unde toți puteam să vedem și să lăsăm un comentariu, chiar și o față zâmbitoare. Întotdeauna doamna învățătoare ne răspundea cu un mesaj frumos.

Această perioadă nu a fost grea, eu sunt de părere că ne-am descurcat foarte bine, doar că ne-a fost tare dor unii de alții.

RAȚIU DARIA ELENA, Colegiul Național “ Unirea”, Târgu-Mureș

 

KILDINE. POVESTEA UNEI MICI PRINCIPESE RĂUTĂCIOASE”, DE MARIA, REGINA ROMÂNIEI

Una dintre cărțile mele preferate este “Kildine - Povestea unei mici principese răutăcioase”, o carte scrisă de Maria, Regina României. În această carte este vorba despre o principesă deosebit de frumoasă, dar foarte răsfățată și egoistă.

După o vreme, când a ajuns să scoată pe toată lumea din minți, părinții ei au decis să o închidă într-un turn, în mijlocul unei mlaștini pustii. În turn ea a fost nevoită să stea sub paza unor vulturi uriași. Ea a petrecut mult timp împreună cu gărzile sale, timp în care și-a dat seama cât de greșit se comporta înainte.

Cu ajutorul vulturilor, s-a transformat într-o principesă cuminte, bună, generoasă și amabilă și a reușit să se întoarcă la familia ei, reîntâlnirea lor fiind motiv de bucurie și sărbătoare în tot regatul.

Principesa Kildine ne învață că nu trebuie să fim răutăcioși cu cei din jur și nici lacomi, ci recunoscători pentru ce avem. Ea și-a dat seama cât de mult îi lipseau lucrurile și viața de dinainte doar atunci când nu le-a mai avut. Și noi trebuie să fim ascultători, politicoși și buni.

După ce am citit această carte am simțit că și eu trebuie să încerc să fiu mai ascultătoare și mai bună cu cei din jurul meu și că ar trebui să fiu recunoscătoare pentru tot ce am deoarece sunt copii care nu au nici măcar ce mânca.

Recomand această carte și vă rog eu frumos, încercați să fiți mai ascultători, mai buni și mai atenți cu cei din jurul vostru. Mie mi-a plăcut cartea foarte mult așa că, dacă o veți citi vreodată, vă rog să o citiți cu atenție și să vă gândiți dacă ar trebui ca și voi să fiți mai ascultători.

CARINA NICOLETA BĂCIUȚ

 

ȘCOALA ONLINE PRIN OCHII UNUI COPIL

Bucuria fiecărui elev este întâlnirea cu doamna învățătoare și colegii de clasă... Anul acesta școlar a fost unul diferit din toate punctele de vedere, întâlnirea cu doamna învățătoare și colegii a avut loc doar în mediul online, în primul semestru.

La început, mi s-a părut un lucru de neconceput, deoarece vedeam persoanele dragi doar prin intermediul acelui ecran, nu puteam să socializez și nu puteam să-i văd zâmbetul doamnei învățătoare din timpul pauzei. Am realizat că tot ceea ce se întâmplă este în folosul meu și al nostru, al tuturor și mi-am dorit să fac o schimbare în viața mea.

Cum poate veni această schimbare pentru un elev de clasa a II-a, ce aș putea să fac ca să trec de stările acestea? Răspunsul la aceste întrebări a venit singur, și anume, îmi voi petrece timpul citind lecturile obligatorii și facultative și ocupându-mă mai mult de pasiunea mea, șahul, jucând șah online ori de câte ori am timp liber sau în momentul în care mă voi plictisi.

Lecțiile online de la școală au început să îmi placă din ce în ce mai mult, doamna învățătoare venea cu lecții interesante de fiecare dată, care ne captau atenția, iar pasiunea pentru citit a început să își pună amprenta. Am realizat că lecturile pot fi un mod benefic de a-mi petrece timpul liber, au început să mă fascineze personajele descoperite din lecturile obligatorii.

Rutina zilnică a început să dispară din viața mea, iar bucuria de a ține ore în mediu virtual a început să se instaleze în sufletul meu. Văd lucrurile cu totul altfel, viața mea s-a schimbat mult față de luna octombrie, când am început orele online, am realizat că tot răul e spre bine, iar noi, copiii, trebuie să știm cum să profităm de fiecare moment, alături de cei dragi nouă.

ILLES HANNA MARIA, Colegiul Național “Unirea”, Târgu- Mureș

 

 

Lasă un comentariu