REGHINUL S-A IMPUS, LA UNGHENI, ÎN DERBY-UL JUDEȚEAN LIGA 3 LA FOTBAL

Distribuie pe:

Avântul Reghin a câștigat, vineri, în deplasare, cu scorul de 2-1, în fața echipei Unirea Ungheni, într-un meci din cea de-a 16-a etapă a Ligii a III-a de fotbal, seria a 9-a. Pentru Avântul au marcat Vlad Bujor (min.30) și Adrian Murar (min.88), în timp ce golul gazdelor a fost înscris de Paul Aldea, în minutul 25. Alte rezultate din cadrul aceleiași serii: Unirea Dej - Ocna Mureș cu 3-1, AFC Unirea 1924 Alba Iulia - Industria Galda 0-0, Sănătatea Cluj-Sticla Arieșul Turda 3-3 și CSO Cugir-CS Hunedoara 0-1. În clasament conduce Unirea Dej cu 40 puncte, fiind urmată de CSO Cugir (35), Avântul Reghin (27 puncte) și Unirea Ungheni, locul IV, cu 23 de puncte.

 

DESCĂTUȘARE ÎN LIGA 4 ELITE LA FOTBAL, JUDEȚUL MUREȘ

Sâmbătă s-au disputat partidele din cele două serii ale Ligii 4 ELITE la fotbal, județul Mureș. Iată și rezultatele consemnate: Seria 1 / A.S Înfrățirea Valea Izvoarelor - A.C.S Mureșul Chirileu 2-4, C.S. Iernut - A.S. Inter Sânger 4-1, A.C.S. Kinder Sângeorgiu de Mureș - A.C.S Mureșul Luduș 3-2; Seria 2 / ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898 - ACS Atletic Târgu-Mureș 5-3, A.C.S. Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure - A.S. Viitorul 2002 Târnăveni 8-0, A.C.S. Mureșul Rușii Munții - CSM Sighișoara 5-1. Următoarea etapă are loc astăzi, 20 aprilie, de la ora 18.00: Seria 1 / A.S. Inter Sânger - A.S Înfrățirea Valea Izvoarelor, Mureșul Luduș - C.S. Iernut, A.C.S Mureșul Chirileu - A.C.S. Kinder Sângeorgiu de Mureș; Seria 2 / ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898 - A.S. Viitorul 2002 Târnăveni, CSM Sighișoara - A.C.S. Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure, ACS Atletic Târgu-Mureș - A.C.S. Mureșul Rușii Munții.

 

CU 5 JUCĂTOARE ÎN TOP 100 ȘI UN LIDER ACCIDENTAT, ROMÂNIA B PIERDE PLAYOFF-UL DIN FED CUP ÎN FAȚA ITALIEI

România pierde cu 3-1 jocul cu Italia și va evolua în Grupa 1 mondială în speranța unei noi calificări, la anul, în playoff. Cu un lider accidentat în Fed Cup, dar apt pentru turneul de puncte WTA de la Stuttgart, cu o jucătoare retrasă din națională, dar invitată chiar de Federația Română de Tenis să participe pentru România la Olimpiada de la Tokyo și cu alte două jucătoare de top 100 lipsă, din motive necunoscute, România a cedat cu 3-1 meciul de playoff pentru accederea în sferturile de finală ale Fed Cup. Italia, în schimb, s-a prezentat cu cea mai bună echipă pe care a avut-o la dispoziție și merge mai departe. Mihaela Buzărnescu, prezentă la turneul de la Bogota (Columbia), săptămâna trecută, a reușit să stea pe teren în cele două zile de Fed Cup, peste 6 ore. Chiar dacă a pierdut ambele partide jucate la Cluj, este de remarcat efortul pe care l-a făcut în cele două partide disputate pentru România. Poate pentru jucătoarele din România, Fed Cup nu este o prioritate, însă dacă ne uităm puțin în componența altor țări care participă la această competiție feminină o să observăm cum toate numele de top ale tenisului feminin sunt prezente constant.

 

KIMI RAIKKONEN, PEDEPSIT

Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna s-a lăsat cu scandal după accidentele și incidentele care au avut loc pe circuitul de la Imola. Kimi Raikkonen s-a luptat din greu să intre în puncte, a terminat pe locul 9, însă a rămas cu mâna goală. Fostul campion mondial a fost penalizat cu 30 de secunde și a pierdut cele două puncte adunate. Comisarii de cursă au observat că pilotul de la Alpha-Tauri a încălcat regulile pentru că a refuzat să treacă pe la linia boxelor pentru reluarea cursei după pauza cauzată de accidentul dintre Valtteri Bottas (Marcedes) și George Russell (Williams). Cursa fusese întreruptă, 25 de minute, cu steag roșu. Finlandezul de 41 de ani se afla pe locul 7, în spatele safety-car-ului și făcea manevre de încăzlzire înaintea reluării cursei, însă, la un moment dat, a pierdut controlul bolidului și s-a rotit pe pistă. Asta l-a făcut să ajungă pe locul 10. Apoi, Raikkonen a reintrat în pluton pe locul 8, însă regulamentul spune că, mai întâi, trebuia să treacă pe la boxe dacă nu a putut să revină la poziția sa anterioară, înaintea primei linii a safety-car-ului. Finlandezul a ajuns la mașinile din fața sa, în virajele 13 și 14, când safety-car-ul avea deja luminile de semnalizare stinse, adică prea târziu pentru a-și păstra poziția la restart. În urma penalizării cu 30 de secunde, Raikkonen a încheiat pe locul 13 și a rămas fără niciun punct. În schimb, steban Ocon (Alpine) și Fernando Alonso (Alpine) au urcat pe locurile 9 și 10. Nu doar Raikkonen a fost penalizat, ci și Lance Stroll. Pilotul de la Aston Martin a primit o penalizare de 5 secunde, pentru că l-a depășit pe Pierre Gasly (Alpha Tauri) având toate roțile în afara pistei. Ca urmare, Stroll a coborât de pe locul 7 pe 8, în timp ce Gasly a urcat în locul său. Max Verstappen (Red Bull) s-a impus pe circuitul de la Imola, în Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna, din etapa a doua a sezonului de Formula 1. Olandezul a fost urmat de septuplul campion mondial Lewis Hamilton (Merceses) și de Lando Norris (McLaren).

 

COMISIA EUROPEANĂ IA ATITUDINE. REACȚIE TRANȘANTĂ, DUPĂ ANUNȚUL OFICIAL AL ÎNFIINȚĂRII SUPERLIGII

Grecul Margaritis Schinas, unul dintre vicepreședinții Comisiei Europene, a afirmat, într-un mesaj postat pe rețelele sociale, că proiectul Superligii este contrar valorilor europene de “diversitate” și “integrare”. “Trebuie să apărăm un model european de sport bazat pe valori, diversitate și integrare. Nu se pune problema a-l rezerva pentru câteva cluburi bogate și puternice, care vor să rupă legăturile cu federațiile naționale”, a scris Margaritis Schinas, comisar responsabil cu Promovarea stilului de viață european (Cultură, Educație), pe Twitter. “Universalitatea, integrarea și diversitatea sunt elemente-cheie ale sportului european și ale vieții europene”, a mai scris înaltul oficial al executivului european. Florentino Perez va fi președintele Superligii, iar noua competiție va avea la start 20 de echipe și un format revoluționar. Președintele lui Juventus, Andrea Agnelli, a demisionat din Comitetul Executiv al UEFA și din funcția de președinte al Asociației Cluburilor Europene (ECA), care a lucrat la reformele planificate ale Ligii Campionilor. Co-președintele Manchester United, Joel Glazer, va fi vicepreședinte al Super League. Conform comunicatului oficial, noua Superligă va avea următorul format: 20 de cluburi participante: celor 12 anunțate până în acest moment li se vor alătura alte 3 și vor fi, astfel, 15 cluburi fondatoare; cele 15 cluburi vor evolua în fiecare an în noua competiție, iar lor li se vor alătura, în fiecare sezon, alte 5 echipe, care se vor califica în funcție de rezultatele din sezonul precedent; meciurile vor avea loc la mijloc de săptămână, exact cum se întâmplă acum cu partidele din UEFA Champions League sau Europa League, astfel că weekend-urile vor fi rezervate, păstrând tradiția, partidelor din competițiile interne. Superliga va începe în luna august. Vor exista două grupe de câte 10 echipe, cu meciuri tur-retur; primele 3 din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală ale Superligii; locurile 4-5 vor juca într-un playoff tur-retur pentru ultimele două locuri din sferturile de finală, care se vor juca în dublă manșă; semifinale tur-retur; finala în luna mai, într-o singură manșă.

 

 

Lasă un comentariu