ÎN PANDEMIE, ADULȚII DORM MAI BINE...

Distribuie pe:

Cercetătorii germani de la Universitatea Bielefeld, citați de descopera.ro, susțin că pandemia de coronavirus are și efecte pozitive, respectiv faptul că foarte mulți adulți recunosc că... dorm mai bine.

“La studiul nostru au participat 6.500 de respondenți, intervievați anul trecut (2020), în perioada aprilie - iunie și, din nou, anul acesta în ianuarie.

Din cercetare, a reieșit faptul că numeroși germani au găsit și o parte pozitivă a lockdown-ului impus de pandemia de coronavirus. Concret, foarte mulți adulți dorm mai bine, acest lucru datorându-se faptului că mulți angajați au scăpat de drumul obositor până la serviciu.

În schimb, nevoia implicării părinților în lecțiile pe care copiii școlari le fac online de acasă și lipsa contactelor sociale în afara membrilor apropiați ai familiei sunt percepute ca factori negativi în viața de familie.

Studiul nostru a mai relevat faptul că satisfacția de ansamblu asupra vieții de zi cu zi s-a diminuat în al doilea val al pandemiei Covid-19 comparativ cu primul, efectele asupra tinerilor fiind cele mai îngrijorătoare pe termen lung, iar copiii din acele familii care nu reușesc să le ofere suficient sprijin educațional ar putea avea de suferit”, afirmă oamenii de știință germani. (L.P.)

 

 

Lasă un comentariu