MANDATUL MEU A FOST DE 113 ZILE

Distribuie pe:

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, că mandatul său la MS a fost unul de “113 zile de ciocniri de mentalități”.

“Mandatul meu s-a încheiat, acum două zile, și asta a pus punct unui șir de 113 zile. 113 zile de mandat și 113 zile, dacă vreți, de ciocniri între mentalități. Nu cred că este nimic nou. Și acesta este și motivul pentru care mulți dintre noi am intrat în politică, nu pentru a schimba doar lucruri punctuale, ci pentru a încerca să schimbăm și lucrurile mai mari, și anume mentalitățile. La asta se reduce totul, mai devreme sau mai târziu. Sunt aici să vă spun - și m-am gândit mult care să fie abordarea - aș prefera să fiu cât se poate de sincer și să vă spun că, în continuare, mi-e teamă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, pentru cei care sunt văzuți de politicieni pur și simplu ca electorat. Îmi e teamă pentru oamenii buni din sistem, de asemenea, cei care așteptau o schimbare, de multă vreme, cei care au văzut, în ceea ce s-a întâmplat zilele astea, realitatea, și anume că dacă superi prea tare sistemul, atunci nici nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina”, a spus Voiculescu într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că vulnerabilitățile de la nivelul instituțiilor centrale și din teritoriu sunt “înfricoșătoare”, pentru că ele vorbesc despre neputința coordonării unui sistem de a servi cetățenii.

“Aceste vulnerabilități nu sunt personale, nu sunt ale unui ministru sau ale altuia, aceste vulnerabilități sunt ale unui sistem. Ai nevoie de timp, ai nevoie de oameni și ai nevoie de procese, ai nevoie de o anumită mentalitate și de o anumită abordare ca să schimbi lucrurile. Ai nevoie de oameni precum doctor Andreea Moldovan, ai nevoie de oameni precum aproape fiecare dintre cei pe care i-ați văzut pe pagina ministerului, nu de puține ori fiind criticați, fiind ironizați drept consilierii onorifici, de parcă venirea într-o echipă și punerea umărului la o schimbare (...) ar fi ceva altfel decât de laudă. Am preluat un minister al Sănătății în colaps, și-mi măsor bine cuvintele. (...) Problema statului român, în sănătate și în orice alt domeniu, în continuare rămâne capacitatea extrem de limitată a instituțiilor sale”, a mai afirmat Voiculescu. (AGERPRES)

 

Lasă un comentariu