AJF MUREȘ A DAT DEJA DRUMUL LIGII A 4-A ELITE ÎN NOUA COMPETIȚIE

Distribuie pe:

Federația Română de Fotbal a decis, la data de 7 aprilie 2021, modificarea sistemului competițional al campionatului Liga 3, ediția 2020/2021, cu doar patru etape înainte de finalul sezonului regular! Pe de altă parte, AJF-urile, respectiv AMFB au primit timp o lună de zile să organizeze un așa-zis campionat în care să desemneze o campioană. Aceste reprezentante județene vor juca în primă fază un prim baraj într-o singură manșă, iar învingătoarele vor merge la al doilea baraj, în dublă manșă, contra celor mai slabe echipe din Liga 3. AJF-urile și AMFB-ul au timp o lună să organizeze un mini-campionat în care echipele să joace minimum șapte meciuri pentru ca cea mai bună să fie acceptată de FRF la primul baraj. Astfel, AJF Mureș a alcătuit două serii a câte 6 echipe fiecare. Seria 1: A.S. Înfrățirea Valea Izvoarelor, A.C.S. Mureșul Chirileu, C.S. Iernut, A.S. Inter Sânger, A.C.S. Kinder Sângeorgiu de Mureș, A.C.S Mureșul Luduș. Seria 2: A.C.S. Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898, A.C.S. Atletic Târgu-Mureș, A.C.S. Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure, A.S. Viitorul 2002 Târnăveni, A.C.S. Mureșul Rușii-Munții, CSM Sighișoara. În urma tragerii la sorți efectuate la sediul Asociației Județene de Fotbal Mureș, s-a stabilit următorul program pentru runda inagurală, meciuri care se dispută, 17 aprilie, de la ora 11.00: Seria 1 / A.S. Înfrățirea Valea Izvoarelor - A.C.S. Mureșul Chirileu (stadion Subec Arena/ Valea Izvoarelor), C.S. Iernut - A.S. Inter Sânger (stadion Cornel Orza/ Iernut), A.C.S. Kinder Sângeorgiu de Mureș - A.C.S. Mureșul Luduș (stadion Transil sintetic / Târgu-Mureș); Seria 2 / ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898 - A.C.S. Atletic Târgu-Mureș (stadion Weekend gazonat 1/ Târgu-Mureș), A.C.S. Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure - A.S. Viitorul 2002 Târnăveni (stadion Central / Sângeorgiu de Pădure), A.C.S. Mureșul Rușii Munții - CSM Sighișoara (stadion Central / Rușii Munții). Următoarea etapă va avea loc vineri, 30 aprilie. Pe baza noului regulament, AJF-urile și AMFB-ul vor trebui însă să își anunțe reprezentanta la “etapa I” până în data de 8 mai, la ora 24.00.

 

ARDELENII AU CÂȘTIGAT SUPERCUPA ROMÂNIEI LA FOTBAL

CFR Cluj a câștigat Supercupa României, cea aferentă sezonului trecut și disputată abia acum. Campioana în exercițiu a avut nevoie de lovituri de departajare și s-a impus cu 4-1 în fața celor de la FCSB. La festivitatea de premiere, din cauza pandemiei de coronavirus, jucătorii și-au luat singuri medaliile, iar apoi au sărbătorit chiar pe gazon și au fredonat celebra melodie “Campeones, campeones!” Abia la final a venit și antrenorul Edi Iordănescu, care se află la a doua Supercupă obținută cu CFR Cluj. Acesta a luat trofeul în brațe, a pozat cu el și apoi l-a dat elevilor săi să continue bucuria. Mario Rondon i-a arătat băiatului lui Marian Copilu trofeul prin videotelefon, în timp ce portarul de la FCSB, Andrei Vlad, a fost desemnat omul meciului. Pentru CFR Cluj, aceasta a fost a patra Supercupă câștigată în istoria clubului. Ardelenii mai au 6 titluri și 4 Cupe ale României.

 

PATRU ROMÂNCE, DIRECT ACCEPTATE PE TABLOUL PRINCIPAL AL TURNEULUI DE LA ROLAND GARROS

Patru jucătoare din România au fost direct acceptate pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului. Acestea sunt Simona Halep, locul 3 WTA, Patricia Țig, locul 63 WTA, Sorana Cîrstea, locul 67 WTA, și Irina Begu, locul 74 WTA. Ana Bogdan, locul 102 WTA, este prima rezervă, și va intra pe tablou dacă se va retrage una dintre jucătoarele direct acceptate. Mihaela Buzărnescu, locul 137 WTA, dar cu clasament protejat, este de asemenea rezervă, a cincea. Meciurile de pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros se vor desfășura între 30 mai și 13 iunie, o săptămână mai târziu decât era prevăzut, cu scopul de a maximiza șansele ca turneul să se poată desfășura în fața celui mai mare număr posibil de spectatori.

 

MARELE PREMIU DE FORMULA 1 AL CANADEI VA FI ANULAT!

Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, a șaptea etapă a Campionatului Mondial, programat la 13 iunie, va fi anulat, din cauza pandemiei de coronavirus, anunță Radio Canda, citat de lequipe.fr. Autoritățile sanitare din Quebec și-au dat inițial acordul ca grand prix-ul de la Montreal să aibă loc cu porțile închise. Dar, potrivit Radio Canada, au revenit asupra deciziei și ar fi decis, joi, să nu dea undă verde cursei, judecând că, și fără spectatatori, riscul răspândirii coronavirusului este prea mare. Pentru a înlocui marelui premiu canadian, circuitul turc de la Istanbul și cel german de la Hockenheim sunt în dispută. O decizie ar trebui luată la următoarea comisie a F1, din 26 aprilie.

 

CAREUL DE AȘI” DIN EUROPA LEAGUE!

Sferturile de finală ale Europa League au ajuns la final, iar Manchester United, AS Roma, Villarreal și Arsenal sunt cele patru semifinaliste ale acestei ediții. Manchester United a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în semifinalele Europa League încă din turul “dublei” cu Granada, surpriza acestei ediții, pe care l-a câștigat, în deplasare, cu 2-0. În manșa secundă, britanicii s-au impus cu același scor, 2-0. AS Roma a acces în “careul de ași” după o dublă manșă cu Ajax, pe care au câștigat-o, scor general, cu 3-1. Italienii s-au impus în turul din Olanda cu 2-1, iar remiza de “acasă”, 1-1, a fost suficientă pentru calificare. Manchester United și AS Roma se vor întâlni în semifinalele Europa League, în dublă manșă, meciuri care se vor juca pe 29 aprilie, turul, respectiv 6 mai. A treia semifinalistă a acestei ediții de Europa League este Villarreal, formație care a trecut în sferturi de Dinamo Zagreb, care reușise să producă surpriza runda precedentă, când a eliminat Tottenham. A fost 1-0 pentru spanioli în tur și 2-1 în manșa secundă. Arsenal și Slavia Praga și-au disputat un loc în semifinale, duel ce părea echilibrat după meciul tur, încheiat la Londra, 1-1. În manșa secundă, lucrurile au stat cu totul altfel, britanicii conducând cu 3-0 încă din minutul 24. Meciul de la Praga s-a încheiat 4-0, iar “tunarii” s-au calificat. Arsenal și Villarreal se vor duela pentru un loc în finala de la Gdansk, pe 29 aprilie și 6 mai. Ultimul act al acestei ediții de Europa League va avea loc pe 29 mai, pe Gdansk Stadium din Polonia.

 

MINAUR BAIA MARE - NANTES ATLANTIQUE ÎN SEMIFINALELE EUROPEAN LEAGUE

Echipa feminină de handbal Minaur Baia Mare va avea ca adversară formația franceză Nantes Atlantique, în semifinalele European League. În cealaltă confruntare din penultimul act se vor întâlni Siofok KC din Ungaria și Herning-Ikast Handbold din Danemarca. Turneul Final Four al competiției va avea loc în perioada 8-9 mai, la Baia Mare.

 

 

Lasă un comentariu